2011-09-30

Hasznos tudnivalók a 26. SPAR Budapest Nemzetközi Maraton Futófesztiválról

Ha ott leszel velünk vasárnap a futás napján, jó, ha tudod, hol van a versenyközpont, mikor lehet a helyszínen nevezni vagy rajtcsomagot felvenni, merre haladnak az útvonalak, és mikor mi történik a helyszínen.

2011-09-30

Kistelepülés fut váltót a fővárosban

A 26. SPAR Budapest Nemzetközi Maraton® Ekiden Váltójában idén van Fut a település! kategória is. Rábapatona község 4 csapatot is indít a futáson - Patonai Gáborral, a helyi közművelődésért felelős személlyel beszélgettünk arról, hogyan is kerülnek a futók Budapest utcáira.

2011-09-30

A Spuri Futóbolt is ott lesz a SPAR Budapest Maratonon!

Szombaton, október 1-jén a Spuri Futóbolt Váci úti üzlete zárva lesz, de kitelepülünk az 56-osok terére, a 26. SPAR Budapest Nemzetközi Maraton® és Futófesztiválra!

2011-09-30

Mire jó a SPAR Budapest Maraton távjainak rajtszáma?

Múzeumi, színházi és egyéb kedvezményekre! Összegyűjtöttük, hol, mikor és hogyan vehetsz igénybe kedvezményeket a SPAR Budapest Maraton bármely távjának rajtszámával. A kedvezmények jelentős része már vasárnap igénybe vehető!

2011-09-30

Dávid futása - finisben - jótanácsok, felkészülés

Szántó Dávid televíziós műsorvezető néhány éve megfogadta, hogy 30 éves koráig lefutja a maratoni távot. A jeles alkalomra a 26. SPAR Budapest Maratonon® kerülhet sor. A nagy futás előtti utolsó adásban a csapat Kocsis Árpád segítségével járta be az útvonalat. Vasárnap 9:20 és 10:30 között élőben jelentkezik a DIGI Sport a helyszínről!

2011-09-30

Kétszeres hajrá a Fideliónak

Két csapatot is indít a Fidelio című zenei programmagazin a 36. SPAR Budapest Maratonon. A Fidelio futók között indul Márkus Gábor ügyvezető igazgató és Zsoldos Dávid alapító tulajdonos is.

2011-09-30

Élő közvertítés a SPAR Budapest Maraton rajtjáról és befutójáról

Élőben nézheted a futanet.hu-n, hogyan rajtol el a 26. SPAR Budapest Nemzetközi Maraton mezőnye. Ugyancsak követheted weboldalunkon a maratoni befutók közvetítését.

2011-09-30

Videó: 4 óra körüli időben bízik a Miniszterelnökség nevű staféta

Tavaly már futott stafétát a SPAR Budapest Maratonon Varga Mihály miniszterelnökségi államtitkár, korábbi pénzügyminiszer, aki ezúttal is rajthoz áll a Miniszterelnökség nevű csapattal a 42 kilométeres táv háromfős váltójában. Csapattársa Gulyás Gergely és Révész Máriusz országgyűlési képviselő lesz. Varga Mihály a staféta mellett élete első maratonját futja vasárnap.

2011-09-30

Megmutatjuk a Maratonka és a Gyaloglás útvonalát - 3,5 kilométer mindenkinek!

Vasárnap, október 2-án 10:55-kor rajtol a 3,5 kilométeres Maratonka, és 11:05-kor, azonos távon és útvonalon a Gyaloglás. 11:55-kor pedig a 600 méteres SuperShop Családi Futáson vehetsz részt. Ott leszel, hogy szurkolj egy hosszabb távon indulónak? Várakozás közben te is kóstolj bele a rövid távú futásba vagy gyaloglásba!

2011-09-30

Idényzáró futás maratoni reményekkel

Tavaly betegség miatt bukta nevezését, azonban idén már semmi sem akadályozhatja meg, hogy Reményi Attila rajthoz álljon a SPAR Budapest Maraton 30 kilométeres távján. A gödöllői informatikus hosszú kihagyás után 2008 ősze óta rója kilométereit, és tervei szerint jövőre már a 42 kilométert fogja teljesíteni.

2011-09-30

Véradás és sportruhagyűjtés: a Vöröskereszt a SPAR Budapest Maratonon

Véradást, illetve futócipő- és sportruhagyűjtést szervez a Magyar Vöröskereszt a SPAR Budapest Maraton helyszínén, az 56-osok terén. A véradáshoz fényképes igazolvány, lakcímkártya és TAJ-kártya szükséges. A Vöröskereszt sátránál 10 és 15 között adhatsz vért.

2011-09-30

Bemutatjuk a SPAR Budapest Maraton Alapítványi Falujának kiállítóit - Suhanj! Alapítvány

A SUHANJ! Alapítvány közhasznú szervezet, melynek célja, hogy megossza a mozgás örömét sérült és fogyatékkal élő társainkkal. A SUHANJ! csapat az alapítvány 2010-es létrejötte óta az utcai futóversenyek állandó résztvevőjévé vált. Ott lesz a SPAR Budapest Maratonon is.

2011-09-30

Futófórum találkozási pont a SPAR Budapest Maratonon

A SPAR Budapest Maratonon is találkozhatnak egymással a Futófórum rendszeres látogatói. A találkozási pont a célszínpaddal egy vonalban, a célfolyosó Dózsa György út felőli oldalán lesz.

2011-09-30

Pénteken zárva tart a BSI nevezési irodája!

Pénteken, szeptember 30-án a BSI nevezési irodája zárva tart! Ez azt jelenti, hogy ezen a napon nem lehet a 26. SPAR Budapest Nemzetközi Maraton® és Futófesztiválra sem nevezni, sem a rajtcsomagot felvenni. Természetesen az online nevezés a későbbi eseményeinkre zavartalanul üzemel!

2011-09-29

Maraton staféta ismeretlen csapatársakkal

Egy sérülésnek köszönhetően a fia kérésére vállalta el a maraton stafétát SPAR Budapest Maratonon Möbius Zsuzsa, aki néhány nappal a rajt előtt még nem is találkozott személyesen csapattársaival. A siófoki futó számára a félmaraton kihívást jelent, de mint mondta, ez egy olyan próbatétel, aminek mindig szívesen nekivág.

2011-09-29

Szántó Dávid a maratoni felkészülés célegyenesében

Az ismert sportriporter, Szántó Dávid két évvel ezelőtt megfogadta, hogy harmincévesen lefutja élete első maratonját. Ám Dávid mégiscsak vérbeli tévés, úgyhogy felkészülését egy kis csapattal végig is lehetett követni a DigiSport csatornán, Dávid futása címmel. Most a finálé, ha úgy tetszik a finis következik a 26. SPAR Budapest Nemzetközi Maratonon.

2011-09-29

Színházak a SPAR Budapest Maratonon II.

A SPAR Budapest Maraton megmozgatja a színházak világát is, összesen nyolc csapat jött össze, melyek az ekiden váltó keretében futják le a maratoni távot. A csapattagokat kérdeztük, mit jelent nekik a részvétel, a mozgás és a sport általában. Riportunk második részében Bérczes Lászlót, az Ördögkatlan Fesztivál "atyját",rendezőt, Miklósa Erikát a világhírű operaénekest és Proics Lilla színházi kritikust szólítottuk meg.

2011-09-29

Zöldül a 26. SPAR Budapest Nemzetközi Maraton

Ne csak fuss, hanem tégy egy lépést a környezetvédelemért is és a hasznos hulladékot dobd a kihelyezett szelektív gyűjtőkbe a 26. SPAR Budapest Nemzetközi Maraton® és Futófesztiválon!

2011-09-21

Ironman Afterparty sátor a 26. SPAR Budapest Nemzetközi Maratonon

Az elmúlt évekhez hasonlóan a 2011-es nagyatádi eXtremeMan egyéni célba érkezői 50% kedvezménnyel nevezhetnek a 26. SPAR Budapest Nemzetközi Maraton® 42,195 és 30 kilométeres távjaira. Ráadásul lesz egy Ironman Afterparty sátor is, ahol megismerheted a jövő évi terveket!

2011-09-28

Bemutatkoznak a 26. SPAR Budapest Nemzetközi Maraton iramfutói, célidő: 4:00

A 26. SPAR Budapest Nemzetközi Maratonon a 4:00-ás célidő elérésében Bense Krisztina és Karlowits-Juhász Tamás segítenek, egyenletesen lassuló tempóban fognak futni. Ehhez a célidőhöz a zöld lufi tartozik!

2011-09-29

Csütörtökön csak a Maratonkára és Gyaloglásra lehet nevezni és rajtszámot felvenni, pénteken zárva tart a nevezési iroda!

Szeptember 29-én, csütörtökön csak a Maratonkára és a Gyaloglásra lehet nevezni és rajtszámot felvenni a BSI udvarán lévő kihelyezett nevezési irodában, illetve a kollektív nevezéseket tudjuk fogadni. Pénteken a nevezési iroda zárva tart! Természetesen az online nevezés a későbbi eseményeinkre zavartalanul üzemel!

