Wilson Kipsang és Mary Keitany nyerte a London Marathont

A két kenyai futó ezzel bitosította helyét az olimpiai csapatban is. Kipsang mindössze 4 másodperccel maradt el Mutai pályacsúcsától, míg Keitany a leggyorsabb afrikai futó lett tegnap Londonban.

A férfiak versenyében Kipsang féltávnál már az élen futott, s a célszalagot több mint két perc előnnyel szakította át Martin Lel előtt. "Sajnálom, hogy nem sikerült a rekorddöntés, de a győzelem fontosabb volt most a számomra. Boldog vagyok és fáradt."-nyilatkozta Kipsang a célban, aki szerint mostantól esélyesként kell vele számolni az olimpián.
A második helyre honfitársa, Martin Lel futott be, kemény hajrában, egyetlen másodperccel legyőzve az etióp Tsegaye Kebedét.
A világcsúcstartó Patrick Makau rossz napot fogott ki, 16 kilométernél sérülés miatt feladni kényszerült a viadalt.

A nők mezőnyében az első öt helyen kenyai futó ért célba. Elsőként Mary Keitany szakította át a célszalagot, másodikként a világbajnok Edna Kiplagat érkezett, míg a bronzot Priscah Jeptoo szerezte meg Florence Kiplagat és Lucy Kabuu előtt.
"Az idővel elégedett vagyok"- nyilatkozta a győztes, aki minden idők harmadik leggyorsabb női maratonját futotta, s egyben kenyai országos csúcsot ért el 2:18:37-tel, megdöntve Catherine Ndereba rekordját.
Mikitenko, az első európai hetedikként ért célba, a britek reménysége Claire Hallissey 11-ként új egyéni csúccsal, 2:27:44-gyel fejezte be a versenyt.

Eredmények

Férfiak:
1. Wilson Kipsang (KEN) 2:04:44
2. Martin Lel (KEN) 2:06:51
3. Tsegaya Kebede (ETH) 2:06:52

Nők:
1. Mary Keitany (KEN) 2:18:37
2. Edna Kiplagat (KEN) 2:19:50
3. Priscah Jeptoo (KEN) 2:20:14

Eredménylista

Forrás: IAAF

fb share