Andorkó Gyula és Gábor a Kékes Csúcsfutáson

A nyíregyházi Andorkó Gyula, Gábor fiával együtt indul a 13. Kékes Csúcsfutáson. Gyula harmadszor vág neki a távnak, Gábor most először indul.

- Lehet egy futó apa mellett nem megszeretni a mozgást?

- Persze, Gábor fiamnak én mutattam meg a futás szépségét. Már tavaly is mentünk egy-egy versenyre együtt, de idén látom úgy, hogy kezd belelendülni igazán. Kidolgoztunk egy versenyprogramot magunknak, aminek része a 13. Kékes Csúcsfutás is.

- Közösen is készültök rá?

- Készülünk, már ha az időjárás ezt megengedi. A Kékes-futásra nagyszerű felkészülési terep a Tokaji-hegy. A terepviszonyokat tekintve olyan, mint a Kékes-futás utolsó 3,5 kilométere. Oda egy héten egyszer felfutunk. Egyébként külön készülünk, Gábor fiam egyetemista, hét közben külön-külön edzünk. Ez egy különleges verseny. Hangulatában is, és fizikálisan is teljesen mást vár el az embertől a terep. Ide azért fel kell készülni, nem lehet úgy nekiindulni, hogy majd lesz valahogy. Kell valami előzmények lennie, hogy az ember azt mondhassa: fel tudok menni.

- A versenyen segítitek egymást?

- Mivel mindkettőnknek megvan a saját ritmusa, ezért valószínű nem együtt tesszük meg a távot, de ez nem is baj, így természetes. Neki az első Kékes-futása lesz, meg kell szoknia a terepet. Majd meglátjuk, még nincs eldöntve együtt érkezünk-e majd a célba.

- Andorkóék igaz sportcsalád?

- A feleségem is szokott velünk jönni, ő a logisztika, és vannak olyan versenyek, amelyeken a középső fiam, Balázs is részt vesz. Nem túl sűrűn, de előfordul, hogy egy versenyen három Andorkó is elindul. A 7. E.ON Délibáb Sportnapon, a Hortobágy-futásra meg az a tervünk, hogy eljön a harmadik fiam, Tibor is a családjával, ugyan nem fog futni, de így ez egyben családi esemény is lesz nekünk.



fb share