2014-04-07

Míg a sorodra vársz, vegyél egy spurit!

Ha már úgyis itt vagy, és a 29. Telekom Vivicittá Városvédő Futásra szeretnéd a rajtszámodat felvenni, nézegesd mmeg a Spuri Magazin legújabb számát, és ha tetszik, vedd is meg! De akár elő is fizethetsz!

2014-04-01

Gebremeskel történelmi negyedik győzelme Carlsbadban

A világ leggyorsabb 5000 méteres versenyének tartott Carlsbad 5k elit viadalon Dejen Gebremeskel beírta magát a sportág történetébe, ugyanis negyedik alkalommal is elsőként ért célba, maga mögé utasítva nagy riválisát Bernard Lagatot.

2014-04-01

Átadták az új kerékpárutat a Velencei-tónál

Átadták hétfőn a Velencei-tó déli partján a tizenkét kilométer hosszú kerékpárutat, amelyet több mint 800 millió forintos beruházással létesítettek Dinnyés és Velence között.

2014-04-01

Ők is ott lesznek a "majdnem jubileumi" 29. Telekom Vivicitta Városvédő futáson

A Telekom Sporthír Szolgálat munkatársa a benevezettek közül két olyan futót választott ki, akiknek a lábában más sok-sok "Vivicittás" kilométer gyűlt össze, és melléjük egy olyat, aki néhány nap múlva kezdőként először próbálja ki magát a 10 kilométeren.

2014-04-01

Akció: kedvezmény a Magyar Autóklub tagjainak!

Még mindig van idő nevezni a 29. Telekom Vivicittá Városvédő Futásra. Sőt! Ha rendelkezel Magyar Autóklub tagsági kártyával, és benevezel április 9-ig valamely távra, akkor mi biztosítjuk neked a Spuri Aranykártyás kedvezményt (kb. 20% kedvezmény az alap nevezési díjból).

2014-04-01

Három gyerek után kezdett el futni

László-Papp Ilona Klaudia a futásban megtalálta a kikapcsolódást. A háromgyerekes fiatal anyuka a a májusi Coca-Cola Testébresztő Női Futógálára készül, de a Telekom Vivicittá Városvédő Futás egyik távján is elindul.

2014-04-01

Dj. Dominique a 29. Telekom Vivicittá Városvédő Futáson

"Napsütés, zene, sport, futás, Dj. Dominique. Mi kell még?" - kérdezi a kis filmben a DJ., aki a 29. Telekom Vivicittá Városvédő Futáson egy zenei pontot fog vezetni, hogy így buzdítsa az összes résztvevőt. De tényleg, kell még valami? Esetleg még te! Ott leszel?

2014-04-01

Nézegess térképeket!

Beneveztél valamelyik távra a 29. Telekom Vivicittá Városvédő Futáson? Akkor járd végig gondolatban az útvonalat, ami a Margitszigetről indul, és oda is tér vissza! Készen vannak a jövő hét végi futások térképei, kattints, és nézd meg őket!

2014-04-02

Cipő- és ruhagyűjtés a 29. Telekom Vivicittá Városvédő futáson

A BSI a Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezetével közösen futócipő- és sportruhagyűjtést szervez a 29.Telekom Vivicittá Városvédő Futás alkalmából. Dobd be a dobozba, ami neked nem kell, de másnak még jó lehet! Használt sportfelszereléseid minden bizonnyal sok örömet okoztak neked az edzések során, vagy a versenyeken - most meghosszabbíthatod, továbbadhatod ezt az örömet.

2014-03-31

Spuri Futóbolt Váci út - Asics cipőteszt péntekig!

Holnaptól péntekig Asics cipőteszt a Váci úti Spuri Futóboltban! Mindenkit szeretettel várunk, de FONTOS, hogy előtte érdeklődj az üzletben!

2014-03-31

Ultramilano - Sanremo: 3 magyar a célban

A hétvégén rendezték meg a világhírű klasszikus kerékpárverseny helyszínén az UltraMilano - Sanremo elnevezésű ultrafutó viadalt, amelyen három magyar futó is részt vett, név szerint Lubics Szilvi, Szőnyi Ferenc és Kulcsár András. A legfrissebb hírek szerint mindhárman célbaértek, Feri az abszolút második helyen, Szilvi a női első helyen!

2014-03-31

Zabari nyerte a 100 km-es OB-t

A hagyományosan Kisbéren megrendezett 100km-es országos bajnokságon Zabari János utasította maga mögé a mezőnyt, időeredménye 7:05:36. A hölgyeknél Gyebnár Éva lett az első.

2014-03-31

Vissza a tornaterembe

Erőnléti edzés Shromm Barnával (rafting Világbajnok) és Zala Gyurival (Olimpia bronzérmes kenus) a Forgách utcai metrómegállóhoz közel, a Mozgásvilág ajánlásával.

2014-03-31

PAPP KRISZTA A 3. LEGJOBB EURÓPAI A FÉLMARATONI VB-N

A férfiaknál és a nőknél is kenyai sikerrel zárult a Koppenhágában rendezett félmaratoni világbajnokság, melyen az egyetlen magyar induló, Papp Krisztina a 11. lett.

2014-03-31

OSTRAVA ELŐTT NEM VERSENYEZ USAIN BOLT

A hatszoros olimpiai bajnok Usain Bolt sérüléssel bajlódik, ezért a június 17-i ostravai verseny előtt nem áll rajthoz máshol.

2014-03-31

A sztárok nemes célokért futnak

Egyre közeledik április 13-án a tavasz leglátogatottabb szabadidős sporteseménye, az évtizedek alatt az évszakkal összenőtt Telekom Vivicittá Városvédő Futás, melyet már 29. alkalommal rendezünk meg a fővárosban.

2014-03-31

Előjelentkezés a Coca-Cola Testébresztő Fitnesz Nap óráira

A 8. Coca-Cola Testébresztő Fitnesz Nap kínálatában idén is szerepelnek olyan órák, amelyeken eszközigény és a terem befogadóképessége miatt csak előjelentkezés után vehetsz részt. Ezekre az órákra csak az adott órára érvényes karszalaggal rendelkezők léphetnek be a terembe.

2014-03-31

A Telekom Vivicittá Félmaraton pólója

Akarod látni, milyen technikai mezt kapsz, ha benevezel a Telekom Vivicittá Félmaratonra? Akkor kattints, és nézd meg, hogy hogyan is néz ki elölről-hátulról a futópóló, ami minden félmaratonistát megillet - de ugyanilyen pamutpólót kapnak a rövidebb távra nevezők is! Ilyent nem szoktak túl sűrűn osztogatni, nem igaz?

2014-03-28

Spuri Futóbolt - adidas cipők tavaszra

Közeleg a tavasz - remélhetőleg hamarosan már nem csak a naptár szerint, de az időjárás szempontjából is eljön a kikelet. Ideje a szezonnak megfelelő felszerelést húzni! Válassz az adidas tavaszi-nyári cipőiből!

2014-03-28

Visszapillantás a 7. Spuri Balaton és Félbalaton Szupermaratonra - a győztesek szemével

Megszólalnak a győztesek: Steib Péter, a 7. Spuri Balaton Szupermaraton egyéni első helyezettje, Kovács Attila, aki a Maratonfüred képzeletbeli célszalagját szakította át elsőnek, és Varga József, aki az Öböl Félmaraton távján bizonyult a leggyorsabbnak.

