Magyar sikerek a Tour de Tirol-on és a Világkupában

A három napos hegyi versenyen a magyar top futókat Merényi Tímea, Staicu Simona és Kovács Ádám képviselte - a rajthoz állt számos magyar amatőrfutó mellett. Rekord létszámnak számító, több mint 600 versenyző indult el a viadalon – ahol 3500 méter szintemelkedéssel 75 kilométert kellett teljesíteni. 1. nap: 10km /2. na:p 42 km hegyi maraton /3. nap: 23 km terepfutás.

A nőknél kettős magyar siker született, az összetett győzelmet 15 perces előnnyel Merényi Tímea szerezte meg, a második helyen Staicu Simona végzett, harmadikként a svájci Tanja Amiet ért célba.

A férfiaknál a fiatal brit tehetség Robbie Simpson, a hatszoros hegyifutó világbajnok Gerd Frick és a svájci Ralf Bircheimer foglalta el a dobogót. Szorosan mögöttük a tavalyi győztes Kovács Ádám futott be negyedikként. Merényi Tímea az abszolút versenyben a tizedik helyet szerezte meg.

Szabó Sándor 10. lett a Hegyifutó Világkupa zárófutamán, a szlovéniai Smarna Gorán. Győzött az eritreai hegyifutó világbajnok Petro Mamo. A hat versenyből álló Világkupa sorozatban a nőknél Merényi Tímea az összetett 3., míg Szabó Sándor a szintén előkelő 11. helyen zárt.

Forrás: MASZ

fb share