2014-07-02

Egy hónap, és tavat úszunk!

Szóval épp egy hónap, és itt van - ha csak el nem kell halasztani - az 5. K&H mozdulj! velencei tóúszás, illetve a hozzá tartozó K&H mozdulj! velencei-tavi túratriatlon! Ne aggódj, semmit nem úszunk át, csak egy kis nádast, azt meg körbe. Lehet ismerkedni a nyílt vízi úszással 500 méteren családdal, gyerekekkel, de bele lehet vágni a 3000 méteres távba is!

2014-07-02

Szemelvények a Spuri Futómagazinból (2014 nyár) - A számok bűvöletében

Mielőtt belevágnánk a "számok bűvöletében" összegyűjtött anyag taglalásába... el kell dicsekednünk, hogy régen látott ütemben nő az előfizetőink létszáma, aminek nagyon örülünk. Tavaly nyárhoz képest majdnem a duplájára nőtt azoknak a száma, akik mindenképpen szeretnék a postaládájukban látni a lapot, nem kockáztatva, hogy elfogy előlük. De akkor lássunk más számokat a nyári Spuriból!

2014-07-02

Gyulai István Memorial: Újabb sztárok

Alig egy héttel az esemény előtt újabb két világbajnok jelezte részvételét a július 8-án, Székesfehérváron megrendezésre kerülő Gyulai István Memorial Atlétikai Magyar Nagydíjon. Férfi 800 méteren 1:44.00 alatti, rúdugrásban pedig 5.90 m feletti tudással rendelkező sztárokat mutattak be a verseny szervezői.

2014-07-02

Hétvégén DÖKE Félmaraton

Július 6-án rendezik a 29. Wizz Air Budapest Félmaraton hivatalos felkészülési versenyét, a DÖKE Félmaratont, Komlón.

2014-07-02

Nem futja a margitszigeti futók vécéjére

Nem fog úgy összejönni a margitszigeti futókör felújítása, ahogy eredetileg szerették volna. Ebbe törődhet bele hétfői ülésén a Fővárosi Közgyűlés, ha elfogadják Szentes Tamás főpolgármester-helyettes előterjesztését, melyet a sporttal foglalkozó főosztály készített elő.

2014-07-02

Youth Cup, 16-17 évesek hegyifutó világbajnoksága-Olaszország

Ismét sikerült megteremteni annak a lehetőségét, hogy a legjobb 16-17 éves magyar hegyifutók is részt vegyenek a korosztályuknak megfelelő legrangosabb nemzetközi eseményen. A WMRA által kilencedik alkalommal megrendezett Youth Cup egyben nem hivatalos világbajnokság is, melynek most Olaszország,a Garda tó északi részén festői környezetben elhelyezkedő Arco városa adott otthont.

2014-07-02

U20 válogatott viadal Szlovéniában

A junior bajnokság után kialakult az U20-as válogatott csapat. Jó néhány ifjúsági versenyzőnek van jobb eredménye a junioroknál, de az indulás napján ők az Ikarus BSE Atlétikai centrumban lépnek pályára a szlovák és cseh válogatott ellen.

2014-07-02

25 szakosztály versenyzői a dobogó tetején

Szombaton és vasárnap ismét magyar bajnoki versenyekre népesült be a debreceni Gyulai István Atlétikai stadion. Az elmúlt évtizedekben sok nagy eseménynek otthont adó létesítményben a legjobb magyar juniorok és utánpótlás korúak döntötték el a legértékesebb hazai érmek és helyezések sorsát

2014-07-01

Szép fehér pólók a 11. E.ON Délibáb Terepfesztiválon

Nos, már meg is vannak a 11. E.ON Délibáb Terepfesztivál pólói, amiket időjárástól függően összeizzadhatsz, összeporozhatsz vagy ha - és ennek van a legkevesebb esélye - véletlenül esik, akkor eláztathatsz. De mindenképpen elteheted emlékül, hogy mindig meglegyen neked! Kíváncsi vagy rá? Kattints!