2014-03-28

Kapcsolj magasabb fokozatba

Az erő és a sebesség szorosan összefügg egymással. Egy norvég tanulmány szerint ha nagyobb súlyokat emelsz, gyorsabban fogsz futni és biciklizni.

2014-03-28

Papp Kriszta indul a félmaratoni VB-n holnap

Szombaton Koppenhágában rendezik meg a 245 ezer dollár összdíjazású félmaratoni világbajnokságot, melynek Papp Krisztina személyében egyetlen magyar indulója lesz, aki akár az első tízben is zárhat a nagyon erős mezőnyben.

2014-03-28

Telekom Vivicittá Városvédő futás - Kocsis Tibor első futóversenye

Mindenből van egy "legelső". Kocsis Tibor, aki annak idején csodaszép hangjával hódította meg az X-faktor nézőit, nem elégszik meg avval, hogy első futóversenyén szimplán csak fut: az UNICEF és ő jótékonysággal is összeköti az április 13-ai Telekom Vivicittá Városvédő Futáson való részvételét. Vele készítettünk interjút, amit most közreadunk.

2014-03-28

Még egy film a 7. Spuri Balaton Szupermaratonról!

Nem csak nektek volt szupermaratoni az elmúlt hét második fele, hanem mi is ultrahosszú ideig készítettük a filmeket, interjúkat, csak azért, hogy minél több maradjon meg ebből a nem mindennapi eseményből emlékül. Nézzetek meg most egy negyed órás videót, amiben egyéni indulók és csapattagok egyaránt megszólalnak, s mesélnek többek közt arról, hogy nekik mit jelentett ez az esemény.

2014-03-28

Melegíts be velünk a Telekom Vivicittá Városvédő Futáson!

Egy kicsi mozgás mindenkinek... Hogy kellően bemelegítve vágj neki a választott távodnak! Gyere a színpadhoz, és hangolódj rá a futásra velünk, melegíts be Katus Attilával és Czanik Krisztiánnal a futamok előtt! Íme, a közös bemelegítések időpontja!

2014-03-28

Már biztos a rekord részvétel a Brutálon!

Bizony, egy picit nem figyel oda az ember, és mire megint ránéz a rajtlistára, bár többen is vagytok rajta, mint a tavalyi eseményen összesen! Úgy tűnik tehát, hogy sokan leszünk, ugyanis kilencszáz felé tendál már a nevezők száma - szemben a tavalyi 866 résztvevővel.

2014-03-27

Mészáros Zoli Guinness-rekordja

Új Guinness-rekordot állított fel egy magyar tűzszerész az egy mérföldes bombaruhás futás kategóriában március 27-én, csütörtökön, a budapesti Syma csarnokban. Mészáros Zoltán főtörzsőrmester a távot nyolc perc huszonkilenc másodperc alatt teljesítette, megdöntve ezzel egy amerikai katona addigi rekordját.

2014-03-27

No, milyen volt a 7. Spuri Balaton szupermaraton?

Tegnap a hangulatot, a gyönyörű pillanatokat idéztük fel, ma pedig a 7. Spuri Balaton szupermaraton résztvevőinek néhány szavas kis összefoglalóit is hallhatjuk. Ki miért, hogyan, kivel futotta végig a maga távját... Itt a következő film a négy napos szupermaratonról!

2014-03-27

Drukkoljunk a Szenior Atlétikai VB magyar indulóinak!

Március 30-áig tart Budapesten a Szenior Atlétikai Világbajnokság. A világversenyen 35 év feletti férfi, női sportolók indulhatnak - köztük Gajdos Tamás, aki az M55 kategória 800 méteres síkfutás döntőjén mérettetik meg péntek délután 4 órakor a Syma A csarnokban, és nagyon szeretne nyerni. Ha időd engedi, menj, és szurkolj neki, mint ahogyan buzdíthatod a magyar indulókat a félmaratoni viadalon is.

2014-03-27

A hét végén lejáró nevezési határidők

Figyelem! Ha olcsóbban akarsz nevezni a 19. Coca-Cola Testébresztő Női Futógála, a 7. Intersport Tour de Tisza-tó és Tisza-tavi Bringatlon, a 3. K&H mozdulj! kerékpáros nap vagy a Telekom Vivicittá Városvédő Futás távjaira, akkor siess, mert a vasárnap mindegyiknél ugrik egy kategóriát a nevezési díj! Mutatjuk, mely események érintettek.

2014-03-27

Az öböl túlélője

"...fel kell futni tizenkilenc kilométerrel a lábban gyakorlatilag majd' a szigligeti várig - ember, tudod, milyen magasan van az? Azér' megyek, dünnyögtem, a végéért, hogy biztosan bekómáljak, transzba essek, mint egy sámán, na és hogy megszemléljem a tavaszi Balatont." Keresztury Tibor író szavakba öntötte nekünk-nektek Öböl Félmaratonjának történetét. Nem mindennapi olvasmány!

2014-03-27

Mozgásvilág játék

Futós kérdőív

2014-03-27

Hétvégén UltraMilano-Sanremo

UltraMilano-Sanremo, 42 óra, 282 km
Neked csak szurkolni kell!

2014-03-27

VILÁGCSÚCS A 95 ÉVESEK MAGASUGRÓ SZÁMÁBAN

A 95 éves orosz Olga Kotelko magasugrásban világcsúcsot döntött, a korábbi olimpikon Ajkler Zita a 35-40 évesek között megnyerte a hármasugrást a Budapesten zajló hatodik atlétikai veterán-világbajnokságon.

2014-03-27

Lépcsőteszt

Hogyan tudod kihozni magamból a maximumot az edzések során?

2014-03-27

Aktív anyának a gyermeke is többet mozog

Aktívabb anyáknak a gyermeke is többet mozog - állapította meg egy több mint ötszáz mamát és négyéves gyermekét vizsgáló brit kutatás. Sok anya azonban lényegesen kevesebbet mozog, mint amennyi ajánlatos lenne - idézte a BBC hírportálja a Pediatrics című szaklapban ismertetett kutatást.

2014-03-27

Etióp győzelmek és sok magyar a 20. Róma Maratonon

A vasárnap 20. alkalommal megrendezésre került Róma Maratonon kettős etióp siker született, Shume Hailu és Geda Ayelu Lemma személyében avattak bajnokot.

2014-03-27

Hét 3:25 alatti maraton hét napon belül

Az 51 éves angol Steve Edwards teljesítette a címben foglalt vállalkozást, mégpedig a Weak in the Knees (kb. gyenge/reszkető térdek) elnevezésű versenyen. A hét maratonjának átlaga 3:22:13.

2014-03-26

Bemutatjuk a Spuri FélBalaton Szupermaraton páros verseny díjazottjait!

Miután az ünnepélyes eredményhirdetésen sajnálatos módon elmaradt a Spuri FélBalaton Szupermaraton páros verseny II. és III. helyezettjeinek kihirdetése, ezt - bár tudjuk, hogy a dobogóra állás felemelő érzését semmi nem tudja helyettesíteni - ezúton most igyekszünk pótolni. Íme, a győztes párosok!

