Szemelvények a Spuri Futómagazinból: Hogyan fussunk nyáron?

Nyár és futás, nyaralás és futás egyáltalán nem összeférhetetlen fogalmak. Miképpen érdemes nyáron edzeni, milyen keresztedzésekkel kombinálható a futás? Erről szól a nyári Spuri Futómagazin egyik cikke.

A legmelegebb évszakban érdemes inkább este és inkább erdőben futni. Fontos az edzés közbeni rendszeres frissítés, illetve a folyadék-visszapótlás a futás végeztével. Célszerűbb hosszú, lassú intenzitású futásokat betervezni az edzésbe, a versenytempóhoz közeli futásra elég heti vagy kétheti egy alkalmat szánni.

Ki ne szeretné nyári szabadságát tenger-, vagy tóparton tölteni? Futásra azért itt is van lehetőség. Tengerparton, homokban érdemes kipróbálni a mezítlábas futást, de 10-15 percnél lehetőleg ne tovább. Futás után jól eshet az úszás, növeli az állóképességet a kerékpározás, egy-egy hegyi nyaralás alkalmával pedig futókirándulásokat sem haszontalan beiktatni a programba.

A nyári futó- és edzéstanácsok részleteit a 104 oldallal megjelent Spuri Magazin Futónyár című cikkében olvashatod.

A Spuri Futómagazin négy következő számára június 15-éig kedvezményesen, tavalyi áron, 2900 forintért - Spuri Futókártyával 2600 forintért - fizethetsz elő. Az előfizetés a 2011-es őszi és téli, valamint a 2012-es tavaszi és nyári számot foglalja magában. Június 16-ától augusztus 15-ig egy lapszám ára előfizetőknek 850 helyett 750 forint, az előfizetés négy számra 3000 forint. Ugyanebben az időszakban Spuri Futókártyával az előfizetés négy számra 2700 forint. A lapot megvásárolhatod a BSI nevezési irodáján, a Spuri Futóboltban és a BSI eseményein a készlet erejéig.

A Spuri Futómagazin előfizetéséről itt >>> találsz meg minden információt.



fb share