2014-07-01

Amerikába Columbus, a Hortobágyra meg különbusz megy

Még néhány napig lehet jelentkezni a 11. E.ON Délibáb Terepfesztiválra induló különbuszra, ha még nem tudod, hogy hogyan, mivel, kivel jutsz el az esemény helyszínére. A verseny napján ugyanis buszt indítunk Hortobágyra, mely kizárólag a jegyet megvásárló futók részére biztosítja az oda-vissza utat. A jegy ára 5800 Ft. Jelentkezés legkésőbb július 4-ig vagy a busz beteltéig. A július 4. után beérkező jegyárak nem biztosítják a helyet a buszon.

2014-07-01

Kezdhetünk készülni a jövő hét végére!

Az elmúlt napok csak ijesztegettek, úgy tűnik, azért marad a nyár. Egy darabig. És mert a puszta nyáron az igazi, úgy gondoljuk, hogy lassan el lehet kezdeni készülni a jövő hét végi 11. E.ON Délibáb Terepfesztiválra, legalábbis lélekben. Mert ott aztán lesz minden! Bringa, túra, bringatúra, futás, lovak... és te!

2014-07-01

Telnek a BURGER KING Brutálfutás Budapest futamai!

Hohó! Egy kicsit nem figyelünk oda, és máris betelik két futam a BURGER KING® Brutálfutás Budapest 1.0-ra... No persze - nagyon - aggódni még nem kell, a többiben van még hely, de érdemes igyekezni a nevezéssel és a futamregisztrációval, ha nem akarsz délután egykor rohangászni a Stadion lépcsőjén a legnagyobb melegben. Bár, ha már ide benevezel, akkor bármire képes lehetsz!

2014-07-01

Skyrunning Világbajnokság eredmények

Június utolsó hétvégéjén került sor a franciaországi Chamonix-ban a Skyrunning világbajnokságra, ahol több különféle versenyszámban (Sky distance, Ultra, Vertical km, cross és 10 km) mérkőztek meg a sportág legjobbjai.

2014-07-01

TÖBB MINT 15 EZREN SPORTOLTAK A MOZGÁS ÉJSZAKÁJÁN

Még a labdarúgó-vb Brazília-Chile mérkőzése sem tántorította el azt a több mint 15 ezer embert, aki részt vett a Mozgás Éjszakája elnevezésű programon és az azt megelőző sárkányhajó-fesztiválon június utolsó hétvégéjén. A Hősök tere környékén rendezett eseményeken több mint tíz sportágat lehetett kipróbálni.

2014-07-01

MAGYAR ARANY A KOROSZTÁLYOS TÁJFUTÓ EB-N

Szuromi Hanga aranyérmet nyert a serdülők között a korosztályos tájfutó Európa-bajnokság normál távú versenyén Macedóniában.

2014-07-01

50km -es világ döntőben Zabari János, Polyák ezüstérmes 100km-en

Hétvégén Belgiumban, Maasmechelen-ben versenyezett az A-tomsport két versenyzője Zabari János és Polyák Csaba. Zabari 50km-es versenyszámban 2. helyen végzett 3:11:13-as idővel, míg Polyák a 100km-es versenyszámban ugyancsak a dobogó második fokára állhatott, az ő időeredménye: 7:12:06

2014-06-30

Újabb olimpiai és világbajnokok a résztevők között

Férfi 400-on indul Chris Brown olimpiai bajnok, férfi 400m gáton pedig két világbajnok: Bershawn Jackson és David Greene is tagja a mezőnynek.
Már a korábban bejelentett világklasszisok miatt is bőven érdemes ott lenni július 8-án, Székesfehérváron a Gyulai István Memorial - Atlétikai Magyar Nagydíjon, de a verseny szervezői további sztárok részvételéről adtak tájékoztatást.

2014-06-30

Nézd újra a júniusi Spuri Szabadidősport Magazint nálunk!

Szombaton 11:30-kor az M1-en láthatta a Spuri Szabadidősport Magazin legújabb adását az, aki épp a tévé képernyője előtt volt. De aki lemaradt, annak sem veszett el a műsor, hiszen, ahogy szoktuk, már meg is osztjuk veletek a teljes adást, ami szombaton lement a tévében. Tehát ha nem láttad - most megnézheted az elejétől a végéig! Csak kattints!

