Szenzációs két magyar aranyérem Németh Csaba és Pálos Zsófia révén

A hétvégén két nagy nemzetközi versenyen is magyar terepfutó győzelem született: Pálos Zsófia az egyik legnagyobb európai terepfutó eseményen, a Salomon Zugspitz Ultratrail versenyen szerezte meg az aranyérmet, Németh Csaba a Mozart 100 elnevezésű versenyen megvédte tavalyi címét.

Németh Csaba ezzel az osztrák lapok címlapjára is felkerült, valamint az ORF sportműsorában is kiemelten foglalkoztak vele, hiszen a tavalyi pályacsúcs beállítását idén fantasztikus győzelem követte: a 101 km távot 2480 m szintemelkedéssel 8:30:47 alatt teljesítve közel 10 perccel gyorsabb volt, mint az osztrák bajnok.

A harmadik helyre a Marathon des Sables legendás szaharai ultra terepfutóverseny győztese Salameh Al Aqra érkezett 16 perccel a magyar versenyző után.

Pálos Zsófi 11:46:26 idő alatt teljesítette a 79,3 km távot, amelyben 4156 m szintemelkedést kellett leküzdeni a versenyzőknek. Zsófi szoros küzdelmet vívott az osztrák Kristin Berglunddal, aki féltávig vezetett, de a magyar futó jobban osztotta be az erejét és a táv második felében egyértelműen jobb volt ellenfelénél.

Forrás: Terepsport

fb share