2014-03-26

Hangulatképek a 7. Spuri Balaton szupermaratonról - kész a rövid film!

Emlékezetes négy nap volt, hihetetlenül sokan futották körbe a magyar tengert a csodálatos tavaszi időben. Sem a hirtelen támadt meleg, sem pedig a közelgő hidegfront nem tántorította el a futókat, hogy lefussák, amire már régóta készültek. Összefoglaltuk nektek a négy napot négy és fél percben, nézzétek, és emlékezzetek mosolyogva a hétvégére!

2014-03-26

Már lehet nevezni az Intersport Terepfutásra is!

Minden évben jól megsüt minket a nap a Pilisben ősszel. Évek óta hihetetlen nagy sikerrel zajlik az Intersport Túranap és Terepfutás - tavaly is közel 2000 résztvevője volt az eseménynek. Mostantól lehet nevezni a túrán kívül a Terepfutásra is.

2014-03-26

Becsületbeli futás a Merzsén

A BSI XVII. kerületi Futónagykövetei, Gulyás Erika és Németh Zoltán a kerületi TV-ben, a Fitt-mix című adásban beszélgettek a műsorvezetővel az általuk szervezett Yours Trulyról, általában a futásról és a futónagyköveti munkáról. Nézd meg te is az adást!

2014-03-26

Podiart a Spuri Futóboltokban

Áprilisban még egy-egy napot a budapesti Spuri Futóboltokban vendégeskedik a Podiart. Speciális talpbetétekkel kapcsolatos tanácsokat adnak.

2014-03-25

MEGÚJULNAK A TURISTAHÁZAK

Átfogó program indul a turistaházak fejlesztésére, hogy a kirándulók 30 kilométerenként találjanak olyan létesítményeket, amelyekben olcsón, jó színvonalú szálláshoz jutnak.

2014-03-25

Gebremeskel és Lagat csatája várható a híres Carlsbad 5000-n

Vasárnap rendezik a híres Carlsbad 5000 méteres profi futóversenyt, ahol idén Dejen Gebremeskel beírhatja magát a sportág történelmébe ha sikerül sorozatban negyedszer is nyernie. Ám nem kisebb ellenfél próbálja majd ebben megakadályozni, mint Bernard Lagat.

2014-03-25

Negyvenhez közel is a csúcson - néhány perc Bernard Lagattal

Interjú a kenyai születésű, amerikai Bernard Lagattal a fedett pályás világbajnokságot követően, ahol 3000 méteren ezüstérmet szerzett. Szó esik a VB-ről, az edzéseiről, elvekről és a jövőbeni terveiről is.

2014-03-25

Ötvös Brigi és Gajer Bálint a 29. Telekom Vivicittá Városvédő Futáson

Adománygyűjtés és futás, sport és zene. Ötvös Brigi és Gajer Bálint... Mindennel találkozhatsz, ha eljössz április 13-án a Margitszigetre a 29. Telekom Vivicittá Városvédő Futásra, ahol Bálint mint az SOS-Gyermekfalu jótékonysági nagykövete lesz jelen. Nézd most meg, hogyan készülnek, és segítsd Bálint jótékonysági futását!

2014-03-25

Szemelvények a Spuri Futómagazinból (2014 tavasz) - "Péter Attila: Én már nem futok többet!"

A szpíker közbeszól - Péter Attila rovata

Már nem tudom pontosan, hogy mikor indultam először futóversenyen. Azt sem tudom, hogy hány kilométert teljesítettem összesen. Az igaz, hogy nagyon jól éreztem magam atlétikai pályán, erdőkben, mezőkön, tájfutó versenyeken és az országúti futásokon, de elegem van belőle, abbahagyom.

2014-03-24

Evezős verseny a Coca-Cola Testébresztő Fitnesz Napon

Mérd össze erődet a Concept2 evezőversenyén! 500 méteres ergométeres evezőversenyt hirdetünk a 8. Coca-Cola Testébresztő Fitnesz Napon. Keresd fel a Concept2 Regatta standját a Fitnesz Park területén, és próbáld ki magad 10 és 14 óra között egy evezős ergométeren! A leggyorsabb 3 női és férfi indulót a Nagyszínpadon díjazzuk 15:45-16:00 között.

2014-03-24

Vásárolj adidast - és nyerj!

Ha a legújabb adidas futókollekcióból vásárolsz, akkor a tiéd lehet akár az adidas ajándéka is: egy ingyenes nevezés a 29. Telekom Vivicittá Városvédő Futásra! De mással is vár az adidas: Footscan talpvizsgálat során tudhatod meg az ország számos pontján, milyen számodra az ideális futócipő!

2014-03-24

Családi programok a 7. Intersport Tour de Tisza-tó alatt

Május 11-én nem csak azok tölthetnek el egy vidám tavaszi napot a Tisza-tó mellett, akik kerékpároznak, görkorcsolyáznak vagy futnak, hanem azok a családtagok, ismerősök is, akik csak kísérőként jönnek el a 7. Intersport Tour de Tisza-tó és Tisza-tavi Bringatlon eseményünkre.

2014-03-24

"Rock around the Balaton", avagy véget ért az idei első futófesztivál

Óriási sikerrel, felejthetetlen hangulatú zárónappal fejeződött be a 7. Spuri Balaton és Félbalaton Szupermaraton. A mezőny összesen 42 balatoni településen haladt keresztül.

2014-03-24

Mezei OB-Bajnokavatás 12 versenyszámban

A férfiaknál Minczér Albert (a képen), a nőknél pedig Kálovics Anikó nyerte a mezeifutó országos bajnokságot.

2014-03-24

TOKODI DÁVID AZ 50 KM-ES GYALOGLÓ BAJNOK

Az idei viadal résztvevőire, köztük a hagyományos 50 km gyaloglóira a táv megtétele mellett még egy kemény próba várt, a nyárias meleg. A magyar bajnokságnak is helyt adó, az EA permit sorozatba tartozó dudincei/Gyügy viadalon ennek ellenére több egyéni csúcs született.

2014-03-24

Hogyan legyél jobb futó - futás nélkül?

A futók általános problémája, hogy mivel eléggé egysíkú mozgást végeznek, bizonyos izomcsoportjaik gyengesége nem teszi lehetővé a hosszú távú, sérülésmentes pályafutást - ha csak nem végeznek kiegészítő erősítő gyakorlatokat.

2014-03-21

BSZM - 4. napi összefoglaló

Az utolsó összefoglaló tartalma is a szokásos:

Eredmények >>>
Negyedik napi fotók >>>
Negyedik napi videó összefoglaló >>>

2014-03-28

Közös futás Kingával

Drukkoljunk együtt a rákból felgyógyult, Telekom Vivicittára készülő Kingának!
Március 29-én szombaton reggel 10 órától közös futást szervez a Life.hu csapata a Margitszigeten.
Ha van kedved futni egyet és beszélgetni vele és edzőivel, Kropkó Péterrel és Gajdos Tamással, csatlakozz te is!
A Life.hu csapata szeretettel vár!