2014-06-30

Újabb speciális futónagykövetek!

Nem csak a közös lakóhely, hanem különböző más szempont alapján összetartozó emberek csoportja is szívesen veszi, ha valaki elvállalja azt a hálás feladatot, hogy elkezdi szervezni, igazgatni a csapat futóéletét, összegyűjteni azokat, akik szeretnének futni, vagy futnak is, de nem találtak még megfelelő társaságot. Nos, most már a babakocsisok sem aggódnak efelől, hiszen nekik is van futónagykövetük.

2014-06-30

Kik nyertek New Balance és Mizuno futócipőt?

Kisorsoltunk az első két nyertest a Spuri Futóbolt K&H mozdulj! maraton- és félmaratonváltó akciójának keretében. Ha legalább 15 ezer forintért vásárolsz valamelyik Spuri Futóboltban, és a futáson kapott szórólapot kitöltve bedobod a gyűjtőládába, akkor neked is esélyed lehet az 50 ezer forintos vásárlási utalvány megnyerésére, vagy a sorsolásonként egy-egy pár futócipőre. De lássuk, kik nyertek az első sorsoláson!

2014-06-30

Díjazott lett Bányász Árpád (Juventus Rádió) Mert futni jó! című riportja

A Magyar Sportújságírók Szövetsége július 29-én Budapesten rendezte meg hagyományos programját, idén megemlékezve arról, hogy a Nemzetközi Sportújságíró Szövetséget 90 éve alapították. Több mint 100 szakmabéli jelenlétében a magyar sportújságírói társadalom idei legkiválóbbjainak díjátadó ünnepségére itt került sor, és áttételesen a BSI is érintett volt.

2014-06-30

Július 1-jén Podiart a Váci úti Spuri Futóboltban!

Holnap, azaz július 1-jén 10-18 óra között a Váci úti Spuri Futóboltban vendégeskedik a Podiart. Speciális talpbetétekkel kapcsolatos tanácsokat adnak.

2014-06-27

Futó segítség - pályázati kiírás

"Futó segítség" címmel pályázatot hirdetünk közhasznú szervezetek, intézmények számára. A lényeg röviden: azok a szervezetek, intézmények, amik a 29. Wizz Air Budapest Félmaraton futóverseny keretei adománygyűjtő tevékenységet szeretnének folytatni, és megfelelnek a pályázat feltételeinek, komoly segítséget kaphatnak tőlünk céljaik eléréséhez.

2014-06-27

A Fut A Cég egyre népszerűbb!

A futás rendkívül népszerű, ezt nem vitathatjuk. És újabban nem lepődik meg már senki azon sem, hogy céges körökben is egyre trendibbnek mondható a munkahelyi csapatok nagy számú részvétele futóeseményeinken. Akár azért, mert jó a kollektíva, és jó bulinak fogják fel a közös sportot, akár azért, hogy még jobbá tegyék az összhangot a kollégák között. Mi sem bizonyítja a fentieket jobban, mint "Fut a cég extra" sorozatunk az első félévi sikere.

2014-06-27

Pindroch Csaba ultrafutó lesz? Kiderül szombaton!

Szombaton 11:30-kor az M1 műsorán látható a Spuri Szabadidősport Magazin legújabb adása, melyben többek közt a címbéli kérdésre is választ kaphatunk. De szó lesz az adásban a Kékes Csúcsfutásról is, a Velenceti-tavat megkerülő bringásokról, különböző nyári praktikákról, a maratoni felkészülés pszichológiájáról... Nézd meg az adás előzetesét!

2014-06-27

Körbebringáznád a Balatont? Augusztus 31-éig olcsóbban nevezhetsz!

Jó hírünk van ismét! Ha eddig nem voltál egészen biztos benne, hogy akarsz egyet bringázni velünk a Balaton körül, akkor kicsit motiválunk, hogy végül a túra mellett dönts: meghosszabbítottuk a határidőt, és a jelenleg érvényes nevezési díjakért augusztus 31-éig nevezhetsz A K&H mozdulj! 2 napos Balaton-kerülő bringatúra és a K&H mozdulj! 1 napos balatoni bringatúra eseményeire!

