Külföldiek Franciaországtól Madagaszkárig a SPAR Budapest Maratonon

Szűk két héttel az esemény előtt 1249 külföldi nevezett a 25. SPAR Budapest Nemzetközi Maratonra, köztük Mikulás Dzurinda szlovák külügyminiszter. Az eseményen öt kontinens képviselteti magát.

A külföldi résztvevők kétségkívül "legrangosabbja" Mikulas Dzurinda szlovák külügyminiszter, aki 1998 és 2006 között a szomszédos ország miniszterelnöke volt. A SPAR Budapest Maratonra az eddigi adatok alapján a legtöbb nevezés Franciaországból futott be, ahonnan 186-an neveztek, közülük 154-en a maratonon indulnak. Olaszországból 176-an, Nagy-Britanniából 164-en, Németországból 99-en, Finnországból 91-en jelezték nevezési szándékukat. Szomszédjaink közül a legtöbb futó Ausztriából nevezett az eseményre, egészen pontosan 58-an.

Az Európán kívüli országok közül az Egyesült Államok képviselteti magát a legtöbb futóval, az USA-ból eddig 51 nevezés érkezett. A SPAR Budapest Maratonon lesznek dél-afrikai és hongkongi futók, mint ahogy iráni, kazah és madagaszkári induló is. Az eseményre több külföldi utazási iroda is hoz futókat.

A kiállítók között ezúttal Krakkó városa kap helyet, a krakkói maratont népszerűsíti. A jubileumi SPAR Budapest Maratonra külföldről nemcsak futók, hanem újságírók is érkeznek. Németországból ketten tudósítanak az eseményről, Ausztriából, Finnországból, Olaszországból egy-egy újságíró jön Budapestre.

fb share