Először Vivicittán, először futóeseményen

A budapesti Trembeczki Dia élete első futóeseményére készül. Erre éppen a 25. T-Home Vivicittá Városvédő Futást nézte ki. "Április 18-án biztos remek tavaszi idő és fitt srácok lesznek a Városligetben" - válaszolta arra a kérdésre, miért várja a Vivicittát.

- Mi motivált arra, hogy elindulj a Vivicittán, életed első futóeseményén?

- Változtatni akartam az eddigi pocsék kondimon, és ehhez néztem ki a Vivicittát. A 12 kilométeres távon indulok, ami teljesíthető, de azért készülni kell rá.

- Alapvetően mi a célod a Vivicittán?

- Kíváncsian várom, hogy a monoton szigetkörök után itt hogy teljesítek majd. Április 18-án biztos remek tavaszi idő, és fitt srácok lesznek a Városligetben!

- Ezek szerint a Margitszigetre jársz futni. Milyen edzésterv alapján készülsz?

- A Margitszigetre járok körözni egyre nagyobb távokon, mellette fallabdázom és focizok. Nincs benne nagy koncepció, célom az erőnlétem feljavítása. Az eddigi edzéseimen nem mértem még időt, de a Vivicittán szeretnék magamhoz mérten jól szerepelni.

Szintén először indul a Vivicittán Rigó Zsolt. A főváros XV. kerületében élő fiatalember is a 12 kilométeres távra nevezett.

- Miért pont most döntöttél úgy, hogy kipróbálod a Vivicittát?

- Úgy éreztem, ennek is eljött az ideje. A 12 kilométert szezonnyitó távnak tartom, ami pont ideális számomra. Tavaly áprilistól kezdtem el komolyabban foglalkozni a futással, izgatottan várom az első Vivicittá versenyemet.

- Van valamilyen speciális edzésterved?

- Edzői segédlettel, heti 5-6 edzéssel készülök, ez körülbelül 50-70 kilométer lefutását jelenti. Az edzések hosszú könnyű, résztávos, tempó és regeneráló könnyű, 6-10 kilométeres futásokból állnak.

- Mi a célod a Vivicittán?

- Remek idővel teljesíteni a távot, egy újabb versenyélménnyel gazdagodni, valamint elkezdeni a 2010-es futószezont.



fb share