2014-06-27

Két korcsoport bajnoksága Debrecenben

A most következő hétvégén a junior és utánpótlás/U23 korcsoportok bajnokságára kerül sor, Debrecenben, a Gyulai István Atlétikai stadionban az előzetes nevezések alapján több mint hatszáz rajthoz állás várható/266 az up.–340 a junior korúaknál.

2014-06-26

Újabb edzéstervek a 29. Wizz Air Budapest Félmaratonra

Nincs messze a szeptemberi 29. Wizz Air Budapest Félmaraton, nem árt tehát, ha mindenki megtalálja a hozzá legközelebb álló edzéstervet a felkészüléshez. Moós Gergő virtuális Futónagykövetünk, a DK TEAM megálmodója Monspart Saroltával karöltve 12 hetes felkészüli programot szerveznek 3 szintre: - félmaratonistáknak - váltótagoknak és - 3,5km-es ligetkörönindulóknak

2014-06-26

Újabb edzéstervek a 29. Wizz Air Budapest Félmaratonra

Nincs messze a szeptemberi 29. Wizz Air Budapest Félmaraton, nem árt tehát, ha mindenki megtalálja a hozzá legközelebb álló edzéstervet a felkészüléshez. Moós Gergő virtuális Futónagykövetünk, a DK TEAM megálmodója Monspart Saroltával karöltve 12 hetes felkészüli programot szerveznek 3 szintre: - félmaratonistáknak - váltótagoknak és - 3,5km-es ligetkörönindulóknak

2014-06-26

Amikor 1370 ember boldogan sarazza össze magát - Brutálfutás 3.0: a film!

Egy gyermekkorában jólnevelt kisfiú, aki akkor sosem mehetett be a pocsolyákba, tökéletesen összefoglalta a lényeget a film elején: "minden akadályt szeretek, a vizet különösen, szeretek úszni - igaz, hogy ez nem uszoda tisztaságú, de az ember lelkét tisztítja meg inkább..." - nézzük hát, mások hogyan érezték magukat életük legkeményebb 7 kilométerén!

2014-06-26

Futás és kerékpározás a Skanzenben

Indítsd a napot vagy vezesd le a stresszt egy-két Skanzen-körrel! Válts kedvezményes éves futóbérletet a Szabadtéri Néprajzi Múzeumba. A bérlet ára: 2500.-Ft/szezon, ugyanannyi forint, mint amennyi méter egy futókör az aszfaltúton.

2014-06-26

A Mozgás Éjszakája Budapesten!

2014. június 28-án vár az első éjszakai mozgásfesztivál a Hősök terén és a Városligetben. Fuss a csillagokkal Budapest legszebb utcáin a 3, 6,5 vagy 10 kilométeres távokon! Utána pedig próbáld ki magad a többi sportágban is!

2014-07-02

Úszd át a Balatont!

Az 5. K&H mozdulj! velencei tóúszás társrendezvénye az eredeti tervek szerint július 5-ére tervezett 32. Pek-Snack® Balaton-átúszás. Már csak egy hét és egy kicsi, és ha az égiek, vagyis az időjárás is úgy akarja, akkor ötödikén Révfülöpön csobbanhatsz, hogy aztán a túlparton kimássz a Balatonból.

2014-06-27

A hét végén az online nevezés nappal szünetelni fog - meghosszabbítottuk a nevezési határidőket!

Június 28-29-én (szombaton és vasárnap) a BSI-ben villanyszerelési munkálatok miatt áramszünet lesz 8 és 16 óra között, emiatt pedig az online nevezés ebben az időben szünetelni fog. Éppen ezért azokra az eseményekre, melyekre a kedvezményes nevezés határideje vasárnap éjfél volt, meghosszabbítottuk a kedvezményes nevezési határidőt július 1-jéig.

