Sárkövi Anikó három félmaraton után indul a Vivicittán

A szolnoki Sárkövi Ágnes először indul a budapesti Vivicittán. Minderre három félmaraton után kerít sort, távlati célja pedig, hogy maratont is teljesítsen.

- Öt évvel ezelőtt kezdtem el kocogni, amikor egy barátom kedvéért leszoktam a dohányzásról. Először küzdöttem, nagyon nehezen haladtam, majd egyre nagyobb örömömet leltem a mozgásban. Aztán fejembe vettem, hogy egyszer életemben lefutom a félmaratont. Azóta már háromszor teljesítettem. Legutóbb igen sokat javult az eredményem. Ekkor merült fel bennem, hogy talán egyszer még a maratont is kitűzhetem célul. S elhatároztam, hogy minden távon kipróbálom magam. Először fontolgattam mindhárom táv lefutását, végül mégis a 25. T-Home Vivicittá Városvédő Futás 12 kilométeres távja mellett döntöttem. Sajnos az időjárás, a hó meg a hideg akadályozott abban, hogy télen is rendszeresen készüljek.

- Milyen szerepet kap a Vivicittá a maratonra történő felkészülésedben?

- Kíváncsi vagyok, milyen formában leszek, illetve meddig jutottam a felkészülésben. Mivel ősszel sikerült a tíz kilométert egy órán belül teljesítenem, érdeklődéssel várom, vajon ha hozzáteszek még két kilométert, akkor is sikerül-e.

- A Vivicittán mi a célod?

- Szeretném, ha a tőlem telhető legjobbat tudnám teljesíteni. Ha ez 1:10-1:15 között lenne, hát, akkor nagyon elégedett lennék. És persze szurkolok, hogy szép tavaszi idő legyen, mert mindig élvezet számomra a napsütéses fővárosban futni. De ha esik az eső, az sem baj, esős versenyen még úgysem vettem részt. Annyira hideg pedig egyszerűen nem lehet, hogy fázzak futás közben.



fb share