7. Spuri Balaton Szupermaraton - az első nap

Tör előre a 7. Spuri Balaton Szupermaraton

Az eseményen rekord dőlt meg azzal, hogy 1625 nevezés érkezett, külföldi résztvevők 18 országból neveztek. A külföldiek közt legtöbb a német (30), de indultak az USA-ból, Ausztráliából, de még Hong Kongból is.
Fantasztikus idő fogadta a mezőnyt, a 11 órás rajtnál 15, a célban három órával később 21 fok volt. Az első szakaszon az egyéni verseny tavalyi győztese Steib Péter megszorítás nélkül győzött.
"Váratlan, hogy rosszabb időt futottam mint egy éve, pedig összehasonlíthatatlanul kellemesebb volt az időjárás. Nem tudom, hogy az útvonal csúcsot képes leszek-e megdönteni, de azt viszont biztosan szeretném elérni, hogy harmadszor is győztesnek hirdessenek ki" - mondta Steib, aki az egyetlen atléta, akinek a verseny történetében sikerült előző évi címét megvédenie. A hölgyeknél vezető Tigyiné Görög Veronikának sem volt komoly partnere a Siófok és Fonyód közötti 48,2 km-es távon. Annál szorosabb volt a befutó a férfi csapatoknál, ahol jóformán kéz a kézben ért célba az első két váltó.
Holnap Fonyódról Szigligetre tartanak a futók, miközben becsatlakozik a Szupermaraton forgatagába egy Keszthelyről induló, első alkalommal megrendezésre kerülő Öböl Félmaraton mezőnye is.

Itt elérhetők az 1. napi eredmények: >>>

fb share