2014-06-26

Népszigeti Terepfutás

A Gyaloggalopp Sportiroda és az Angyalcipők (XIII. Kerületi Futóklub) közös szervezésében kerül megrendezésre az idei Népszigeti Terepfutás. Az indulók ezúttal is egy elvarázsolt világba juthatnak el, főleg mi a hosszabb táv pályáját illeti. Mindezek ellenére talán ez az ország egyetlen olyan terepfutása, ahova metróval is könnyedén el lehet jutni!:-)

2014-06-26

Kim Collins idén is a rajtnál

Ismét Magyarországra látogat a 100 méter tavalyi győztese, a közönség egyik nagy kedvence, a világbajnoki címmel is rendelkező Kim Collins, aki feltette hazáját, Saint Kitts és Nevist a sportvilág térképére. A valósággal elnyűhetetlen sprinter az idén is kitűnő formában van, remekül szerepel a nagy nemzetközi versenyeken, így joggal számíthatunk arra, hogy ezúttal is megörvendezteti a magyar szurkolókat.

2014-06-26

Július 4-én U18 viadal Budapesten

Budapesten, az Ikarus BSE Atlétikai Sportcentrumából kerül megrendezésre július 4-én, pénteken a Magyarország – Csehország – Szlovákia országok közötti U18 (ifjúsági) válogatott viadal.

2014-06-25

Tizedik napja zajlik a világ leghosszabb futóversenye

A világ leghosszabb ultrafutó versenyének tartott 3100 mérföldes Sri Chinmoy Self-Transcendence Race idén június 15-én rajtolt el az Egyesült Államokban. A versenyzőknek 52 nap áll maximálisan rendelkezésére, hogy teljesítsék a távot.

2014-06-25

Kíváncsi vagy, mi lóg majd a nyakadban a 11. E.ON délibáb Terepfesztiválon?

Tavaly mindenkinek tetszett az a fajta egyedi, fából készült érem, ami híven kifejezte mind a hortobágyi sportolás mind pedig az ottani élet lényegét. Így aztán idén úgy döntöttünk, hogy ezt a vonalat folytatjuk, és hasonlóképpen jutalmazzuk a teljesítőket. Egy kis előzetest azért már most tudunk mutatni az éremből...

2014-06-25

Bemelegítés a 11. E.ON Délibáb Terepfutás előtt

Hőség ide vagy oda, a Hortobágyon is illik bemelegíteni a futás előtt, amihez, ahogy szoktuk, idén is segítséget adunk: Varró Gyula Coca-Cola Testébresztő Nagykövet(a Coca-Cola Testébresztő program vezetőedzője)vezényli majd a 10-10 perces programokat.

2014-06-25

Nyitva a SPURI bolt és a nevezési iroda is!

A költözés után tegnap óta már várja vásárlóit a Váci úti Spuri Futóbolt, mint arról már hírt adtunk, de mától új helyén, egy sokkal tágasabb, kényelmesebb környezetben fogad minden nevezni vagy más ügyét intézni szándékozót a BSI nevezési irodája is!

2014-06-25

Gyűlnek a 42 éves első maratonisták a facebook csoportban!

Idén leszel 42 éves, és ezt úgy tervezed megünnepelni, hogy lefutod velünk első maratonodat ősszel? Ne hidd, hogy egyedül vagy, nagyon is sokan vagytok! Hogy hányan? Csak a facebook csoportunkba péntek óta 60 ember jelentkezett! Te már köztük vagy? A csoport neve: Első maratonom: 42 kilométer 42 évesen.

2014-06-24

Az egyik legjobb edzőverseny a SPAR Budapest Maraton előtt

Három héttel a SPAR Budapest Maraton® előtt mit is csinálhatnál mást, mint elindulni egy jó kis edzőversenyen, nem igaz? Nos, akkor ajánlunk egyet ha a hivatalos felkészülési versenyek nem volnának elegendőek: fuss a 2. NEMZETKÖZI KÉT HÍD FUTÁSON szeptember 21-én!

2014-06-24

Fejes a sárba - elkészült a Brutálfutás 3.0 rövid filmje!