2014-03-21

BSZM - 3. napi összefoglaló

Íme a szombati legfontosabbak:

Eredmények >>>
Harmadik napi fotók >>>
Harmadik napi videó összefoglaló >>>

2014-03-22

7. Spuri Balaton Szupermaraton - a harmadik nap

Továbbra is erős melegben teljesítik a szakaszokat a 7. Spuri Balaton és Félbalaton Szupermaraton résztvevői. Egyre lengébben öltöznek a versenyzők, előkerültek a rövidnadrágok, a trikók. Olyan ez, mint a Forma-1, a csapatok az időjárástól függően tervezik újra és újra a pályára valót.

2014-03-21

BSZM - 2. napi összefoglaló

Ahogy tegnap, úgy ma is a napi minden:

Eredmények >>>
Második napi fotók >>>
Második napi videó összefoglaló >>>

2014-03-21

7. Spuri Balaton Szupermaraton - a második nap

Még a tegnapinál is melegebb idő fogadta a mezőnyt a verseny második szakaszának fonyódi rajtjánál. A 10 órás rajtnál 18, a célban, Szigligeten már 22 fok várta az időjárás bőkezű adományával küzdő versenyzőket. A futóknak a tűző napsütésen kívül jutott ma 52,9 km és zárásként az utolsó 400 méteren egy "durva" emelkedővel küzdhettek a szigligeti várhoz vezető úton.

2014-03-20

BSZM - 1. napi összefoglaló

Nem húzzuk az időt, íme a lényeg:

Első napi eredmények >>>
Első napi fotók >>>
Elsőn napi videó összefoglaló >>>

2014-03-20

7. Spuri Balaton Szupermaraton - az első nap

Tör előre a 7. Spuri Balaton Szupermaraton

Az eseményen rekord dőlt meg azzal, hogy 1625 nevezés érkezett, külföldi résztvevők 18 országból neveztek. A külföldiek közt legtöbb a német (30), de indultak az USA-ból, Ausztráliából, de még Hong Kongból is.

2014-03-20

A 7. Spuri Balaton Szupermaraton szupersztárja Rokob József

Tavaly hihetetlen teljesítményével ismertette meg a nevét a Rokob József. Harminc Ironmant tudott le 30 nap alatt és ezzel az extrém teljesítéssel messze a világ legjobbja lett! Elképzelhetetlen eredmény, bár ő ezt vitatja, mint ahogy azt is, hogy ilyen eredményt csak profiként lehet elérni.

2014-03-20

A BSI nevezési irodája pénteken zárva lesz!

A 7. Spuri Balaton Szupermaraton második napján, vagyis március 21-én pénteken a nevezési iroda zárva lesz! Legközelebb 24-én, hétfőn nyitunk. A megértéseteket köszönjük!

2014-03-20

7. Spuri Balaton Szupermaraton eredmények

Folyamatos a a célba érkezés, rögzítjük és töltjük fel az eredményeket, itt találjátok őket: www.sportident.hu

2014-03-20

150 nap múlva kezdődik az Ifjúsági Olimpia

Szerdán elkezdődött a 150 napos visszaszámlálás: augusztus 16-án megkezdődik Nanjingban a II. Nyári Ifjúsági Olimpiai Játékok (YOG). A nyári és téli olimpiák utáni második legjelentősebb ötkarikás rendezvényen, a kínai városban augusztus 28-ig tartó multisporteseményen 28 sportág versenyszámaiban hirdetnek olimpiai bajnokot.

2014-03-20

Új közösségi weboldalt indított a Nemzetközi Atlétikai Szövetség

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség tegnapi közleményében tudatta, hogy Worldrunning címmel új weboldalt indít az atlétika szerelmesei számára. A honlap célközönsége elsősorban az amatőr futók világszerte egyre növekvő tábora.

2014-03-20

Mo Farah elesett, Mutai nyerte a New York félmaratont

A célba érve összeesett, tolószékben kellett elvinni a New York-i félmaraton végén Mo Farah-t. A 30 éves futó verseny közben is elesett, mert megbotlott. Az ekkor összeszedett hátrányt nem is tudta ledolgozni, és a győztes kenyai Mutai mögött 18 másodperccel elmaradva lett második.

2014-03-19

Kísérd figyelemmel a balatoni eseményeket!

A 4 napos Spuri Balaton szupermaraton eseményeiről folyamatosan hírt kaphatsz, képeket, videókat találhatsz facebook oldalunkon, bejegyzéseket találhatsz a twitteren, és érdemes az instagramon is követni minket! az instagramra folyamatosan várjuk mi is a résztvevők, szurkolók fotóit!

2014-03-19

Élő közvetítés a 7. Spuri Balaton Szupermaratonon!

Kövesd élőben a 7. Balaton Szupermaraton eseményeit a futanet.hu nyitóoldalán! A rajtok előtt már meglesheted a készülődést, aztán pedig csütörtöktől vasárnapig a rajtoktól a befutókon át egészen az eredményhirdetésig velünk lehetsz akkor is, ha most nem jutottál el a Balatonra.

2014-03-19

Alicia Keys énekesnő teljesítette a Spartan Race versenyt

A finom és légies Alicia Keys zongorista és énekesnő, aki kifejezetten a lágy és finom hangzások művésze a hétvégén teljesítette a Spartan Race atlantai sprint futamát.

2014-03-19

Helebrandt Máté bíztató idénykezdése

Március 16-án vasárnap, a festői szépségű Luganoban került megrendezésre a Nemzetközi Atlétikai Szövetség Race Walking Challenge-sorozatába tartozó 20 km-es, Lugano Trophy gyalogló verseny, amelyen több magyar gyalogló is rajthoz állt. Közülük pályafutása második legjobb eredményét érte el Helebrandt Máté, a Nyírsuli atlétája.

2014-03-18

Gájer Bálint: mivel a tízes a szerencseszámom, a 10 km-t vállalom!

Az SOS Gyermekfalu jótékonysági nagykövete Gájer Bálint és kedvese a szépségkirálynő Ötvös Brigi is futócipőt húznak majd április 13-án a 29. Telekom Vivicittá Városvédő Futáson.

2014-03-18

Tavaszi vaddisznó figyelmeztetés futóknak, túrázóknak, kerékpárosoknak

Ahogy múlik a tél és melegszik az idő, egyre több turista keresi fel a Pilis népszerű kirándulóhelyeit. Fontos tudni, hogy ez az időszak a vaddisznók ellési időszaka, a kocák most hozzák világra a malacokat. Ebben az időszakban különösen fontos, hogy kutyát csak pórázon, a kijelölt turistautakon sétáltassanak a tulajdonosaik, mert a kicsinyeit védő anyaállat komoly sérülést okozhat.

2014-03-18

Nagy Katalin amerikai csúcsot futott 200km-en

Az Egyesült Államokban élő Nagy Katalin nagyszerű teljesítményt nyújtva 133 mérföldet teljesített South Carolina 24 órás futóversenyen és közben megjavította a 200 km futás női amerikai rekordját (atlétikai pályán).

Spuri Futómagazin eseményeinken és a weben is!

A jubileumi 20. évfolyamába lépő szám kapható lesz a 29. Telekom Vivicittá Városvédő Futáson, de elérhető most már a neten is digitális formában, így telefonon, tableten is élvezheted most 108 oldalon keresztül a legfrissebb tartalmakat!