2011-09-29

Egy ütemre dobban a szív - könyv a jótékony maratonokról

A SPAR Budapest Maratonon jelen lesz a Csemete Alapítvány (Seedling Trust), melynek egyik alapítója, Andrea Snow a magyarországi jótékony maratonok terjesztésén dolgozik. Andrea tapasztalt maratoni futó; a jótékonysággal és a jótékonysági maratonokkal kapcsolatos törekvéseit most megjelenő könyvében írta le. Az Egy ütemre dobban a szív című könyv megvásárolható lesz az esemény, bevétele a Csemete Alapítványhoz kerül.

2011-09-29

Készülj a Metropol Reggeli Futással a 26. SPAR Budapest Maratonra!

Szombaton, október 1-én reggel 9 órától a Metropol Nemzetközi Reggeli Futáson melegíthetsz be a 26. SPAR Budapest Nemzetközi Maraton® és Futófesztiválra. Nézd meg, milyen útvonalon tudsz ráhangolódni a másnapi futásra - rajt a maratoni célegyenesben lesz!

2011-09-28

Nézd meg a vasárnapi Minimaraton útvonalát!

Vasárnap, október 2-án 10:15-kor rajtolnak a Hősök teréről a 26. SPAR Budapest Nemzetközi Maraton® és Futófesztivál Minimaratonjának indulói. A 7 kilométeres távra várjuk a rövidebb távok kedvelőit, vagy a sportos kedvű szurkolókat is!

2011-09-28

Várjuk a jelmezes futókat a SPAR Budapest Maratonra!

A SPAR Budapest Nemzetközi Maratonon® már hagyománya van annak, hogy egyes futók jelmezben teljesítik a távjukat. A BSI idén is versenyt hirdet a maratoni és a 30 kilométeres távot jelmezben teljesítők között!

2011-09-28

Csapatban, közös célért

Egy nagy szerelem - szertorna -, majd két kisebb kitérő - úszás és thai boksz - után döntött Szigeti Gábor a futás mellett 2005 táján. A kápolnásnyéki fiatalember ezúttal két kollégájával a stafétára nevezett a SPAR Budapest Maratonon. Véleménye szerint a legnagyobb feladat az lesz a vasárnapi megmérettetésen, hogy megtanulják, milyen csapatban egy célért küzdeni.

2011-09-28

Piros 85 Terepfutóverseny lesz október végén

Október 29-én lesz az ősz utolsó nagy terepfutó versenye, már negyedik alkalommal, Rómaifürdő és Budaörs között, a piros jelzésen. A Piros 85 Terepfutó versenyen a táv: 88.66 km, a szintkülönbség: 3205 méter, a szintidő: 15 óra.

2011-09-28

Werkfilm a SPAR Budapest Maraton előkészületeiről

Tavaly készítettünk egy kis werkfilmet arról, hogyan készül a SPAR Budapest Maraton versenyközpontja - megnézheted, hogy épül a rajt és a cél, hogy kerülnek a nemzeti zászlók a magasba, hányan építik a nevezési sátrat, és mi mindent kell összerakni ahhoz, hogy vasárnap elrajtolhassatok!

2011-09-27

Intézmények a SPAR Budapest Maraton mellett - Orczy Kalandpark

Idén először egy kalandpark is csatlakozik azokhoz az intézményekhez, amelyek támogatják a SPAR Budapest Maratont. Az Orczy Kalandpark 20 darab belépőt ajánl fel az iskolai díjazáshoz, továbbá 10 százalék kedvezményt biztosít a belépő árából a verseny bármely távjának rajtszámával érkezőknek.

2011-09-27

Nike LunarEclipse cipők kedvezménnyel a 26. Nike Félmaraton és a 26. SPAR Maraton nevezőinek!

Ha futottál a 26. Nike Budapest Nemzetközi Félmaratonon vagy indulsz a 26. SPAR Budapest Nemzetközi Maratonon®], 26 %-os kedvezménnyel, 27.990 forintért vásárolhatsz meg egyes Nike LunarEclipse+ cipőket!

2011-09-27

Színházak a SPAR Budapest Maratonon I.

A színházak is megmutatják magukat a SPAR Budapest Maratonon, mégpedig az ekiden váltóban, ami azt jelenti, hogy ötfős csapatban teljesítik a 42 kilométert. Az indulókat kérdeztük, mit jelent nekik a részvétel, a mozgás és a sport általában. Kétrészes riportunk első részében Benkő Nórával, a Magyar Színház színészével, Fodor Krisztinával, a Bárka sajtósával és Ertl Péterrel, a Nemzeti Táncszínház igazgató-helyettesével beszélgettünk.

2011-09-27

Szombaton 26. SPAR Budapest Nemzetközi Maraton Tészta Party!

Gondoskodunk a szénhidrát-fogyasztásodról a 26. SPAR Budapest Nemzetközi Maraton® előtt! A Tészta Party október 1-jén 14:00-tól 18:00-ig lesz az 56-osok terén, a nagysátorban.

2011-09-27

Célba érkezni mosollyal az arcon

Egy esztendővel ezelőtt még szinte alig volt kilométer Gálfi Anita lábában, tavaly novemberben mégis félmaratont futott. Most ősszel még soknak tartotta a maratont, de mint fogalmazott, ha jól sikerül a 30 kilométeres táv a SPAR Budapest Maratonon, akkor jövőre jöhet a teljes táv.

2011-09-27

Kedvezmény a SPAR Budapest Maraton nevezőinek a Cardio Control szolgáltatásaira

A Cardio Control Kft. fő tevékenységi köre a komplex terhelés-élettani vizsgálatok végzése. A 26. SPAR Budapest Nemzetközi Maraton és Futófesztivál indulóinak részére 30% kedvezményt biztosítanak sportegészségügyi, állapotfelmérő szolgáltatásaik árából.

2011-09-27

Három frissítőállomáson lesz zacskós víz a 26. SPAR Budapest Nemzetközi Maratonon

A 26. SPAR Budapest Nemzetközi Maraton® útvonalán 3 frissítőállomáson teszt jelleggel fél literes zacskós vizet is osztunk. A zacskós vizet a Fővárosi Vízművek bocsájtja a rendelkezésünkre.

2011-09-27

Egy Piros Orr Bohócdoktor a BSI nevezési irodáján

Ugye, tudod, hogy a SPAR Budapest Maratonra történő nevezéskor és a rajtcsomagfelvételkor a Piros Orr Bohócdoktorok Alapítványt támogathatod? A bohócdoktorok ott lesznek az eseményen, de ma délelőtt egyikük felkereste a BSI nevezési irodáját is, hogy felvidítsa és lelkesítse a futókat.

2011-09-27

Nézd meg, merre halad a 26. SPAR Budapest Nemzetközi Maraton útvonala!

Vasárnap, október 2-án 10 órakor rajtolnak a Hősök teréről a 26. SPAR Budapest Nemzetközi Maraton® egyéni maratoni futói, az Ekiden Váltó és a Maraton Staféta csapatai. Az útvonal most is Budapest legszebb részeit érinti!

2011-09-27

Boszorkányiram - tapasztalt hölgyváltó indul a SPAR Budapest Maratonon

Megvan az Öregifjak nevű férfi staféta női párja: itt a Boszorkányiram nevű hölgyváltó! Bemutatjuk azt a női stafétát, melynek tagjai kivétel nélkül rutinos és tapasztalt futókból állnak.

2011-09-26

Intézmények a SPAR Budapest Maraton mellett - Fővárosi Állat- és Növénykert

Október 2-ától az év végéig vehető igénybe az a kedvezmény, amit a Fővárosi Állat- és Növénykert biztosít az intézménybe a SPAR Budapest Maraton bármely távjának érkezőknek.

2011-09-26

Dávid futása - Az utolsó nagy edzés

Három hónappal ezelőtt Szántó Dávid műsorvezető komoly feladatra vállalkozott, összegyűjtött négy amatőr futót, hogy velük együtt készüljön fel élete első maratonjára. A múlt héten megvolt az utolsó nagy edzés, ismerkedtek a pályával, a záróbusszal, és a családtagjaik körében edzettek. A folytatást ma 20:25-kor láthatod a DIGI Sporton!

2011-09-26

Bemutatkoznak a 26. SPAR Budapest Nemzetközi Maraton iramfutói, célidő: 3:30

A 26. SPAR Budapest Nemzetközi Maratonon a 3:30-as célidő elérésében Juhász Péter és Peyer Zoltán segítenek, egyenletesen lassuló tempóban fognak futni. Ehhez a célidőhöz a fehér lufi tartozik!

2011-09-26

Új maratoni világrekord született Berlinben: Makau 2:03:38-cal ért célba!

Az elmúlt 13 év hetedik világrekordja született meg vasárnap 38. BMW Berlin Maratonon - a kenyai Patrick Makau 2:03:38-as idejével az etióp Haile Gebreselassie 2008-as, szintén berlini 2:03:59-es rekordját adta át a múltnak.