Hogy miért jó az, hogy sárban csúszunk-mászunk, vizesárokban próbálunk futni, szögesdrót alatt kúszunk... meg sem kérdezzük, mert decemberig lelkendezve válaszolna az az 1370 malackodó, aki ott volt a hét végén Nyáregyházán. Inkább nézzük meg egy kis filmben, hogy tényleg, mi is a jó ebben! (Már most eláruljuk: minden!)

2014-06-24

Egy remek főpróba az E.ON Délibáb túrái előtt...?

Hogy szokd a meleget, a túrát. És hogy szinte kívánják a lábaid a sík terepet. És hogy bemelegíts. No persze azért is, mert túrázni, gyalogolni jó! Egy remek, ámde kemény túrát ajánlunk a figyelmetekbe egy héttel az E.ON Délibáb Terepfesztivál előtt, mintegy ráhangolódásként, edzésként. A neve - ne ijedj meg! - Szuperkatlan!

2014-06-24

A FélmaratonMánia következő állomása: 11. E.ON Délibáb Terepfesztivál

Felénél tart az idei FélmaratonMánia eseményeinek sorozata. A következő állomás az idei nyári második félmaratonunk lesz a Hortobágyon július 12-én. Hol tartasz a négy évszak - négy félmaraton sorozatban? Gyere, nevezz még néhány napig olcsóbban valamelyik távra, mert mindenképpen egzotikus futásban lesz részed, hiszen olyan területekre teheted be a lábad, melyekre normálisan tilos.

2014-06-24

Nyitva van a Váci úti Spuri Futóbolt!

Ideiglenes, de annál kellemesebb helyen várja a Váci úti Spuri futóbolt a vásárlóit, nem is kell máshova menned, csak gyere oda, ahol eddig volt a bolt, aztán még pár lépés... Megmutatjuk, hogy két-három hétig most hol is találod az üzletet.

2014-06-24

Szenzációs két magyar aranyérem Németh Csaba és Pálos Zsófia révén

A hétvégén két nagy nemzetközi versenyen is magyar terepfutó győzelem született: Pálos Zsófia az egyik legnagyobb európai terepfutó eseményen, a Salomon Zugspitz Ultratrail versenyen szerezte meg az aranyérmet, Németh Csaba a Mozart 100 elnevezésű versenyen megvédte tavalyi címét.

2014-06-24

Nyulazni hívták, végül nyert

A kenyai Geoffrey Ronoh az atlétikában ritkán látható dolgot tett. Bár csak arra kérték az olomouci félmaratonon, hogy féltávig diktálja a tempót a maratonon tavaly világcsúcsot futó Wilson Kipsangnak, annyira jól érezte magát, hogy továbbment, majd meg is nyerte a versenyt.

2014-06-24

Létezik hatékony 10 perces edzés?

Sokszor előfordul, hogy bal lábbal kelünk fel, és nemhogy edzeni nincs kedvünk, de még az ágyból kikelni se. Persze, fel kell kelni, ott a gyerek és/vagy a munka, a napi teendők, amiket kötelező elvégezni, akár van hozzá kedv, akár nincs. Ilyenkor aztán az edzés az, amit jólesően el lehet hanyagolni.

2014-06-23

Edzéstervek a 29. Wizz Air Budapest Félmaratonra!

Bármikor csatlakozhatsz a már korábban elindított e-edzésprogramjainkhoz, melyek a 29. Wizz Air Budapest Félmaratonra készítenek fel kezdőket, illetve 1_30-as és 2:00-s időtervvel nekivágó futókat. Összesítve és folyamatosan bővítve a teljes edzésprogram megtalálható a felmaraton.hu weblapon, így későn ébredőként is hozzájuthatsz a korábbi információkhoz.

2014-06-23

Már holnap újra kinyit a Váci úti Spuri Futóbolt!

Mivel a tervezett két nap helyett egy nap is elegendő volt arra, hogy a BSI épületén belül a Spuri Futóbolt egy új, ideiglenes, de barátságos helyre költözzön, így már holnap kinyitja ajtaját, és a megszokott kínálattal várja a futókat. A nevezési iroda kedden még zárva lesz, de szerdától ott is szeretettel várunk benneteket!

