Nagy az érdeklődés külföldön a jubileumi szeptemberi futóesemények iránt

Neves futóújságok hirdetik külföldön a 25. Nike Budapest Nemzetközi Félmaratont és a 25 SPAR Budapest Nemzetközi Maratont, a jubileumi eseményekre utazási irodákon keresztül is érkeznek csoportok több országból.

A külföldi online és nyomtatott sajtó termékei közül olyan futóújságok foglalkoznak a budapesti jubileumi futóeseményekkel, mint az angol Runners World, a francia Jogging, a német Runners World, az olasz Correre és a finn Juoksija. Egész oldalas képpel reklámozza a 25. SPAR Budapest Nemzetközi Maratont legutóbbi számában az AIMS lapja, a Distance Running.

Utazási irodákon keresztül is érkeznek a két nagy futóeseményre a külföldi indulók. Egy angol utazási irodával jön fővárosunkba a Nike Budapest Félmaratonra egy finn futóklub, melynek tagjai először vesznek részt ezen az eseményen. A SPAR Budapest Maratonra több csoport jön egyebek mellett Finnországból, Franciaországból és Olaszországból, szintén utazási irodán keresztül.

Futók mellett újságírók is érkeznek külföldről. A SPAR Budapest Maratonról például finn, német, olasz és osztrák újságírók tudósítanak majd.

fb share