Spuricilin, a titkos csodafegyver

Gyurcsák Szilvia megtalálta azt a közösséget, amelyikben igazán jól érzi magát. Együtt, edzenek, együtt versenyeznek és az interjú végén az is kiderül, mi az a Spuricilin. A budaörsi illetőségű Szilvia a 7. Intersport Balaton Maraton és Félmaratonon a 42 kilométeres távon indul.

- Régi futómúltad van, igaz ez?

- Egészen gyerekkoromtól futok, anno középtávfutó voltam a KSI-ben. Aztán a középiskola vége felé ez fokozatosan abbamaradt. Néhány év kihagyás után egy kedves ismerősöm invitálására elmentem egy Samsung-futásra, és gyorsan rákaptam az ízére, mondhatom a rabja lettem ennek a sportágnak. Azóta majdnem minden utcai futóversenyre elmegyek, főleg amióta megismerkedtem a Spuri SC-vel és lelkes tagjuk lettem.

- Miért jobb, hogy a Spuri SC-be jársz?

- Mindenképp a társaság miatt, az az első. Bármi van, kibeszéljük a gondokat a csajokkal, nagyon jó kis lánycsapat alakult ki. Persze edzünk és versenyzünk is rendesen. Szupermaratonokon indulunk, egyéb más csapatversenyeken, ahol lehetőségünk van. Máskülönben az egyedüli futás egy kicsit unalmassá vált egy idő után, de így, hogy csapatban futunk, sokkal jobb. Ha fáj a fejem, ha két szót nem beszélek a munkahelyemen, megyek velük edzeni, és utána vidámabb leszek. Nagyban segít a Spuri SC a felkészülésben is, nagyon jó edzőnk van, Kiss Melinda. Ő pontosan tudja, hogy ki milyen versenyen indul, és személyre szabottan alakítja ki az edzésterveket.

- Milyen sikerek vannak mögöttetek?

- A Balaton és FélBalaton Szupermaratonon a Spuri Lányok csapattal immár harmadik éve nyerjük a kategóriánkat. Így hirtelen talán ez ugrik be, mint legpatinásabb, de a K&H olimpiai maraton váltón is rendszeresen dobogón vagyunk, ha éppen nem mi nyerjük. Ezek a sikerek mindenképpen ösztönzőek, hogy a legközelebbi edzésre is lemenjek, ha fúj, ha esik.

- A Balaton Maratonon voltál már?

- Igen, természetesen. Tavaly is indultam, sajnos az első nap egy avarlevélen elcsúsztam, és kiment a bokám. Másnap csak mint szurkoló vehettem részt a versenyen. Persze ez nem mentesített attól, hogy este ott legyek a diszkóban, és bár ülve, de táncoltam. Szóval, az ilyen esemény nekem több mint egy verseny. Idén a csapattal már lefoglaltunk olyan szobákat, amiket össze lehet nyitni, hogy este is tovább hangolódjunk a másnapi versenyre. Vannak már „bejáratott” sütemények, tudjuk, ki mit hoz. Illetve van egy Spuricilin nevezetű italunk, egy jó kis pálinka, amit egy edzőtársnőnk biztosít számunkra. Ez mindenképpen a Balaton Maraton itala nálunk.

fb share