2014-06-23

SHERPÁK OSTROMOLTÁK BUDAPEST LEGMAGASABB HEGYÉT

Bajtársiasság és önmagunk legyőzése. Így foglalható tömören össze a sherpa versenyek lényege. Itt nem számít, hanyadikként érsz át a célvonalon. Viszont amikor végre leveszik a hátadról a terhet, minden résztvevő gratulál neked, mint a régmúltban a győzelmek után egyik bajtárs a másiknak.

2014-06-23

Swissman Xtreme Triathlon - magyar résztvevővel

A SWISSMAN Xtreme Triatlon egy különleges triatlon verseny, ami az Ironman távon felül 5400 méter szintemelkedést tartalmaz. Az út Svájc legalacsonyabb pontjáról (196méter) kezdődik és az Alpokon keresztül a 3 fő hegyet érintve éri el a 2061 méter magasan fekvő célt. A hétvégén Bellus Áron sikerrel teljesítette a kihívást.

2014-06-23

Nagyváradi Ironman - Dr. Harsányi Zsuzsanna beszámolója

33. teljesített ironman, 10. győzelem! Gratulálunk!

2014-06-23

Országos Ifjúsági bajnokság

Az elmúlt hétvégén Zalaegerszegen találkoztak az ország legjobb 16-17 éves atlétái.

2014-06-23

A vasárnap a Csapat EB-n

A pontversenyt Fehéroroszország nyerte Norvégia és Finnország előtt - mindhárman jövőre a Szuper Ligában versenyezhetnek. A magyar válogatott, amely közel ötven százalékban utánpótláskorú atlétákból állt, a 12. helyen végzett és egy év múlva, Szlovéniával együtt, egy osztállyal lejjebb állhat rajthoz.

2014-06-23

A terepfutóink mindent nyertek a hétvégén

Zugspitz Ultra Trail Pálos Zsófi 1. hely
Mozart 100 Németh Csaba 1. hely
Velebit Ultra Trail Karlowits-Juhász Tamás 1. hely
Sky & Clouds Run Dr. Juhász Rozalinda 1. hely

2014-06-23

VI.Hegyifutó magyar bajnokság kiírása

VI. Hegyifutó bajnokság Parádfürdő -Kékestetőn kerül megrendezésre július 20-án.

2014-06-23

Zoltáni Tenke 4.

Az elmúlt hét végén Svájcban rendezték meg a 35. Neirivue-Moléson hegyifutó versenyt, amelyen 10,6 km alatt 1290 méter szintemelkedést kellett legyőzniük az indulóknak. Az erős nemzetközi mezőnyben a franciaországi hegyifutó Európa Bajnokságra készülő Zoltáni Tenke képviselte a magyar színeket.

2014-06-23

Első hosszútávú triatlon győzelmem - Bartos Dávid

Egy hónappal a Jubileumi 25. Nagyatádi eXtremeMan elött kijelenthetjük remek formában várja a rajtot Bartos Dávid a Bátorfi-Agria KTK sportolója. Hétvégén került megrendezésre az 5. Xman Románia hosszútávú triatlon verseny, ahol Dávid abszolút első helyen szakította át a célszalagot! Nők között elsőként dr. Harsányi Zsuzsanna a Vasemberek Klubjának versenyzőnője végzett az élen 10:54:45-ös időeredménnyel, ez az eredmény az abszolút versenyben a férfiak között is a 4. helyhez volt elegendő.

2014-06-23

Kik jönnek a Brutálfutás Budapestre a Spuri Magazinnal?

A hétvégi Brutálfutáson ott volt a Spuri futómagazin is, és ha már ott volt, akkor gyorsan játszottunk is egyet: aki vett egy lapot, az részt vehetett a sorsoláson, amiben két indulási jog talált gazdára az augusztus 30-ai Brutálfutás Budapestre. Lássuk is a két szerencsés nevét! Kattints!

2014-06-23

Köszönjük, hogy idén is velünk malackodtatok!

Sár, víz, homok, füst, szögesdrót, álcaháló, dombok, 1370 fülig sáros, de boldog ember... Akár ezzel a néhány szóval összefoglalhatnánk a Brutálfutás 3.0 eseményünket, de ennél azért többet érdemel.