2011-09-26

Pelles Mária: Nem lesz gond a 30 kilométerrel

Futotta már váltóban, de teljesítette a teljes távot is, ezúttal pedig a 30 kilométeres megmérettetésre készül Pelles Mária a SPAR Budapest Maratonon. A kétgyermekes anyuka október 2-án egy barátjával vág neki a versenynek, és mint mondta, rengeteg megbeszélnivalójuk lesz.

2011-09-26

Rajtszám és rajtcsomag felvétel a 26. SPAR Budapest Nemzetközi Maraton és Futófesztiválra

Figyelem! A nevezési iroda ezen a héten hétfőtől szerdáig 8:30-tól 17:00-ig lesz nyitva, csütörtökön és pénteken zárva tartunk! A 26. SPAR Budapest Nemzetközi Maraton® és Futófesztivál egyéni és csapat távjaira (kivéve a SuperShop Családi Futást) hétfőtől szerdáig veheted át a rajtszámodat és a rajtcsomagodat, vagy majd október 1-jén és 2-án az 56-osok terén.

2011-09-26

Videó: Öregifjak - 79 év átlagéletkorú csapat a SPAR budapest Maratonon

Nem akármilyen staféta futja a maratont vasárnap a SPAR Budapest Maratonon: az Öregifjak nevű csapat tagjainak átlagéletkora 79 év! A korelnök, a 84 esztendős Csamangó Ferenc mutatkozik be ebben a videóinterjúban.

2011-09-26

Te milyen zenére futnál be szívesen a SPAR Budapest Maratonon?

A 26. SPAR Budapest Nemzetközi Maraton® és Futófesztivál távjainak befutóit a szpíker lelkes mondatai mellett zenével is fogadjuk. Kíváncsiak vagyunk, milyen zenére érnél célba szívesen - osszd meg velünk a maraton Facebook oldalán!

2011-09-23

Hétfőtől a SPAR Budapest Maraton valamennyi távjának rajtcsomagja felvehető

Hétfőtől a 26. SPAR Budapest Nemzetközi Maraton® és Futófesztivál valamennyi távjának rajtcsomagját felveheted a BSI-ben.

2011-09-23

Bemutatjuk a SPAR Budapest Maraton Alapítványi Falujának kiállítóit - Ökopannon

Az Ökopannonnal a BSI több eseményén találkozhattál már. A szelektív hulladékgyűjtéssel és -hasznosítással foglalkozó szervezet ott lesz a SPAR Budapest Maraton Alapítványi Falujában is.

2011-09-23

Itt találod a SPAR Budapest Maraton forgalmi változásait

Kedves Futók! Kedves Közlekedők! Az október 2-i SPAR Budapest Maraton ideje alatt az esemény útvonalán a Városliget és a Budai alsó rakpart között, reggel 8 és 16 óra között hosszabb-rövidebb ideig, a futók elhaladásáig több helyen is lesz forgalomelterelés az I., II., III., V., VI., IX., XI., XIII. és XIV. kerületben. Megmutatjuk, hol találhatók a forgalmi változások részletei.

2011-09-23

Videó: Táplálkozási tanácsok a maraton előtt

A maratonra történő felkészülés fontos része a jól megválasztott táplálkozás a verseny hetében. Az alábbi videóban olyan dietetikus szakember tanácsait hallhatod, aki már számos maratont teljesített. Érdemes meghallgatni, hogy állítsuk össze étrendünket a maraton hetében.

2011-09-23

Kocogj, bajazzo! - Fut az Operaház a SPAR Budapest Maratonon

Kocogj, bajazzo! - így buzdítja sportolásra operaénekes kollégáit és barátait Váradi Zita szopránénekesnő egy közösségi portálon. Az Operaház október 2-án nem kocog, hanem egyenesen versenyt fut: két csapatot indít a SPAR Budapest Maratonon az ekiden váltóban.

2011-09-23

A 101. maraton a SPAR Budapest Maratonon

A szegedi Molnár Mihály 67 esztendősen lefutotta élete 100. maratoni versenyét. Tavasszal még úgy volt, hogy ezt a SPAR Budapest Maratonon fogja ünnepelni, de futókedve nagyobb volt, így október 2-án a 101. futása következik a klasszikus távon.

2011-09-23

Nyerj wellness hétvégét Velence Rasort& Spa szállodába!

Közvetlenül a Velencei-tó partján fekszik az ország első olyan resort komplexuma, ahol saját kútból feltörő gyógyvíz található, emellett a tó nyújtotta aktív kikapcsolódás is adott. A Velence Resort&Spa kétfős, kétszemélyes wellness hétvégéjét nyerheted, ha szurkolsz a maratonon, és az útvonalon lévő szurkolói pontok valamelyikénél leadod szurkolói kártyádat.

2011-09-23

Zacskós víz is lesz a SPAR Budapest Maraton egyes frissítőállomásain

A 26. SPAR Budapest Nemzetközi Maraton útvonalán néhány frissítőállomáson teszt jelleggel fél literes zacskós vizet is osztunk majd a futóknak. A zacskós vizet a Fővárosi Vízművek bocsájtja a rendelkezésünkre.

2011-09-29

Szurkolj Te is a SPAR Budapest Maratonon!

Láttad már a maraton mezőnyét a városban futva? A Te barátaid, ismerőseid, kollégáid, családtagjaid is indulnak a maratonon? Gyere, buzdítsd őket az útvonalon! Gyere, és szurkolj a SPAR Budapest Maratonon! Ha felkeresed a BSI által kijelölt szurkolói pontok valamelyikét, megnyerheted a Velence Resort&Spa kétszemélyes wellness hétvégéjét!

2011-09-22

Futás: a mozgás öröme

A 26. SPAR Budapest Nemzetközi Maraton lesz Borbély Bánk első maratoni futása. A Csongrád megyei Földeákon élő férfi majd mindennap fut, de hogy mi lesz a versenyen, még meglepetés számára.

2011-09-22

Új termékek a Spuri Futóboltban: Nike Shield víztaszító futócipők érkeztek!

Hogy lehet fokozni valamit, ami jó? Tegyük időjárás-állóvá! A Nike új víztaszító Shield sorozatának első modelljei, a Lunarswift 3 és a Free Run+ 2 férfi és női futócipői már megérkeztek a Spuri Futóboltba!

2011-09-22

Bemutatkoznak a 26. SPAR Budapest Nemzetközi Maraton iramfutói, célidő: 3:00

A 26. SPAR Budapest Nemzetközi Maratonon az új, 3:00-ás célidő elérésében Filip Krisztián és Galántai György segítenek, egyenletes tempóban fognak futni. Ismerd meg őket, nézd meg az iramtáblázatot! Ehhez a célidőhöz a piros lufi tartozik!

2011-09-21

Ironman Afterparty sátor a 26. SPAR Budapest Nemzetközi Maratonon

Az elmúlt évekhez hasonlóan a 2011-es nagyatádi eXtremeMan egyéni célba érkezői 50% kedvezménnyel nevezhetnek a 26. SPAR Budapest Nemzetközi Maraton® 42,195 és 30 kilométeres távjaira. Ráadásul lesz egy Ironman Afterparty sátor is, ahol megismerheted a jövő évi terveket!

2011-09-21

Éjszakai futás a pristinai magyar kontingensnél

A koszovói fővárosban, Pristinában szolgáló magyar kontingens tagjai szerettek volna elindulni a 16. EDF Éjszakai Futáson. Csak hát volt egy kis bökkenő: ők Pristinában voltak, a verseny meg Budapesten. Ezért úgy döntöttek, rendeznek maguknak egy éjszakai futást szolgálati helyükön, a Slim Lines Campben. Most elolvashatod a nem mindennapi esemény beszámolóját.

2011-09-27

Véradást szervez a Magyar Vöröskereszt a SPAR Budapest Maraton versenyközpontjában

Véradást, illetve futócipő- és sportruhagyűjtést szervez a Magyar Vöröskereszt a SPAR Budapest Maraton helyszínén, az 56-osok terén. A véradáshoz fényképes igazolvány, lakcímkártya és TAJ-kártya szükséges. A Vöröskereszt sátránál 10 és 15 között adhatsz vért.

2011-09-21

Bemutatjuk a SPAR Budapest Maraton Alapítványi Falujának kiállítóit - Csemete Alapítvány (Seedling Trust)

A Csemete Alapítvánnyal (Seedling Trust) találkozhattál a Nike Budapest Félmaratonon. A SPAR Budapest Maraton Alapítványi Falujában is ott lesznek, e mellett egy ünnepélyes aktust szerveznek a maraton rajtja előtt.

2011-09-19

4. legjobb félmaratoni idő Philladelphiában

Vasárnap a Rock 'n' Roll Philadelphia Half Marathonon a kenyai Matthew Kisorio 58:46-os győztes idejével minden idők negyedik leggyorsabb maratonját futotta.

