Varga, Varga és Varga... felkészül: Varga!

Mint arról hírt adtunk korábban, volt egy család, Vargáék, mely családból 10 testvér közül hat vállalta, hogy egy családi váltóban végigfutják a K&H olimpiai maratonváltó távjait. Hat ember, a 10 testvér kétharmada, a maga nemében egyedülálló teljesítmény. Most Varga Miklós idézi fel, hogyan is történt a Vargák futása.

"Nagyon jól alakult a futás, az időnk is remek lett, mindenkinek." - Előzetesen ennyit írt válaszul firtatásunkra, hogy hogyan érezték magukat. De aztán unszolásunkra kifejtette bővebben is, mi történ a nevezetes napon.

-Vasárnapi nap reggel a rajtszám felvétele után, 10 óra fele sikeresen összegyűlt a csapat egésze. Ekkor tudatosítottam bennük, hogy az árvíz miatt a 7 km helyett, "csak" 5.3 km lesz a táv. Ezt a legtöbben nagy örömmel fogadták. - mesélte Miki - Az egyenpólók felvétele után elkészültek - még frissen - az első közös fotók is, majd a váltási sorrend megbeszélése is megtörtént. Elsőként én futottam, majd követett az ikrek közül a Megyer, őt váltotta legidősebb bátyánk Zsolt, majd Mihály, és - hogy a csapat idejét behozzák - utoljára indultak a lányok: Zsóka, majd Zsanna, a család legfiatalabb tagja.

A versenyen jól érezték magukat.
-Összességében elmondhatjuk, hogy a meg nem jósolt meleg ellenére a versenyt mindannyian nagyon élveztük, és nagy élmény volt számunkra. Mindenki ideje szuperül sikerült: összeredményünk 2:41:00 perc lett. Azt hiszem büszkék lehetünk magunkra. - folytatódik a lelkes beszámoló, ami kitér a szurkolókra is. - Természetesen nagy erőt adtak családtagjaink, valamint szurkolóink is, akik még vidékről is jöttek. 10:17-kor jött az sms: "Már lassan Szolnoknál jár a szurkolósereg. Kitartás Miki, jövünk! :)" Mezőtúrról, körülbelül 160 km-ről érkeztek miattunk, a versenyért, a hangulatért.

A jó eredményt jó vacsora követte.
-Míg mi futottunk a család jelenleg nemfutó tagjai készítették elő az otthoni terepet, hiszen a verseny után egy nagy családi flakken partyval vártak bennünket, az éhes és kifáradt, de lelkes VargaFutóTeam-et és a szurkolókat.

Reméljük, Vargáék nem mindennapi családi váltója jó motiváció lesz ezek után a többi családnak is, hiszen mi volna annál jobb, mint összerántani a családot, futni egy jót, ráadásul jó eredménnyel, végül családi és baráti körben az egészet megünnepelni?

Gratulálunk a Varga Futó Team-nek, s egyben reméljük, jövőre nagyon, nagyon sok család követi a példájukat.

fb share