Intézmények a SPAR Budapest Maraton mellett - Fővárosi Állat- és Növénykert

Október 2-ától az év végéig vehető igénybe az a kedvezmény, amit a Fővárosi Állat- és Növénykert biztosít az intézménybe a SPAR Budapest Maraton bármely távjának érkezőknek.

Az Állatkertbe szóló kedvezményt gyerekek és felnőttek, magyarok és külföldiek, hosszú és rövid távon indulók egyaránt igénybe tudják venni. Aki a SPAR Budapest Maraton bármely távjának rajtszámával keresi fel az Állatkertet október 2. és december 31,. között, a következő kedvezmények valamelyikét veheti igénybe: a 14 év alatti gyerekek ingyenesen, a 14 év feletti látogatók - korosztályuknak megfelelően - pedig 50 százalékos kedvezménnyel látogathatja az Állatkertet.

Létezik egy hely a fővárosban, ahol bárki megtapasztalhatja, mit is jelent az élővilág sokfélesége. Az 1866-ban megnyílt Fővárosi Állat- és Növénykert ugyanis nemcsak a világ egyik legrégebbi állatkertje, hanem a bemutatott fajok száma alapján is a világ élvonalába tartozik. Csaknem ezer különféle állatfaj hétezer egyedét láthatja a közönség, a komodói sárkánytól a földimalacon át az elefántokig. Az állatok mellé igen gazdag növénygyűjtemény is társul. A legfontosabb látnivalók közé tartozik a pálmaház és az akvárium, a zsiráfoknak, antilopoknak és gazelláknak, orrszarvúaknak és több más fajnak is otthont adó szavanna komplexum, az Ausztrália ház, a Madagaszkár ház, az India ház, valamint a Közép-Európa legnagyobb mérgeskígyó gyűjteményét felvonultató mérgesház. Az újdonságok között említést érdemel a süldő zsiráfborjú, a gorilla és orangután kölykök, a kis krokodilok és a három tigriskölyök. A sok látnivaló és az egyedülálló szépségű műemléki környezet az Állatkertet családi programként és párok, baráti társaságok számára is "állati jó" szabadidős programmá teszi.

Használd ki a lehetőséget, és élj a kedvezményekkel! A SPAR Budapest Maraton után keresd fel az Állatkertet!

www.zoobudapest.com



fb share