2011-09-21

Hírös Félmaraton lesz vasárnap Kecskeméten

Szeptember 25-én, vasárnap rendezik Kecskeméten a Hírös Félmaratont, amelyen a 21 kilométer mellett 14, 7, 3,5 kilométeren, illetve 830 vagy 300 méteren is lehet indulni. A rendezvény céljai: az egészséges életmód népszerűsítése, a futás örömeinek megismertetése és rendszeres versenylehetőség biztosítása.

2011-09-21

Szeretem a futást, mert tartást ad

Az elmúlt években már csak visszafogottan versenyez Novák Istvánné Júlia, akit barátnői végül elcsábítottak a SPAR Budapest Maratonra. Az ózdi kétgyermekes anyuka elmondása szerint maximum már csak rövidebb kihívásokat vállal. A maraton stafétában ezzel nem is lesz probléma, ugyanis október másodikán 8 kilométert kell majd leküzdenie.

2011-09-21

Fotópályázatot hirdetünk a 26. SPAR Budapest Nemzetközi Maraton és Futófesztiválon!

Október 2-án, a 26. SPAR Budapest Nemzetközi Maraton® és Futófesztiválon örökítsd meg az esemény különleges hangulatát! Fotópályázatot hirdetünk, ahol díjazzuk a résztvevőket és a szavazókat is! A kép témája: Mindenki rajthoz!

2011-09-20

A SPAR Budapest Maraton, a futás karácsonya

A pécsi Krikler Vilmos azért kezdett el futni 50 évesen, hogy fogyjon valamennyit. Azóta Ironman is lett. Az idei év legnagyobb futóünnepe számára október 2-án lesz, mikor is negyedszerre vág neki a SPAR Budapest Nemzetközi Maraton klasszikus távjának.

2011-09-20

Intézmények a SPAR Budapest Maraton mellett - Fővárosi Nagycirkusz

Összesen 100 darab belépővel támogatja a Magyar Cirkusz és Varieté Nonprofit Kft., ezen belül pedig a Fővárosi Nagycirkusz a SPAR Budapest Maraton iskolai díjazását. Bemutatjuk az intézményt és azt a műsort, amelyre a belépők nyerhetők.

2011-09-20

Fábri Andrea: A futás megváltoztatta az életemet

Az idén először megrendezett BSI MaratonFüreden elért második helyezése után jövőre a FélBalaton Szupermartonon áll rajthoz Fábri Andrea. A balassagyarmati futó az első, aki benevezett erre a távra. Fél év, és jön az 5. BSI Balaton és FélBalaton Szupermaraton.

2011-09-20

Elkészült a 2. K&H olimpiai kerékpáros nap hosszú filmje

Szeptember 11-én az 56-osok terén minden ott volt, ami kerékpár. Ezenkívül mozgásba jött város, hiszen a budapesti kerékpártúrán is tekertek rendesen a bringások. Nézd meg a 2. K&H olimpiai kerékpáros nap hosszú filmjét!

2011-09-20

A Városligetben lesz a Metropol Reggeli Futás a SPAR Budapest Maraton előtt!

Október 1-én reggel 9 órától a Metropol Nemzetközi Reggeli Futáson melegíthetsz be a 26. SPAR Budapest Nemzetközi Maraton® és Futófesztiválra. Idén a Városligetben, a másnapi eseménnyel azonos helyen lesz a rákészülés!

2011-09-20

Rajtszám-pályázatunk nyertes versenyei is várnak!

A BSI idén új kezdeményezéssel fordult a versenyszervezők felé, őszi-téli rajtszám pályázatunk nyerteseinek segítséget nyújtunk azzal, hogy átvállaljuk a rajtszám készíttetés gondját és költségét. Nézd meg, kik nyertek, ismerd meg az eseményeket!

2011-09-21

A nevetés gyógyít - segítsd te is a Piros Orr Bohócdoktorok Alapítványt!

A nevetés gyógyít - köztudott, hogy azoknak a súlyosan beteg gyerekeknek, akiket sikerül időről időre felvidítani, sokkal jobbak a gyógyulási esélyeik. Idén a SPAR Budapest Maraton alkalmából a Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány javára gyűjtünk. Már a verseny előtt adományozhatsz a BSI nevezési irodáján, cserébe pedig egy szivacs Piros Orrot kapsz, amit akár a futás alatt is viselhetsz.

2011-09-19

4. legjobb félmaratoni idő Philladelphiában

Vasárnap a Rock 'n' Roll Philadelphia Half Marathonon a kenyai Matthew Kisorio 58:46-os győztes idejével minden idők negyedik leggyorsabb maratonját futotta.

2011-09-19

Dávid futása - Közösségi nap edzésekkel és versenyekkel

Szántó Dávid és csapata június óta rendületlenül készül a 26. Spar Budapest Nemzetközi Maratonra. Nemrég egy olyan közösségi napra került sor, ahol bárki együtt edzhetett velük - volt aerobic, erőnléti edzés és futóverseny a múlt heti adásban. A folytatást ma 20:00-kor láthatod a DIGI Sporton!

2011-09-19

Maratoni óriásplakát-vadászat indul!

A 26. SPAR Budapest Nemzetközi Maraton® és Futófesztivál 50 óriásplakátját láthatjátok szeptember 19. és 28. között Budapesten és néhány vidéki városban. Ha látsz egyet, írd meg nekünk, és indulást nyerhetsz az eseményre!

2011-09-19

Múzeumok a SPAR Budapest Maraton mellett - Magyar Természettudományi Múzeum

Október 2. és 31. között a SPAR Budapest Maraton bármely távjának rajtszámával 50 százalékos kedvezménnyel látogathatók a Magyar Természettudományi Múzeum időszaki kiállításai.

2011-09-19

Sikeres volt a SPAR Budapest Maraton részvétele az Autómentes Napon

A szeptember 17-18-án megrendezett Autómentes Napon a BSI is részt vett, a sátrunkban a 26. SPAR Budapest Nemzetközi Maraton® Futófesztivál távjaira lehetett kedvezményesen nevezni.

2011-09-19

Tánc és örömfutás

53 évesen sportolt talán életében először komolyabban Prauda Terézia. Bár kiskorában tornász vagy táncos szeretett volna lenni, két évvel ezelőttig mégsem lépett a tettek mezejére. Végül egy Ligetkör adta meg számára a lökést, és azóta töretlenül versenyez. Ezúttal a SPAR Budapest Maraton 30 kilométeres távját választotta.

2011-09-19

Hosszú filmen a 16. EDF Éjszakai Futás

Kellemes esti időben és kiváló hangulatban zajlott a 16. EDF Éjszakai Futás. Most megnézheted az eseményről készült hosszú filmet, ami e tipikus fun run legemlékezetesebb pillanatait foglalja össze.

2011-09-30

Mire jó a SPAR Budapest Maraton távjainak rajtszáma?

Múzeumi, színházi és egyéb kedvezményekre! Összegyűjtöttük, hol, mikor és hogyan vehetsz igénybe kedvezményeket a SPAR Budapest Maraton bármely távjának rajtszámával. A kedvezmények jelentős része már vasárnap igénybe vehető!

2011-09-19

Bemutatjuk a SPAR Budapest Maraton Alapítványi Falujának kiállítóit - Fauna Egyesület

Jelmezes futásra buzdít a Fauna Egyesület, ami az elmúlt évhez hasonlóan idén is jelen lesz a SPAR Budapest Maraton Alapítványi Falujában.

2011-09-19

Két hónap múlva 8. Balaton Maraton és Félmaraton!

Hagyományosan a Balatonnál kezdjük a futószezont, és ott is fejezzük be. Idén november 19-20-án lesz Siófokon a szezonzáró futóbuli, a 8. Balaton Maraton és Félmaraton, amire már szállást is foglalhatsz!

2011-09-19

A héten már felveheted a Maratonka, a Gyaloglás és a Minimaraton rajtcsomagját is!

Szeptember 19-től, hétfőtől már felveheted a rajtszámodat és a rajtcsomagodat a 26. SPAR Budapest Nemzetközi Maraton® és Futófesztivál rövidebb távjaira. Előzetesen nevezni a jövő hét közepéig lehet!

2011-09-18

Ez volt a 8. K&H olimpiai futónap Kaposvárott - képekben

Vidámság egy napfényes szeptemberi futódélutánon - ez volt a 8. K&H olimpiai futónap Kaposvárott. Az esemény Képcsarnokában végignézheted, hogy zajlott a verseny, milyen volt az idei utolsó K&H olimpiai futónap - képekben.

2011-09-18

Kaposvárott zárult az idei K&H olimpiai futónapok sorozata

Kaposvárott nagyszerű rendezvénnyel fejeződött be a 2011-es K&H olimpiai futónapok sorozata: a somogyi megyeszékhelyen 4300-an neveztek az eseményre.

2011-09-17

Nézd meg a szegedi 6. K&H olimpiai futónapok képeit!