2014-03-17

Podiart és Adidas Footscan a Spuri Futóboltokban

Márciusban egy-egy napig még a budapesti Spuri Futóboltokban vendégeskedik a Podiart és az Adidas Footscan. Számítógépes talpvizsgálatokat végeznek, illetve a speciális talpbetétekkel kapcsolatos (Podiart), valamint cipőválasztással kapcsolatos (Adidas Footscan) tanácsokat is adnak.

2014-03-17

Jótékonyság a 7. Spuri Balaton Szupermaratonon

A négy napos monstre rendezvény sem marad jótékony cél nélkül: akár a teljes kört, akár a FélBalatont, akár a maratont futod, daganatos és krónikusan beteg gyerekek gyógyulását segítheted vele. A Bátor Tábor élménykülönítménye már teljesítette a vállalt 750.000 Ft összegyűjtését, de a gyűjtés nem áll meg!

2014-03-17

Ultrabericus Trail magyar résztvevőkkel

Kis magyar kontingens részvételével zajlott az idén negyedik alkalommal megrenezésre került Ultrabericus Trail terepfutó verseny Olaszországban. A nemzeti ünnepet négy lelkes terepfutónk töltötte itt 66km hegyi terep teljesítésével.

2014-03-17

OLIMPIA 2022: ÖT VÁROS ADTA BE PÁLYÁZATI ANYAGÁT A HATÁRIDŐIG

A március 14-ei határidőig öt város adta be pályázatát a 2022-es téli olimpiai játékok rendezési jogára a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak (NOB) fel.

2014-03-17

Wermescher Ildikó ezúttal francia földön ismét második

A hétvégén Franciaországban megrendezett Trail du Petit-Ballon terepfutó versenyen Wermescher Ildikó tavalyi nagyszerű szereplését ismételte meg és az előkelő második helyen végzett.

2014-03-17

MEGÚJUL A SZABADIDŐSPORT PÁLYÁZAT

Egyre több egyetemista és főiskolás sportoljon rendszeresen: ezt célozza a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség szabadidősport pályázat megújult, teljesítményarányos elosztási rendszere. 2014-től azok a felsőoktatási intézmények részesülnek a 15 millió forint keretösszegű támogatásból, amelyek jelentős számú hallgatót tudnak megmozgatni a SportPont Programon keresztül.

2014-03-17

Éremgravírozás a 7. Spuri Balaton Szupermaratonon

Ha lefutottad a kiválasztott távodat, és megkaptad érte az érmedet a Spuri Balaton Szupermaratonon, akkor vasárnap lehetőséged lesz rá, hogy érmedet egészen egyedivé tedd. Várunk téged vasárnap a célterületen, ahol az érembe belegravírozzuk neked a nevedet és a célidőt, hogy még emlékezetesebb legyen a teljesítésed.

2014-03-17

Szemelvények a Spuri Futómagazinból (2014 tavasz) - " Az életet és a futást választottam a betegség helyett!"

Beck Monika, a Szív Futónagykövete

Kedves, mosolygós, élettel teli fiatal nő, akiről sem első, sem sokadik ránézésre nem lehet megmondani, hogy nem teljesen egészséges. Pedig Beck Monika, a BSI Szív Futónagykövete immár 24 éve él szívritmus-szabályozó készülékkel, azaz pacemakerrel.

2014-03-14

A nevezési iroda jövő heti nyitvatartása

A BSI nevezési irodája a 7. Spuri Balaton Szupermaraton hetében pénteken, azaz március 21-én egész nap zárva lesz! A hét többi napján a megszokott nyitvatartási időben várunk benneteket. A megértéseteket köszönjük.

2014-03-14

Spuri Futóbolt - akciós és új Puma futócipők

A legjobb a futásban, hogy bármelyik évszakban, bármelyik hónapban és bármelyik pillanatban el lehet kezdeni. Csak egy dolog kell hozzá: futócipő.

PUMA Futócipő AKCIÓ a Váci úti Spuri Futóboltban! A készlet erejéig!

2014-03-14

Megjelent a 20. évfolyamába lépő Spuri Magazin!

A tavasz meghozta nekünk a Spuri Futómagazin legfrissebb számát! Már kapható az új, tavaszi szám a BSI nevezési irodájában, illetve az eseményeinken az információs sátorban.

2014-03-14

Első félmaratonisták, figyelem!

Úgy döntöttél, áprilisban lefutod életed első félmaratonját a Telekom Vivicittá Félmaratonon? Ha jelezted ezt nevezéskor, akkor most a rajtszám átvételekor automatikusan kapsz egy hátsó plusz rajtszámot is, amit jogosult vagy viselni. Ez mutatja a többieknek, hogy életedben először indultál neki a 21,1 kilométernek. Ha nem jelezted előre, utólag akkor is kérhetsz ilyet.

2014-03-14

Megérkeztek a 7. Spuri Balaton Szupermaraton befutóérmei!

Tegnap késő délután kopogtattak - megjött az autó, benne rengeteg éremmel, amit kiosztunk majd a jövő héten a négy nap alatt. Mi már kiélveztük a látványt, megfogdostuk, méregettük, s bizony szép, masszív, nehéz medál. Illik egy négy napos eseményhez! Kattintás után te is megcsodálhatod, és ha eljössz a jövő héten, hogy fuss egy igazán nagyot, akkor még kaphatsz is belőle!

2014-03-14

Jótékony Futónagykövet

Szentendrei futónagykövetünk, Erdei Dóri is jótékony követként csatlakozott, és gyűjt az UNICEF 100%-os kampányához a 29. Telekom Vivicittá Városvédő Futáson. Mint hírül adtuk, futásoddal te is adományokat gyűjthetsz az UNICEF Magyarország vagy a Gézengúz Alapítvány javára. A két szervezet egy-egy támogatásra érdemes jó ügyet kínál minden futónak, aki rajthoz áll a tavasz legnagyobb szabadidősport eseményén.

2014-03-14

OROSZORSZÁGBAN LEVÉDETIK A NÉGY KARIKÁT

Az orosz szabadalmi hivatalban le akarják védetni a szocsi téli játékok megnyitóján kinyílt négy és egy zárva maradt olimpiai ötkarika ábrázolását - adta hírül csütörtökön a rapsinews orosz jogi portál.

2014-03-14

Zabari harmadik Olaszországban

Szép magyar eredmények születtek az olaszországi Trasimeno tava körül 13. alkalommal megrendezett ultraversenyen.

2014-03-14

Optivita Ultrafutó Kupa I. állomás

Az elmúlt hétvégén, szép tavaszias időben került sor az idei Optivita Ultrafutó Kupa versenysorozat első állomására, melynek Székesfehérvár adott otthont. Az indulók több versenyszám közt választhattak, 2 és 12 óra közt mindenki megtalálhatta a hozzá illő távot. Bár csak most kezdődik a versenyszezon, remek eredmények születtek.

2014-03-13

Spuri Futóboltok nyitva tartása

Március 15-én, szombaton, a Spuri Futóboltok (Váci út, Örs vezér tér, Maros utca és a győri üzlet) zárva tartanak.
Március 22-től már az Örs vezér téri és a Maros utcai Spuri Futóbolt is 10 - 14 óráig várja a vásárlókat, minden szombaton.

