Visszatérnek a korábbi bajnokok Bostonba

A világ legrégebbi maratonján, a 116. Boston Marathonon, április 16-án számtalan korábbi nyertes is rajthoz áll majd.

A szervezők minden évben a versenyt megelőzően tartanak egy Bajnokok Reggelije elnevezésű eseményt, ahol a kiemelt rajtszámokat személyesen adják át tulajdonosaiknak. Idén ott lesz Joan Benoit Samuelson, aki az 1984-es olimpián nyerte a nők bemutatkozó maratoni futását. Bostonban pedig 1979-ben és 1983-ban végzett az első helyen. Tavaly, 54 évesen 2:51:29-et futott ezen a pályán.

A meghívottak között van az 1912-es győztes Michael J. Ryan négy dédunokája, akik mindannyian futják a teljes távot jövő hétfőn.
Természetesen jelen lesznek a címvédők: Geoffrey Mutai, Caroline Kilel, Masuzumi Soejima (keresszék), és Wakako Tsuchida (kerekesszék) is.

A mezőnyt felvezető autóban nem kisebb futó foglal majd helyet, mint Meg Keflezighi; az ő feladata lesz a pálya szélén állók szurkolásra biztatása.

A versenyen fog még futni a finn Olavi Suomalainen 1972 győztese és Allison Roe Új-Zélandból, aki 1981-ben tudott nyerni a nők között. A szervezők idén ünneplik 40. évfordulóját annak, hogy a 76. Boston Marathonon, 1972-ben a nők is hivatalosan rajthoz állhattak a klasszikus távon.

Forrás: Milford Daily News

fb share