Szeged utcáit immár hatodik alkalommal töltötték meg a kékbe öltözött futók szeptember 17-én. A napsütéses futáson ott volt a város apraja-nagyja, kisiskolásoktól az egyetemistákig, babakocsis gyerekektől a nagyszülőkig. Nézd meg e vidám futás képeit!

2011-09-17

Napsütésben futott Szeged

A napfény városa nem cáfolt rá nevére - verőfényes napsütés és 22 fok, vagyis csodálatos futóidő köszöntötte szeptember 17-én, szombaton a 6. K&H olimpiai futónapok 3800 résztvevőjét Szegeden.

2011-09-16

Az első maraton belépő a többihez

A budapesti Kovács Eszter egyidős a budapesti maratonnal. Két éve döntötte el, hogy egyszer megpróbálkozik a 42 kilométerrel. Október 2-án a 26. SPAR Budapest Maratonon abban bízik, hogy nem csak lefutja, de kedvet kap későbbi nagy futásokhoz is.

2011-09-16

Hétfőtől felveheted a Maratonka, a Gyaloglás és a Minimaraton rajtcsomagját is!

A 26. SPAR Budapest Nemzetközi Maraton® és Futófesztivál rövidebb távjaira már szeptember 19-től, hétfőtől felveheted a rajtszámodat és a rajtcsomagodat. Természetesen még nevezni is lehet!

2011-09-16

Futó menedzserek: Tőtös Zsolt

Tőtös Zsolt, a StarBev-Borsodi Sörgyár Kft. ügyvezető igazgatója a Bátor Tábor Alapítvány jótékonysági futásához csatlakozva indul a SPAR Budapest Maratonon. A vele készült interjúból azonban az is kiderül, mennyire segíti munkájában a futás.

2011-09-16

Egyszer aszfalton tömegben, egyszer magányosan az erdőben

Németh Ádám szereti váltogatni a versenyek hangulatait. Közel áll a szívéhez a terepfutás természetközelsége, magánya, de ugyanennyire el tudja ragadni egy közösségi futás zsibongó aurája is. Idén a terepen már teljesített, a közösségi élményt a 26. SPAR Budapest Nemzetközi Maratonon éli meg.

2011-09-16

Bemutatjuk a SPAR Budapest Maraton Alapítványi Falujának kiállítóit - LÁSS Egyesület

Futóik ott vannak számos BSI-eseményen, indulnak egyéniben és váltóban, szeretik a sportot, a futást. Ez persze sokmindenkiről elmondható, a LÁSS Egyesület azonban mégis különleges valami miatt. Ismerkedj meg velük, keresd fel standjukat a SPAR Budapest Maraton Alapítványi Falujában!

2011-09-15

Új termékek a Spuri Futóboltban: Lafuma terepfutó cipők érkeztek!

Terepen futni sosem könnyű, de ha jól tapad a cipőd, nem ázik be és nem is izzadsz bele, mindjárt könnyebb legyőzni az akadályokat. Megérkeztek a Lafuma 2011 őszi/téli, férfi és női Sky Race, Akteon és Moon Race terepfutó cipői!

2011-09-15

Laza futás 4 órán belül

Másodszor vesz részt a SPAR Budapest Maraton 30 kilométeres megmérettetésén Endresz Imre. A zirci vasutas nem tervez nagy iramot, mint mondta, laza futásban és 4 órán belüli időben reménykedik.

2011-09-15

Suhanj! Alapítvány - Cél: egymillió forint kerekesszékekre, a felét már összehoztuk!

366 futó összesen 500.800 forintot gyűjtött össze sportolásra alkalmas aktív kerekesszékekre a NIKE Budapest Félmaratonon. A SUHANJ! folytatja a gyűjtést a SPAR Budapest Maratonon, a cél egymillió forint összekalapozása kisösszegű adományokból.

2011-09-09

Nézd meg, milyen útvonalakat javaslunk a 2. K&H olimpiai kerékpáros nap túrapontjai között!

A vasárnapi 2. K&H olimpiai kerékpáros nap budapesti bringatúrájához, melyen a részvétel ingyenes, Budapest 15 különböző pontján csatlakozhatsz. Minél több ilyen pontot érintesz, annál nagyobb eséllyel indulhatsz az ajándék sorsoláson, ha az 56-osok terén leadod az itinered! Megmutatjuk, milyen útvonalat javaslunk az egyes pontok között!

2011-09-12

Dávid futása - Hőkamera, iramváltás, inspiráció

A csapat ismét orvosnál járt, mivel többeknek vannak fájdalmai - hőkamerás vizsgálaton voltak. Ezután iramváltásos edzés következett, ami a hőségben mindenkit megviselt. Majd megismerkedtek egy olyan kerekesszékes futóval, aki mindannyiukat inspirálta. A folytatást ma 20:25-kor láthatod a DIGI Sporton!

2011-09-12

Hosszú filmen a 26. Nike Budapest Nemzetközi Félmaraton

Elkészült a 26. Nike Budapest Nemzetközi Félmaraton hosszú filmje, amellyel felidézheted a szeptember első hétvégéjén zajlott futás pillanatait.

2011-09-12

A SPAR Budapest Nemzetközi Maraton és Futófesztivál nevezői baseball sapkát kapnak!

Október 2-án mindenki rajthoz állhat, hiszen számos táv közül lehet választani. A 26. SPAR Budapest Nemzetközi Maraton® és Futófesztivál rajtcsomagjában sok egyéb mellett egy baseball sapkát is találsz majd, ami megvédhet a naptól vagy az esőtől is!

2011-09-12

A héten felveheted a szegedi és kaposvári K&H olimpiai futónapok rajtszámát és rajtcsomagját

Szeptember 17-én, szombaton Szegeden, 18-án, vasárnap Kaposváron futhatsz 3,2 kilométert kékbe öltözve. A héten hétfőtől péntekig már az adott városban is lehet nevezni, és felveheted a rajtszámodat és a rajtcsomagodat is!

2011-09-11

Közel tízezren a 2. K&H olimpiai kerékpáros napon

Budapest ma a kerékpárosoké volt! Közel tízezren vettek részt a 2. K&H olimpiai kerékpáros napon, hogy a városban bringázzanak, vagy az 56-osok terén zajló programokat látogassák meg.

2011-09-08

Új termékek a Spuri Futóboltban: Gore-Tex-es adidas Response Trail 18 terepfutó cipők érkeztek!

Ha bejön az őszi idő, egyrészt szívesen futunk az átalakuló természetben, másrészt szükségünk lehet egy vízálló futócipőre. Megérkeztek az adidas 2011 őszi/téli, Gore-Tex-es női és férfi Response Trail 18 terepfutó cipői!

2011-09-08

Mint a hegymászásban a Himalája

Az esztergomi Vecsera Imre idén ment nyugdíjba, így van elég ideje, hogy felkészüljön élete első maratoni futására. A nagy nap október 2-án a 26. SPAR Budapest Nemzetközi Maratonon jön el számára.

2011-09-08

Megmutatjuk, mit hol találsz a 2. K&H olimpiai kerékpáros napon

Vasárnap megtöltjük az 56-osok terét mindennel, ami kerékpár. A helyszínrajzon megnézheted, melyik szakágat hol találod, hol lesz a nagyszínpad, a múzeum, a szerviz és hol próbálhatsz ki kerékpárokat.

2011-09-08

Hasznos tudnivalók a Nyárbúcsúztató 16. EDF Éjszakai Futásról

Ha velünk búcsúztatod a nyarat szombaton, jó, ha tudod, hol találod a versenyközpontot, az öltözőt, mikor nevezhetsz vagy veheted át a rajtszámod és a rajtcsomagod a helyszínen, merre halad az útvonal, és milyen programok várnak!

2011-09-13

Színházak a SPAR Budapest Maraton mellett - Bárka Színház

A 26. SPAR Budapest Maraton alkalmával több színház biztosít kedvezményeket, vagy vesz részt az iskolai díjazásban. Ismerd meg a Bárka Színházat,ami összesen 40 darab belépőt ajánl fel iskolai csoportoknak Párkák című előadására!

2011-09-09

Forgalmi változások a Nyárbúcsúztató 16. EDF Éjszakai Futás ideje alatt

Kedves Futók! Kedves Közlekedők! A szombati Nyárbúcsúztató 16. EDF Éjszakai Futás alatt néhány helyen forgalomkorlátozások, elterelések lesznek a fővárosban. Megmutatjuk a részleteket. Kérünk mindenkit, hogy adjátok tovább ezeket az információkat!

2011-09-09

Olimpiai bajnokok is részt vesznek a hétvégi eseményeinken!

Számos olimpiai bajnok is jelen lesz a két hétvégi rendezvényünkön: szombaton a Nyárbúcsúztató 16. EDF Éjszakai Futáson rajthoz áll Vajda Attila, a vasárnapi 2. K&H olimpiai kerékpáros napon pedig a sztárfutamokon indul Kammerer Zoltán, Martinek János.