2014-03-13

Ötszázan már biztosan a csúcson!

Miután az indulók szinte mindegyike minden évben felért eddig is, biztosan mondhatjuk, hogy ötszázan már biztosan eljuttok a csúcsra május 24-én, a 17. Kékes Csúcsfutáson. Pedig szint van bőven a pályán, illetve az egész pálya csak emelkedő. De ez titeket sosem zavart, nem igaz? Alföldi legény, hegyen sületett leány, mind megérintette eddig az ország tetejét, ha elindult.

2014-03-13

Olcsóbban hajózhatsz a 7. Spuri Balaton Szupermaraton ideje alatt

Még egy hét! Mára akkor egy jó hír, ha hajóval utaznátok az esemény ideje alatt: a Balatoni Hajózási Zrt. 2014. Március 20-a és 23-a között a komp személyjegy árából 25% kedvezményt biztosít az eseményen résztvevők részére, ha bemutatod a rajtszámodat. (Vagyis személyjegy 600Ft/fő helyett 450Ft/fő áron lesz kapható.)

2014-03-13

Legyél te is a jó ügy követe a Telekom Vivicittá Városvédő Futáson!

Az idei Telekom Vivicittá Városvédő Futás alkalmával futásoddal adományokat is gyűjthetsz az UNICEF Magyarország vagy a Gézengúz Alapítvány javára. A két szervezet egy-egy támogatásra érdemes jó ügyet kínál minden futónak, aki rajthoz áll a tavasz legnagyobb szabadidősport eseményén.

2014-03-12

Furcsa tények a Hortobágyról

Nem délibábot látsz, ha pontosan négy hónap múlva a Világörökség részét képező Hortobágyi Nemzeti park egyes részein, ahová máskor nem nagyon engednek be szinte senkit, vidám sportolókat látsz, hanem a 11. E.ON Délibáb Terepfesztivál. Készülj velünk, tudj meg meghökkentő dolgokat a pusztáról, amiket sikerült kiderítenünk! Vigyázat: komolytalan!

2014-03-12

Pontosan hét hónap múlva....

Nos, pontosan hét hónap múlva indul el Magyarország legnagyobb futóeseménye, a 29. SPAR Budapest Maraton® Fesztivál mezőnye, hogy birtokba vegye a főváros útjait, elfusson számos nevezetesség mellett, és megcsodálja a világörökségi helyszíneket: a Duna-part látképét a Várnegyeddel, és az Andrássy utat. Budapesten fut majd az ország, s a világ! Idézzük fel az elmúlt év felejthetetlen pillanatait!

2014-03-12

Tudod-e, merre futunk a jövő héten?

A jövő héten ilyenkor már lázasan pakolsz, készülsz a 7. Spuri Balaton Szupermaratonra. Ha tudod is már, merre halad a mezőny, mert tavaly is ott voltál (de ha nem tudod, akkor mindenképpen) érdemes megnézned az esemény útvonaláról készített kis filmet, mert a hangulata magával ragad! Csak kövesd a csíkot gondolatban a térképen!

2014-03-11

Létszámcsúcs a Telekom Vivicittá Félmaratonon

Még 33 nap van hátra a 29. Telekom Vivicittá Városvédő Futásig, illetve a Telekom Vivicittá Félmaratonig, de az már biztos, hogy ezen az egész fiatal félmaratonon már most többen akarnak futni, mint ahányan egy éve összesen beneveztek. Ami pedig külön öröm számunkra, hogy ezen a napon benevezett az 500. külföldi futó is!

2014-03-11

Tudod, hova menjél a Spuri Aranykártyáddal?

Ha nem tudod, akkor segítünk. Számos kedvezmény illet meg ugyanis, ha Spuri Aranykártyás lettél 2014-re, és meglett a virtuális kártyád. Lehet, hogy még nem is ismered a kártya adta lehetőségeket, melyek folyamatosan bővülnek? Nos, akkor kattints, és olvass!

2014-03-11

A héten lejáró nevezési határidők

Ha az egyre szebb tavaszi idő netán meghozta volna a kedved egy kis vidám, tavaszi futáshoz, amit eddig nem terveztél, akkor épp kapóra jöhet neked a Telekom Midicittá+ 7+3,2 kilométere, a Telekom Midicittá 7 kilométere vagy a Telekom Minicittá 3,2 kilométere egy hónap múlva a Városligetben. De ha eljönnél, akkor viszont siess: ezen a héten még olcsóbbak a nevezési díjak!

2014-03-11

Két újabb futónagykövet

Bevettük végre Eger várát, de Gyál sem maradt futónagykövet nélkül! Előbbi helyen Helmajer Anett nagykövetkedik ezek után, utóbbin pedig Szűcs Tamás kezd nem sokára. Már 18 megye 64 településén, Budapest 17 kerületében, egy-egy romániai, szlovákiai és szerbiai városban összesen 97 BSI Futónagykövetünk van! Ismerd meg a két legújabbat!

2014-03-10

Már nevezhetsz az Intersport Túranapra!

Tavaly cidriben indult, szinte nyárias melegben folytatódott az Intersport Túranap, de a hőmérséklet egyáltalán nem volt befolyásoló tényező abban, hogy mindenki nagyon élvezze a csodaszép tájat a Pilisben. Idén hetedszerre indul el majd a mezőny, hogy egy feledhetetlen családi kirándulással töltse el a hétvégét ősszel. Te se hagyd ki - már lehet nevezni!

2014-03-10

Idén nem kérünk letéti díjat a dugókáért

Az előző évektől eltérően a 7. Spuri Balaton Szupermaratonon a dugókáért, amivel az időt mérjük, nem kérünk letéti díjat. Így egyszerűsödik a dugókák szétosztása és beszedése nektek is, és nekünk is - ám a dugókákat a verseny végén ugyanúgy vissza kell adni, mint eddig, egyéb esetben 6000 forint fogja terhelni az adatbázisban az illető egyenlegét, akinél ott marad a dugóka.

2014-03-10

Jó rajtot vett a 19. Coca-Cola Testébresztő Női Futógála

Két héttel a nevezés lehetőségének megnyílása után már most nagyon sok hölgy elkötelezte magát a Coca-Cola Testébresztő Női Futógála valamelyik távja mellett: 600 felett járunk már most, köztük népszerű a "nap hőse" kategória, vagyis a 10+5+2 kilométeres táv. Tavaly ugyanennyi idő alatt kicsivel több mint fele ennyien neveztek.

2014-03-10

Columbia innovációk minden évszakra

Akármilyen mozgást választunk a szabadban, már legtöbbször nem futó- vagy biciklis- vagy éppen sífutó ruházatot kell keressünk. A Columbia saját fejlesztésű termékeit nem kizárólag egyes sportokhoz dobták piacra, hanem általános felhasználhatóságúak és a mozgás során jelentkező igényekre nyújtanak jó megoldást.

2014-03-07

Miért érdemes gyümölcs- és zöldségturmixokat, szűrt leveket inni?

