David Rudisha megdöntötte saját világrekordját 800 méteren

Egy héttel azután, hogy Berlinben megdöntötte a világrekordot, Rudisha Rietiben saját világrekordját is tovább javította 1:41.01-re.

Az olaszországi Rietiben rendezett IAAF World Challenge találkozón, mely 40. évfordulóját ünnepelte, a kenyai David Rudisha 8 századdal jobb időt futott saját, egy héttel korábban felállított világcsúcsánál. 300 méterrel a cél előtt vette át a vezetést, és 600 méternél még fokozta az iramot.
"Egyszerűen tudtam, hogy jó formában vagyok. - mondta Rudisha. - A körülmények tökéletesek voltak. Reméltem, hogy hét napon belül két rekordot is megdöntök. Rietiben mindig nagyon meleg fogadtatásban volt részem. Szeretem ezt a pályát és az itteni közönséget, akik mindig támogatnak engem. Ez a rekord nekik szól."
Amikor megkérdezték tőle, versenyzésének mely elemeit kell még fejlesztenie ahhoz, hogy tovább csökkentse a világrekord idejét, azt válaszolta: "Most nem tudom megmondani, miben kell még fejlődnöm. Majd ha az edzőmmel dolgozunk, akkor fogjuk meglátni, de azt hiszem, csak kis részleteken kell változtatnom."
Ismét egy honfitársa, a kenyai Boaz Lalang követte őt 1:42.95-tel, míg az amerikai Nick Symmonds lett a harmadik 1:43.76-tal, mindketten személyes csúcsot futottak.

Forrás: IAAF

fb share