2011-09-09

Intézmények a SPAR Budapest Maraton mellett - Vidámpark

A SPAR Budapest Maraton iskolai díjazásához járul hozzá az esemény támogatójaként a Vidámpark: 10 darab belépőt ajánl fel, amelyet egy iskolai csoport kaphat.

2011-09-09

Töltsd le a 2. K&H olimpiai kerékpáros nap programfüzetét!

Tudj meg minél többet a vasárnapi bringás eseményünkről! A programfüzetben megnézheted, mikor mi lesz a 2. K&H olimpiai kerékpáros napon, részletes leírásokat találsz a programpontokról, a budapesti bringatúráról is!

2011-09-09

Videó: Tartottuk a tempót

A tavalyi EDF Éjszakai Futásra a névadó főtámogatótól is jöttek szép számmal. Ottmár László kecskeméti kollégáival futotta le a távot.

2011-09-15

A rajtszám viselésének módja a szegedi és kaposvári K&H olimpiai futónapokon

Felhívjuk minden futó figyelmét, hogy a rajtszámát viselje az eseménykiírásban szereplő feltételek szerint a szombati szegedi és a vasárnapi kaposvári K&H olimpiai futónapokon!

2011-09-14

A maraton nem szalad el!

A dunaújvárosi Dudás György 55 évesen kezdett el futni, rá egy évre már le is futotta a maratont. Azóta állandó résztvevője a SPAR Budapest Nemzetközi Maratonnak. Idén hatodszor vág neki, a változás annyi lesz, hogy időközben a feleségét is rávette, induljon el a 7 kilométeren.

2011-09-14

Bemutatjuk a SPAR Budapest Maraton Alapítványi Falujának kiállítóit - Budapesti Atlétikai Szövetség

Számos alapítvány, civil szervezet és sportszövetség lesz jelen a SPAR Budapest Maraton Alapítványi Falujában, színesítve ezzel az esemény programját. Elsőként a Budapesti Atlétikai Szövetséget mutatjuk be a kiállítók közül.

2011-09-22

Futócipő- és sportruhagyűjtés a SPAR Budapest Maraton alkalmából

Futócipő- és sportruhagyűjtést szervezünk a SPAR Budapest Maraton alkalmából a Magyar Vöröskereszt számára. Ha van otthon, használt, de már feleslegessé vált futóruházatod, vagy sportcipőd, add le a BSI nevezési irodájával szemben elhelyezett dobozba!

2011-09-12

Olasz és orosz győzelem a 100 kilométeres világbajnokságon

Szombaton a hollandiai Winschotenben zajlott a 25. IAU 100 km Világbajnokság. A férfiaknál az olasz Giorgio Calcaterra, a hölgyeknél az orosz Marina Bychkova győzött.

2011-09-13

Porkoláb Pál: A maraton akaratban és fejben dől el

A 26 esztendős Porkoláb Pál szekszárdi ugyan, de Budapesten dolgozik. Futott már maratont tavaly, de itthon október 2-án lesz a bemutatkozása ebben a számban a 26. SPAR Budapest Nemzetközi Maratonon.

2011-09-13

Új termékek a Spuri Futóboltban: megérkeztek a New Balance 2011 őszi/téli cipői

Futhatsz városban vagy terepen, neutrális vagy támasztott cipőben - mindenre van egy javaslatunk! Megérkeztek a New Balance 2011 őszi/téli WR870, W780, W573 Terrain női és 1260, MR860, 880, 780, 573 Terrain férfi futócipői!

2011-09-13

Triatlonos nyílt nap olimpikonokkal!

Egyedül úszol, futsz, kerékpározol? Vagy szeretnél elkezdeni triatlonozni, de nem tudod, hol, hogyan tedd? Szeretnél tanácsot kapni, vagy profi közegben szeretnél edzeni? Akkor ott a helyed az Uniqa Team Újbuda SE és a Mozgásvilag.hu Virtuális Sportklub által szervezett triatlonos nyílt napon, ahol többek között olimpiai bajnokunkkal és háromszoros olimpikonunkkal edzhetsz együtt!

2011-09-13

Utolsó maratonom?

A tihanyi Pető Mónikának nem csak a 26. SPAR Budapest Nemzetközi Maraton 42 kilométerével kell megküzdenie, de azzal is, hogy elképzelhető, soha többet nem futhatja le ezt a távot. Minden szava arról árulkodik, van elég ereje és hite ahhoz, hogy ne kelljen végérvényesen lemondania szenvedélyéről, a mozgásról.

2011-09-13

Triatlonos nyílt nap olimpikonokkal!

Egyedül úszol, futsz, kerékpározol? Vagy szeretnél elkezdeni triatlonozni, de nem tudod, hol, hogyan tedd? Szeretnél tanácsot kapni, vagy profi közegben szeretnél edzeni? Akkor ott a helyed az Uniqa Team Újbuda SE és a Mozgásvilag.hu Virtuális Sportklub által szervezett triatlonos nyílt napon, ahol többek között olimpiai bajnokunkkal és háromszoros olimpikonunkkal edzhetsz együtt!

2011-09-11

Életképek a 2. K&H olimpiai kerékpáros napról

Szeptember 11-én a 2. K&H olimpiai kerékpáros napon megtalálhatsz mindent, ami kerékpár. Bemutatunk néhány életképet az 56-osok teréről - 9 és 16 óra között különleges kerékpárok, bemutatók, bringóhintó, bringabalett és számos más program uralja a teret!

2011-09-11

Már megnézheted a Nyárbúcsúztató 16. EDF Éjszakai Futás képeit!

Nézd meg, hogy búcsúztatta a nyarat 4300 futó a budapesti éjszakában! A Nyárbúcsúztató 16. EDF Éjszakai Futás képein láthatod, milyen zenei és táncprogramok kísérték az eseményt, hogy töltötték meg a futók a Széchenyi teret, milyen a kivilágított fővárosban futni, és milyen az igazi örömfutás!

2011-09-10

Egy igazi örömfutás

Sok van, mi csodálatos - de egy vidám hangulatú közösségi futóesemény élményénél tényleg kevés csodálatosabb dolog van. A 16. EDF Éjszakai Futás ma igazi örömfutás volt. Nem mellékesen pedig részvételi rekordot hozott: 4300-an neveztek az eseményre.

2011-09-10

Helyzetjelentés a Nyárbúcsúztató 16. EDF Éjszakai Futásról

Szeptember 10-én, szombaton a 21 órakor rajtoló Nyárbúcsúztató 16. EDF Éjszakai Futással lépünk át a következő évszakba. Itt nyomon követheted a nevezéstől a színpadi programokon át a rajton keresztül a célig az eseményt.

2011-09-08

Videó: Éjszakai Futás maraton előtt

Tavaly olyan résztvevője is volt az EDF Éjszakai Futásnak, aki a maratonra készülve jött el az eseményre. Nem kérdés, hogy a hangulat miatt megérte.

2011-09-07

Nézd meg, mit találsz a regisztrációs csomagban, és mit sorsolunk a 2. K&H olimpiai kerékpáros napon!

Ha a budapesti bringatúra keretében jössz el vasárnap az 56-osok terére, hogy láthass mindent, ami kerékpár, a helyszínen regisztrálva megkaphatod a 2. K&H olimpiai kerékpáros nap egyedi pólóját, a túralapodat leadva pedig sorsoláson vehetsz részt.

2011-09-07

Nézd meg a Nike Budapest Félmaraton rövid filmjét!

21 kilométer, 30 fok, közel 12 ezer futó - most már rövid filmen is láthatod, hogyan zajlott vasárnap a 26. Nike Budapest Nemzetközi Félmaraton.

2011-09-07

Nike Budapest Félmaraton összefoglaló is lesz a Mozdulj! szombati adásában

A szombaton 9 órakor az M1-en jelentkező műsorban lesz futás, új atlétikai pálya, extrém fesztivál, női mozgásfesztivál, strandröplabda és sárkányhajó fesztivál is.

2011-09-07

Az ezredik verseny: interjú Bogár János ultrafutóval

Eredményeit órákig sorolhatnánk, ám mindenképpen meg kell említenünk az 1991-es győzelmét a legendás Spartathlonon (246 km, 24 óra 15 perc), hétszeres győztese a madridi 100 km-es világkupának, a Bécs-Budapestet hatszor nyerte meg - Jani pályafutása során eddig ezer verseny célvonalát lépte át. Ebből az alkalomból készített vele interjút a Mozgásvilág.hu.

2011-09-07

Vajda Attila olimpiai bajnok a Nyárbúcsúztató 16. EDF Éjszakai Futásról

A szombati nyárbúcsúztató futóbulin futni fog Vajda Attila olimpiai bajnok kenus és Varga Tamás világ- és Európa-bajnok evezős is. Tamás egy korábbi videónkban már beszélt az eseményről, most Attilával készítettünk egy rövid interjút.

2011-09-13

Szemelvények a Spuri Futómagazinból: Talmácsi Gábor: A futás függőséget okoz!