Ha már ellátogattál a VegaFOOD honlapjára, akkor biztosan észrevetted, hogy nem csupán ételeket szállítanak házhoz, hanem italokat, turmixokat is. De miért érdemes ebben a formában fogyasztanod a zöldségeket, gyümölcsöket?

2014-03-07

A margitszigeti futópálya kérdőív eredményei

A Főváros korábban döntött a Margitsziget fejlesztési koncepciójáról, amelynek része a szigeti futókör felújítása, ami hamarosan kezdetét veszi. A Városépítési Főosztály az elmúlt egy hétben kérdőív segítségével ötleteket (kapcsolódó szolgáltatások, kisebb beruházások) gyűjtött, melyek a futókör népszerűségét, szerethetőségét növelik. Közel 1500 kérdőív feldolgozása és a javaslatoknak a tervezőkkel való egyeztetése után és a következő kis összefoglaló született.

2014-03-07

Új időmérő rendszer a 29. Telekom Vivicittá Városvédő Futáson!

Az időmérés bizonyos távokon, a Vivicittán, a Midicittán, a Midicittá+ távján és a Telekom Vivicittá Félmaratonon chippel történik. Viszont ne is keressétek az eddig megszokott chipeket: ezen az eseményen az időmérés szolgáltatója az AGNI timing, és a rajtszámra ragasztott speciális UHF chipekkel történik majd az időmérés. Emiatt azonban néhány korábban is szem előtt tartott szabály különösen hangsúlyossá válik.

2014-03-07

Tavaszi hír: nyereményeső a nyári Spuriban!

A jövő héten a kezedben foghatod a 2014-es friss tavaszi számot, benne ropogós, napfényes témákkal. És természetesen, ha előfizetsz, akkor négy alkalommal is esélyes leszel az értékes nyeremények valamelyikére. Mi jön a nyári számmal? Suunto óra? Sony Walkman? Columbia cuccok? Valamelyik a tiéd lehet a Spuri Futómagazinnal! És emellett természetesen az igényes tartalom futóknak - 100 oldalon!

2014-03-07

Játszótérre gyűjt a magyar Forrest

Biztosan emlékszel rendezvényeinkről az állandóan egy bevásárló kocsival futó Iváncsics Zsoltra, akit az utóbbi időkben a magyar Forrest Gumpnak hív a média. Már a Telekom Vivicittá Félmaratonra is benevezett például. Ő az, aki futásait rendre összeköti valamilyen jótékony céllal, két zenészt meg is ihletett tevékenysége az év elején, és egy csodás dal is született Csak szólj címmel róla. Most a niklai gyerekek számára gyűjt, szeretné, hogy a faluban egy játszótér épülhessen.

2014-03-06

Rokob József készül a 7. Spuri Balaton Szupermaratonra

Tavaly Rokob József megnyerte a világon először megrendezett olaszországi harmincszoros Ironman-versenyt, ami összesen 114 kilométert úszásból, 5400 kilométer kerékpározásból és 1260 kilométer futásból áll. Kis filmünkben mesél a versenyről, és mesél arról is, milyen tervei vannak idén. És egy kicsit a 7. Spuri Balaton Szupermaratonról is.

2014-03-28

Közös futás Kingával

Drukkoljunk együtt a rákból felgyógyult, Telekom Vivicittára készülő Kingának!
Március 29-én szombaton reggel 10 órától közös futást szervez a Life.hu csapata a Margitszigeten.
Ha van kedved futni egyet és beszélgetni vele és edzőivel, Kropkó Péterrel és Gajdos Tamással, csatlakozz te is!
A Life.hu csapata szeretettel vár!

2014-03-06

Roma-Ostia félmaraton - Papp Kriszta az ötödik helyen végzett

A hétvégén került megrendezésre a 40. Róma - Ostia félmaraton, ahol Papp Kiszta, a kemény felkészülésének köszönhetően több mint egy percet javított a tavalyi verseny idejéhez képest.

2014-03-06

Ryan Hall is rajthoz áll Bostonban

A héten megjelent sajtóközlemény szerint Ryan Hall is rajthoz áll az idei Boston Maratonon. Hall már három alkalommal vett részt a versenyen és a 2011-ben itt elért 2:04:58-cal ő tartja a nemhivatalos amerikai rekordot.

2014-03-06

Szombaton kezd Baji Balázs a Világbajnokságon

Olimpiai és világbajnokok készülnek az elkövetkező napokra, ugyanis kezdődik a Fedett Pályás Világbajnokság Sopotban. A mezőnyben ott van Baji Balázs is.

2014-03-06

A magyar atlétika egyik legsikeresebb éve volt 2013

A magyar atlétika elmúlt több mint 100 esztendejének legsikeresebb éve volt a 2013-as - hangzott el a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) keddi sajtóbeszélgetésén.

2014-03-06

Készülj a 29. Wizz Air Budapest Félmaratonra!

Szeretnénk ha minél több kellően felkészült hazai futó választaná a szeptember 14-ei 29. Wizz Air Budapest Félmaratont az év célversenyének. Most a felkészüléshez ajánlunk néhány versenyt a színes hazai palettáról, melyek kiemelt távjain a 29. Wizz Air Budapest Félmaraton egyéni, 21,1 kilométeres távjára az adott verseny előtt legalább 10 nappal benevezett futók 50% kedvezménnyel indulhatnak.

2014-03-06

Már a Hatvanban is van Futónagykövetünk

Hevesiné Tábit Adél személyében ismét új Futónagykövetet avathattunk, ezúttal Hatvanban. Ő lesz az, aki kezdő futóként a kezdő futókat próbálja közelebb hozni egymáshoz, hogy egy egymást motiváló, vidám közösség alakuljon ki belőlük.

2014-03-06

Futás és reggeli egyben - már nevezhetsz!

Már nevezhetsz a Metropol Reggeli Futásra, melynek során nem csak egy jó kis reggeli futáson vehetsz részt, hanem, mint a neve is jelzi: célba érés után egy jót reggelizhetsz, és még egy pólót is adunk. Gyere, és hangolódj rá a másnapi választott távodra, indítsd sportosan október 11-e reggelét!

2014-03-05

Olasz-magyar váltók a Spuri Balaton Szupermaratonon

Nagyatád testvérvárosa, San Vito al Tagliamento apró település az olaszországi Velencétől észak-keletre Udine irányában. Oly kicsi, hogy az autóstérképeken hiába is keresnénk, ám Fulvio Cantarutti , az ottani sportreferensnek köszönhetően élénk sportélet folyik arrafelé is. Fulvio lelkes atléta, így nem csoda, hogy felfigyelt a Balaton Szupermaraton rendezvényre, és szervezésének hála, öt olasz futó is képviseli településüket a Balaton Szupermaratonon.

2014-03-05

Dj Domonique zenél nekünk - és műsort vezet!

Mára is szenzációs hírünk van: a Telekom Vivicittá Városvédő Futáson a sziget egy központi helyén zenés ponton buzdítja a futókat Várkonyi Attila, azaz Dj Dominique, a Coca-Cola Testébresztő Női Futógálán pedig a nagyszínpadon lesz ő a ceremóniamester, műsort vezet és a többi időben pedig az esemény végéig zenél. Hölgyek, lehet készülni a bulira!

2014-03-04

Kisorsoltuk a Spuri előfizetői játék következő nyerteseit!

