Fülöp Tibor a gyerekeivel jön a Vivicittára

A futás összehozza a sportszerető embereket - vallja Fülöp Tibor. A 33 éves székesfehérvári üzleti folyamatelemző szenvedélyes futó, és a 25. T-Home Vivicittá Városvédő Futásra a két kisfiát is magával hozza.

- Melyik távon indulsz a 25. T-Home Vivicittá Városvédő Futáson?

- A 12 kilométeren, illetve tervezem a családi futást, a két kisfiammal. Tavaly voltam először a Vivicittán, és nagyon megtetszett a rendezvény. Már akkor is gondoltam rá, hogy a családot is elhozom, így az idei családi futás nagyon jó lehetőség, hogy a kellemeset a hasznossal összekössük. A 12 kilométeres távot egyébként azért választottam, hogy össze tudjam hasonlítani a tavalyi eredményemmel, és szerezzek némi versenyrutint.

- Hogyan, milyen edzésterv alapján készülsz?

- Nagyon jó edzésterveket találtam a neten, többek között a futanet.hu-n. Mindenkinek csak ajánlani tudom! Most egy félmaratoni edzésterv alapján kezdtem a felkészülést, amibe a Vivicittá is belefér, de sajnos az adott félmaraton elmarad. Így valószínűleg áttérek a futanetes maraton edzéstervre, amit hírlevélben kapok meg 3-4 hetente.

- Miért várod a Vivicittát?

- Szeretném, ha a gyermekeim is megismernék az ilyen rendezvények hangulatát, ezáltal egy igazi családi kikapcsolódás lehet a hétvége. Az a jó ilyen rendezvényeken, hogy a futás összehozza a sportszerető embereket, akármilyen szinten űzik is a sportot. Verseny közben könnyen "összefut" az ember ismerőssel, de akár ismeretlennel is hamar meg lehet találni a közös témát egy kis beszélgetéshez.

- És miért pont a Vivicittá? Vagyis: miért szereted ezt a futóeseményt?

- Többek között a nagyon jó konferálás miatt, Péter Attila hihetetlen izgalmassá tudja tenni verbálisan a rendezvényeket. Továbbá tetszik, hogy nagy tömegeket tud megmozgatni a Vivicittá, és hogy a kiállítóknál sokféle jó dologgal lehet megismerkedni a sportszerektől a környezetvédelemig.

- Mi a célod az idei futáson?

- Legalább olyan eredményt futni, mint tavaly, de lehetőleg 180-as pulzus alatt. Ugyanis tavaly az utolsó 10 percet zömében 180 fölötti pulzussal futottam, amiben aztán tényleg elfáradtam.



fb share