Magyarország egyik leghíresebb és legsikeresebb sportolója a gyorsasági motoros világbajnok Talmácsi Gábor, akit 2007-ben az Év sportolójává választottak hazánkban. Talma lelkes futó, rendszeresen gyűjti a kilométereket a margitszigeti körön is. Mindennapjainak része a futás, ha teheti, hetente háromszor-négyszer is időt szakít rá.

2011-09-13

Már lehet szállást foglalni a 8. Balaton Maraton és Félmaratonra

Ugyan még több mint két hónap van a 8. Balaton Maraton és Félmaratonig, de hogy le ne maradj semmiről, foglalj szállást időben a november 19-20-i eseményre! Az elmúlt évekhez hasonlóan három siófoki szálloda, a Hotel Aranypart, a Hotel Panoráma és a Hotel Magistern kínálata közül lehet választani.

2011-09-13

A 2. K&H olimpiai kerékpáros nap egyes nyereményei még várják a gazdájukat!

A vasárnapi kerékpáros napon számos nyereményt sorsoltunk ki, és ezek közül néhányat még nem vittetek el. Itt megnézhetitek, a szerencsés nyertesek között vagytok-e!

2011-09-12

Múzeumok a SPAR Budapest Maraton mellett - Műcsarnok

Október 2. és 16. között a SPAR Budapest Maraton bármely távjának rajtszámával 50 százalékos kedvezménnyel látogathatók a Műcsarnok és az Ernst Múzeum kiállításai. A Műcsarnok ezzel az akcióval támogatja az október első vasárnapján sorra kerülő futóeseményt.

2011-09-15

A szegedi 6. K&H olimpiai futónap támogatója: a Rádió 88

Szombaton Szegeden lesz a 6. K&H olimpiai futónap, amelynek médiatámogatója a Rádió 88.

2011-09-15

Színházak a SPAR Budapest Maraton mellett - Magyar Színház

A Magyar Színház alaposan kiveszi a részét a SPAR Budapest Maraton támogatásából: az esemény bármely távjának rajtszámával október 2. és 31. között 20 százalékos kedvezménnyel vásárolható színházjegy, 50 százalékos kedvezménnyel bérlet az évadra. Ezenkívül a színház 2X20 darab jegyet ajánl fel iskolai csoportoknak az Arzén és levendula, illetve az Osztrigás Mici című előadására.

2011-09-15

EDF Éjszakai Futás és K&H kerékpáros nap a Mozdulj! szombati adásában

A szombaton 9 órakor az M1-en jelentkező műsorban lesz minden, ami kerékpározás, tánc, éjszakai futás, az egyetelen magyar női lacrosse csapat, tanácsok fél óra mozgásra és a tél felkészülésre.

2011-09-15

Segíts Gesztenye Marcival a beteg gyerekek gyógyulásában!

Idén is a 26. SPAR Budapest Nemzetközi Maraton® és Futófesztiválon lesz a XIV. Jótékony célú Maroni GESZTENYE NAP, mely keretében egészséges finomságot vásárolva tudsz segíteni a rákos kisbetegek gyógyulásában.

2011-09-15

Minden, ami kerékpár - a 2. K&H olimpiai kerékpáros nap rövid filmje

Rekumbens, velocipéd, trial, dirt, kranking, stepperbike, bringáspóló és úgy általában minden, ami kerékpár. Elkészült a 2. K&H olimpiai kerékpáros nap rövid filmje. Nézd meg, hogy zajlott a múlt vasárnapi esemény!

2011-09-15

Egyetemisták, főiskolások figyelem - maratoni kihívás érkezett!

A Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsészettudományi Kara gondolt egy merészet, és úgy döntött, kihívja az ország összes felsőoktatási intézményét, hogy összemérjék képességeiket az intézetek falain kívül is - 26. SPAR Budapest Nemzetközi Maraton® 5 fős Ekiden váltóján!

2011-09-06

Két hónap múlva 4. Intersport Túranap!

November 6-án lesz a 4. Intersport Túranap, ahol Budapestről a Pilisbe kirándulhatsz. Mindenkinek lehetőséget nyújtunk a természetjárásra, hiszen három különböző táv közül választhatsz, erőnléted és hangulatod szerint!

2011-09-06

Ízelítő a 2. K&H olimpiai kerékpáros napról

Szeptember 11-én, vasárnap az 56-osok terén vár minden, ami kerékpár! Bemutatók, tesztpályák, versenyek, kipróbálhatsz különleges bringákat, vagy trükköket is elsajátíthatsz! Érkezz stílusosan - gyere a budapesti bringatúra keretében! Rövid filmünkben megmutatjuk, milyen volt a tavalyi esemény!

2011-09-06

Hírös Félmaraton lesz szeptember végén Kecskeméten

Szeptember 25-én rendezik Kecskeméten a Hírös Félmaratont, amelyen a 21 kilométer mellett 14, 7, 3,5 kilométeren, illetve 830 vagy 300 méteren is lehet indulni. A rendezvény céljai: az egészséges életmód népszerűsítése, a futás örömeinek megismertetése és rendszeres versenylehetőség biztosítása.

2011-09-06

Ízelítő a 2. K&H olimpiai kerékpáros napról

Szeptember 11-én, vasárnap az 56-osok terén vár minden, ami kerékpár! Bemutatók, tesztpályák, versenyek, kipróbálhatsz különleges bringákat, vagy trükköket is elsajátíthatsz! Érkezz stílusosan - gyere a budapesti bringatúra keretében! Rövid filmünkben megmutatjuk, milyen volt a tavalyi esemény!

2011-09-06

Megmutatjuk, merre haladunk a Nyárbúcsúztató 16. EDF Éjszakai Futáson!

Szombaton egy 6,2 kilométeres éjszakai futóbulival búcsúztatjuk a nyarat. Megmutatjuk, merre halad a Nyárbúcsúztató 16. EDF Éjszakai Futás útvonala. Este 21 órától megnézheted velünk, milyen a kivilágított kivilágított a Budai Vár, a Lánchíd, a Szabadság híd és átfuthatsz az üres Alagúton is!

2011-09-06

Videó: Szóvivők az EDF Éjszakai Futáson

Tavalyelőtt és tavaly is futottak, idén ugyancsak indulnak szóvivők az EDF Éjszakai Futáson. Ennek az érdekes szakmának a képviselői közösen jönnek a nyárbúcsúztatóra.

2011-09-06

Jövőre 5-10 embert hozok magammal! - Külföldiek a Nike Budapest Félmaratonról

Elégedetten nyilatkoztak a 26. Nike Budapest Nemzetközi Félmaratonról a célba érkezés után megszólaltatott külföldiek. Egy csokorra való a véleményekből.

2011-09-05

A 26. Nike Budapest Nemzetközi Félmaraton valamennyi képe megnézhető!

A vasárnapi szezonnyitó 26. Nike Budapest Nemzetközi Félmaraton valamennyi fényképét feltöltöttük a Képcsarnokba. Nézd vissza, hogy töltötték meg a futók a Városligetet, hogy rajtolt a félmaraton több mint 11 percig, milyen volt az útvonal, a célba érkezések, a Ligetkör!

2011-09-06

Dávid futása - Vendégség és sérülések

A múlt heti részben Pistata került a középpontba, aki ezúttal vendégül látta a SPAR Budapest Maratonra készülő csapattársait szentesi otthonában. A város bemutatása után megmutatta Szentes egyik legkedveltebb futóhelyét, ahol Bence egy újabb sérülést szerzett Zitának köszönhetően. A folytatást ma 20 órakor láthatod a DIGI Sporton!

2011-09-05

Tömegből közösség: ez is a SPAR Budapest Maraton

A szegedi Márton Lívia azt szeretné, ha a közösségi futóversenyeken tapasztalható hangulat kiterjedne az élet minden területére. Addig is vidáman vág neki a 26. SPAR Budapest Nemzetközi Maraton klasszikus távjának.

2011-09-05

Videó: Varga Tamás evezős világbajnok az EDF Éjszakai Futásról

Varga Tamás evezős világ- és Európa-bajnok "civilben" az EDF marketingszakértője. A videóinterjúban arról beszél, mi a kapcsolat a futás és az evezés között, és miért tartja különlegesnek az EDF Éjszakai Futást.

2011-09-06

Szombaton Nyárbúcsúztató 16. EDF Éjszakai Futás!

Idén is egy éjszakai futóbulival búcsúztatjuk majd a nyarat szeptember 10-én, szombaton, a Nyárbúcsúztató 16. EDF Éjszakai Futás keretében. A 6,2 kilométeres táv 21 órakor rajtol majd, a tűzijáték után! Futottál már a kivilágított Budapesten?

2011-09-06

Vasárnap vár minden, ami kerékpár a 2. K&H olimpiai kerékpáros napon!

Szeptember 11-én, az 56-osok terén lesznek a különböző bringás bemutatók - foci, balett, triál, velocipéd -, találkozhatsz a sportág közismert alakjaival, és különleges kerékpárokat is kipróbálhatsz! A budapesti túrát, ami a térre vezet, a város 15 pontján kezdheted el.