Szóljanak a harsonák, peregjenek a dobok: megvan az a hat szerencsés, aki az aktuális sorsoláson megnyerte a hat nyeremény valamelyikét! Nézd meg, kik azok, és mit nyertek, és tudd meg azt is, mi lesz a nyeremény két és fél hónap múlva! Ne feledd: minden előfizető minden sorsoláson részt vesz!

2014-03-04

A Podiart vár téged a Váci úti Spuri bolt folyosóján

Márciusban egy-egy napig a három budapesti Spuri Futóboltban vendégeskedik a Podiart és az Adidas Footscan, számítógépes talpvizsgálatokat végeznek, illetve a speciális talpbetétekkel kapcsolatos (Podiart), valamint cipőválasztással kapcsolatos (Adidas Footscan) tanácsokat is adnak. Ma a Podiart szakembere vár téged a bolt előtti folyosón.

2014-03-04

Legyél te is a jó ügy követe a Telekom Vivicittá Városvédő Futáson!

Az idei Telekom Vivicittá Városvédő Futás alkalmával futásoddal adományokat is gyűjthetsz az UNICEF Magyarország vagy a Gézengúz Alapítvány javára. A két szervezet egy-egy támogatásra érdemes jó ügyet kínál minden futónak, aki rajthoz áll a tavasz legnagyobb szabadidősport eseményén.

2014-03-04

Bükki Kilátások

A terepfutó és teljesítménytúra szezon egyik klasszikus nyitányának számít a Bükki Kilátások melyet idén az elmúlt hétvégén rendeztek meg. A futók HARD, Classic és Fun Run számok közül választhattak, előbbi 65 kilométeren 2500 m szintemelkedést tartalmazott.

2014-03-04

Budapest a 2028-as olimpiára hajt

További gazdasági növekedéssel és változatlan költségvetési fegyelemmel kalkulálva Budapest jó eséllyel pályázhat a 2028-as olimpia megrendezésére - mondta a Napi Gazdaságnak Simicskó István.

2014-03-04

Oscar Pistorius tárgyalása

Második napjához ért a barátnője meggyilkolásával vádolt Oscar Pistorius tárgyalása, a műlábú futó azt állítja, 2013. február 14-én besurranó rablónak hitte Reeva Steenkampot. A vád szerint Pistorius előre megfontoltan végzett a 30 éves modellel. Dél-Afrikában az évszázad pereként emlegetik Pistorius ügyét.

2014-03-04

Hasznos tippek a helyes táplálkozáshoz

Ahhoz, hogy Kinga megfelelő táplálkozással tudja támogatni a szervezetét a Vivicittára való felkészülés idején, az OÉTI dietetikusai a NutriComp Sport 3 étrendelemző program segítségével kiértékelték Kinga 3 napos táplálkozási naplóját.

2014-03-04

Nevezz még a héten a 7. Spuri Balaton szupermaratonra!

Ezen a héten jár le az utolsó előtti nevezési díjkategória a 7. Spuri Balaton Szupermaratonra. Személyesen péntek estig, online pedig vasárnap éjfélig nevezhetsz sokezer forinttal olcsóbban. Ne szalaszd el, ha még nem neveztél, mert a jövő héttől már drágább!

2014-03-03

A Wizz Air és a futás

Újabb nagyszerű hír röppent fel a napokban. A 29. Wizz Air Budapest Félmaraton névadója még szorosabbra fűzte kapcsolatát a futással, ugyanis a Wizz Air és a Szkopje Maraton szervezőinek megállapodása értelmében a májusban rendezendő jubileumi 10. maraton hivatalos neve mostantól WIZZ AIR SKOPJE MARATHON.

2014-03-03

Wermescher Ildikó negyedik a Trans Grancanaria-n

A hétvégén került megrendezésre a távoli Kanári-szigeteken a TransGrancanaria terepfutó verseny, ahol természetesen magyar indulók is voltak. A hölgyek mezőnyében Wermescher Ildikó a fantasztikus negyedik helyet szerezte meg!

2014-03-03

Komolyabb biztonsági intézkedések a Boston Maratonon

A tavalyi merénylet után az idei Boston Marathonra több, a futókat is érintő szigorú biztonsági intézkedést vezetnek be a szervezők.

2014-03-03

Lesz Budapest-Balaton kerékpárút

A legfontosabb: lesz Budapest-Balaton bringaút, a tervek az asztalon, a hossza pedig nem lesz több 120 kilométernél.

2014-03-03

Kinga és edzői, azaz a kezdetek

Az edzésterv kialakításánál a feladat kettős volt: egyrészt a sport célokhoz, tehát a Vivicittá teljesítéséhez kifejleszteni azokat a képességeket, amikkel Kinga képes lesz sérülés nélkül végigfutni a távot, másrészt a betegségből való regenerálódás elősegítése.

2014-02-28

Kinga új élete

Kinga azt határozta el, hogy a nemrégiben véget érő kemoterápiás kezelése után ismét új erőre kap és lefutja a Telekom Vivicittá versenyének egyik távját.

2014-03-03

9 év után újra póló a Wizz Air Budapest Félmaratonon

Ami régen bevált, ahhoz érdemes visszatérni. A 29. Wizz Air Budapest Félmaraton nevezésedért cserébe így 9 év kihagyás után most újra egy technikai pólót is adunk, a nevezési díj tartalmazza a mez árát. A párosok és trió futói emblémázott pamutpólót kapnak majd. Nézd csak meg, milyet!

2014-03-03

Újabb Brutál előfutam telt be

Fogynak a helyek az előfutamokra! Bár még mindig sok szimpatikus időpontra regisztrálhatod magad a Brutálfutáson, most újabb előfutamnál értük el a maximális létszámot. Így a 11 és 12 órás előfutamokra már nem is tudsz jelentkezni. Van még szabad hely azonban a délelőtt 10-kor induló, illetve a délutáni összes futamra. Ne hagyd, hogy elvigyék előled a jó helyeket, regisztrálj minél hamarabb!

2014-03-03

Karbantartási munkák a Maros utcai Spuri Futóboltban

2014. március 4-én a Spuri Maros utcai üzlete 11 - 15 óráig zárva tart.

2014-03-03

Kidekoráltuk: kukkants be az új Spuri Futóboltba!

Végre teljes pompájában vár mindenkit a legújabb Spuri üzlet a budai Maros utca 4 szám alatt. Bár a futócipők és egyéb sportfelszerelések önmagukban is tökéletes díszei a boltnak, mi rátettünk egy lapáttal. Gyere el, és gyönyörködj Budapest legújabb futós szaküzletében! Kedvcsinálóként mutatunk egy-két képet... a többit meg nézd meg a saját szemeddel!

2014-03-03

Tavaszi hír: nyereményeső a nyári Spuriban!

Már nem sok van hátra, és a kezedben foghatod a 2014-es friss tavaszi számot, benne ropogós, napfényes témákkal. És természetesen, ha előfizetsz, akkor négy alkalommal is esélyes leszel az értékes nyeremények valamelyikére. Suunto óra? Sony Walkman? Columbia cuccok? A tiéd lehet a Spuri Futómagazinnal! És emellett igényes tartalom futóknak - 100 oldalon!

fb share