Németh Lajos jó időt jósol a Vivicittára

Legkedvesebb versenyének tartja a Vivicittákat Németh Lajos. A népszerű meteorológus, aki számtalan futóeseményen vett már részt, naplóban vezeti a városvédő futásokon elért eredményeit, vasárnapra, a 25. T-Home Vivicittá Városvédő Futásra pedig jó időt jósol.

- Szomorkás, esős napok után vagyunk. Milyen időjárásra számíthatunk a hét végén, hogyan készüljenek a Vivicittán induló futók?

- Vasárnap lesz a héten a legjobb idő! Addigra eltűnnek az esőfelhők, és erősödik a nappali felmelegedés. A napsütés nem lesz ugyan zavartalan, de esni nem fog. 14-18 fokra számíthatunk, ideális futóidő lesz. A Vivicittá távjai pedig olyanok, hogy ilyen időben azokat legényesen-leányosan le lehet futni.

- Több Vivicittán is indultál. Milyen emlékeket őrzöl erről az eseményről?

- A Vivicittá számomra a legkedvesebb verseny, két okból is. Egyfelől ez az év első olyan futóeseménye, amelyen részt szoktam venni. És mivel ez mindig áprilisban van, kihívás a futónak és a meteorológusnak is. Másfelől a Vivicittán több ezer ember nem egymás ellen, hanem egymásért versenyzik. A sport mellett nagyon fontos, hogy ilyen alkalmakkor a városért és a környezetért futunk.

- Milyen eredményeid voltak a korábbi Vivicittákon?

- Naplóban vezetem az eredményeimet, ezért erre a kérdésre pontosan tudok válaszolni. Kiemelnék két "kerek" alkalmat, a 2000-es és a 2005-ös Vivicittát. 2000-ben 62:37 volt az időeredményem, 2005-ben 62:39. Tehát jóformán öt évvel később is azonos. De itt van előttem a 2008-as futás ideje is, az 67:29 lett, vagyis mintegy 5 perccel gyengébb.

- Milyen futóeseményeken indulsz idén a Vivicittán kívül?

- A 17. K&H olimpiai maraton váltón ott leszünk a TV2 Földi Villám nevű csapatával. És mivel a Vivicittához hasonlóan jubileumot ünnepelnek, szeretnék indulni a 25. Nike Budapest Nemzetközi Félmaratonon és a 25. SPAR Budapest Nemzetközi Maraton és Futófesztiválon.



fb share