2011-09-05

Két futóverseny október 9-én

Két futóversenyt is rendez a Budapesti Atlétikai Szövetség október 9-én Budapesten: ekkor kerül sor a Budapest Futófesztiválra, illetve a XIX. Történelmi Váltófutásra.

2011-09-04

Nyári időben és rekorddal rajtolt az őszi futószezon

Az őszi futószezon elkezdődött, a nyár viszont - legalábbis az időjárás alapján - nem ért véget: 30 fokban zajlott a 26. Nike Budapest Nemzetközi Félmaraton, amelyre rekordlétszámú, közel 12 ezer nevezés érkezett.

2011-09-04

Helyzetjelentés a 26. Nike Budapest Nemzetközi Félmaratonról

Már reggel 8-tól gyülekeztek a futók a Városligetben, hamar megtelt a Petőfi Csarnok mögötti rét, aztán az utak, és 10 órakor elkezdődik az őszi futószezon!

2011-09-03

Videó: A felkészülés utolsó felvonása a Nike Budapest Félmaraton előtt

Volt, aki nevezett, volt, aki vásárolt, volt, aki tájékozódott - a Városligetben ma már minden a Nike Budapest Félmaratonról szólt. Megmutatjuk, hogyan készültek az indulók az őszi szezonnyitóra.

2011-09-03

Szombat délután a Városligetben - előnevezés a Nike Budapest Félmaratonra

Ma déltől délután 6-ig lehetett előzetesen nevezni a 26. Nike Budapest Nemzetközi Félmaratonra. Képes összefoglalónk a holnapi verseny helyszínéről, a szombat délután történéseiről.

2011-09-03

Videó: A pénteki versenyközpont-építés a Városligetben

W. A. Mozart zenéjére épült pénteken a versenyközpont a Városligetben a Nike Budapest Félmaratonra? Igen! Nézd meg az előkészületek videóját, komolyzenei aláfestéssel!

2011-09-03

Videó: Bemelegítettek, futottak, reggeliztek...

...és jól érezték magukat. Íme a Metropol Nemzetközi Reggeli Futás videója a Nike Budapest Félmaraton előtti esemény legjobb pillanataival.

2011-09-03

Már megnézheted a Metropol Nemzetközi Reggeli Futás képeit!

A Metropol Nemzetközi Reggeli Futás gyönyörű időben zajlott, vidám futók, gyerekek, Nike Budapest Félmaratonra készülők futottak 3,6 kilométert szombat délelőtt. Nézd meg az esemény képeit!

2011-09-03

A Metropol Nemzetközi Reggeli Futással melegítettek be a futók

Szombaton reggel 400 futó vett részt a Metropol Nemzetközi Reggeli Futáson a Városligetben. Közülük sokan ezzel a 3,6 kilométeres futással melegítettek be a másnapi 26. Nike Budapest Nemzetközi Félmaratonra.

2011-09-02

Áll a rajtkapu a Nike Budapest Félmaraton versenyközpontjában

Felállították a rajtkaput a 26. Nike Budapest Nemzetközi Félmaraton helyszínén, a Városligetben. A versenyközpont ma tovább épült.

2011-09-02

Egy hónap múlva SPAR Budapest Maraton

Készülsz? Egy hónap múlva, azaz október 2-án rajtol a 26. SPAR Budapest Nemzetközi Maraton® és Futófesztivál mezőnye.

2011-09-02

Videó: Ezentúl mindig itt leszek

Talán nem is akadt lelkesebb résztvevője a tavalyi EDF Éjszakai Futásnak, mint Schváb Judit és Kata. Hogy miért? A videóinterjú választ ad erre.

2011-09-02

Esti futásokkal az első félmaratonra

Noha családtagjai szívesen elkísérték volna Guziné Kovács Annát a 26. Nike Budapest Félmaratonra, a kistokaji futónő elutasította a felajánlkozást. Ha nem sikerülne befutnom a célba, akkor ott nevetnének rajtam - érvelt mosolyogva Anna.

2011-09-02

Támogass egy jó ügyet és nyerj!

Fuss a SUHANJ! céljaiért a 26. Nike Budapest Nemzetközi Félmaratonon vagy a 26. SPAR Budapest Nemzetközi Maratonon és nyerj profi sportórát! Most egyszerű eszközökkel kifejezheted közösségvállalásod egy jó üggyel. Mutasd meg, fontos számodra a fogyatékkal élők sportja: futásod közben viselj SUHANJ! kiegészítőt!

2011-09-02

Futófórum találkozási pont a Nike Budapest Félmaratonon

A rajtkapu vonalában, a célegyenes versenyközpont felé eső oldalán lesz a Futófórum találkozási pontja a 26. Nike Budapest Nemzetközi Félmaratonon.

2011-09-02

Metropol Nemzetközi Reggeli Futás szombaton - melegíts be velünk!

Idén a Városligetben, a másnapi szezonnyitóval azonos helyen lesz a rákészülés! Szeptember 3-án, szombaton reggel 9 órától a Metropol Nemzetközi Reggeli Futáson melegíthetsz be a 26. Nike Budapest Nemzetközi Félmaratonra.

2011-09-01

Elkezdődött a Nike Budapest Félmaraton versenyközpontjának építése a Városligetben

Ma reggeltől folyik a 26. Nike Budapest Nemzetközi Félmaraton versenyközpontjának építése a Városligetben. A csütörtöki napra rendelt építési munkák néhány perce, este 8 órakor fejeződtek be.

2011-09-01

Videó: Jónás Gyula a Nike Budapest Félmaratonról

Érdekes történet Jónás Gyuláé. A "videómonológból" kiderül, mi motiválta a Nike Budapest Félmartonon történő részvételre, illetve hogyan viszonyul a versenyhez, a futáshoz.

2011-09-01

XXVI. Halasi Szüreti utcai futóverseny, Kis Roland emlékverseny

2011. szeptember 9-én lesz a Kis Roland emlékverseny, melynek célja a futás népszerűsítése, a verseny győzteseinek és helyezettjeinek eldöntése, a Halasi Szüreti napok színvonalas sporteseménnyel való megnyitása, valamint a közelmúltban elhunyt, kiskunhalasi nevelésű, sokszoros válogatott atléta Kis Roland futónak méltó emléket állítani.

2011-09-01

Nézd meg a Nike Ligetkör útvonalát!

Szeptember 4-én, a 26. Nike Budapest Nemzetközi Félmaratonon a Ligetkör várja a rövid távok kedvelőit, a fiatalabbakat, idősebbeket, családokat. A 3,4 kilométeres távra a szurkolók is bátran beállhatnak!

2011-09-01

Kálovics Anikó, az esélyes, aki szeretne nyerni a Nike Budapest Félmaratonon

Kálovics Anikó eddig háromszor nyerte meg a Nike Budapest Félmaratont. Az idei évben kicsit visszafogottabban edzett és versenyzett, de most, három hét edzőtáborozás után ezen az eseményen fogja kipróbálni, milyen formában van, és szeretné megnyerni a félmaratont.

2011-09-01

Félmaratoni újonc a Gödöllői-dombságból

Pári Péter valóban különcnek nevezhető a futók között. Lassan másfél évtizede edz rendszeresen, most vasárnap mégis mindössze élete második versenyére készül. Ez lesz a 26. Nike Budapest Nemzetközi Félmaraton.

2011-09-03

Érkezz időben a Nike Budapest Félmaratonra!

Vasárnap 10 órakor rajtol a 26. Nike Budapest Nemzetközi Félmaraton a Városligetből. Fontos: időben érj oda az eseményre, hogy legyen időd mindent elintézni és mindenre felkészülni! Megmutatjuk, hogyan közelítheted meg a helyszínt tömegközlekedéssel és autóval.

2011-09-01

Bemutatkoznak az iramfutók: 26. Nike Budapest Félmaraton, célidő: 2:30 - a SUHANJ! csapata

Könnyen lehet, hogy világújdonságra kerül sor vasárnap: a 26. Nike Budapest Nemzetközi Félmaraton 2:30-as iramfutó csapatát egy futókból és kerekesszékesekből álló vegyes csapat alkotja! Egyenletesen lassuló, 7:00-7:12 perc/km tempóban fognak haladni. A SUHANJ! csapattal biztosan célba érsz! Ehhez a célidőhöz a narancs lufi tartozik!

2011-09-01

Katonák a Nike Budapest Félmaratonon

Régóta tervezte élete első 21 kilométeres versenyét Virágos Bálintné, aki végül kollégái unszolására nevezett a Nike Budapest Félmaratonra. A szentesi katona 2:15 körüli időt tervez, bár, mint mondta, eddig még életében nem futott ekkora távot.

2011-09-02

Pénteken zárva tart a BSI nevezési irodája

Pénteken zárva tart a BSI nevezési irodája. Ebben a két napban sem nevezni, sem rajtcsomagot felvenni nem lehet. Természetesen az online nevezés a későbbi eseményeinkre zavartalanul üzemel!

fb share