2014-06-23

A szombati Spuri Szabadidősport Magazinban Pindroch Csaba!

Sok témája lesz a szombati Spuri Szabadidősport Magazinnak, amit az M1-en láthatsz majd 11:30-kor, közülük az egyik a maratoni felkészülés pszichológiája, ami Pindroch Csaba maratoni felkészülése kapcsán vetődik fel. A színész idén 42 éves, és első maratonjára készül - nem problémamentesen. De lássunk is erről egy kicsit, ne csak olvassunk! Kattintás után elérhető a videó.

2014-06-20

42 évesen első maratont ősszel? Gyere a facebook csoportunkba!

Idén leszel 42 éves, és ezt úgy tervezed megünnepelni, hogy lefutos velünk első maratonodat ősszel? Ne hidd, hogy egyedül vagy, nagyon is sokan vagytok! Hogy hányan? Ezt a legegyszerűbben úgy tudhatod meg, hogy rákattintasz a a számotokra létrehozott facebook csoport linkjére, és összeszámolod magatokat. Első maratonom: 42 kilométer 42 évesen.

2014-06-20

Gyulai István Memorial-2014

Az elmúlt években megrendezett Gyulai István Memorial Atlétikai Magyar Nagydíj versenyeihez hasonlóan,az idén július 8-án, Székesfehérváron lebonyolításra kerülő viadalon is programba kerültek olyan számok, amelyen a hazai élvonal legjobbjai nagyobb számban rajthoz állhatnak. Az Atlétikai Magyar Liga, a Junior Liga és a Nemzeti versenyek keretében a következő számokra lehet elküldeni június 30. hétfő 24:00 óráig a nevezéseket a versenyiroda@masz.hu címre:
férfi 400 m, 100 m, távolugrás, diszkoszvetés, 110m gát Junior (99cm)
női: 400m gát, 100 m, rúdugrás, 100m gát Junior

2014-06-20

Nagyszerű magyar csúcs a Paris-Colmar hosszútávú gyaloglóversenyen

Magyar rekord született a Franciaországban megrendezett Paris-Colmar hosszútávú gyalogló versenyen, ahol Czukor Zoltán háromszoros olimpikon történelmet írt sportágában. Ezt a versenyt 1926 óta jegyzik francia honban egyenértékű viadalnak számít a Tour de Francal, aki vezeti a mezőnyt sárga pólót kap, jelezvén ezzel is elsőbbségét. Zoltán ezt a pólót féltávig birtokolhatta.

2014-06-20

Kawauchi újabb bravúrja, 50 km japán csúcs

A már legendásnak számító japán maratonfutó, Yuki Kawauchi 16 hete minden héten versenyez, legutóbb az Okinoshima 50 km ultramaratoon vett részt, idén már negyedik alkalommal, és japán csúccsal, 2:47:27 idővel ért célba (bár ezt a távot országa nem jegyzi).

2014-06-20

Ne feledd, hogy hétfőn és kedden a Futóbolt és a nevezési iroda zárva lesz!

Hogy nehogy hiába gyere hétfőn és kedden, csak figyelmeztetünk, hogy a Spuri Futóbolt és a nevezési iroda hétfőn és kedden költözés miatt zárva lesz! Utána viszont sokkal-sokkal szebb és jobb lesz minden! A részletekért kattints!

2014-06-20

A jövő szombaton újra Spuri Szabadidősport Magazin!

Június 28-án, a hónap utolsó szombatján 11:30-tól újra látható lesz az M1 műsorán a Spuri Szabadidősport Magazin. Egyebek mellett szó lesz benne a Kékes Csúcsfutásról, a Velenceti-tavat megkerülő bringásokról, különböző nyári praktikákról, a maratoni felkészülés pszichológiájáról... Nézd meg az adás előzetesét!

2014-06-20

Programajánlatok a Hortobágyon

A versenyek és túraprogramok mellett a Hortobágy, mely 1999 óta a Világörökség része számos más programlehetőséget nyújt a versenyzők és kísérőik számára.

2014-06-19

Szállásajánlatok a Hortobágyon

Nem csak az E.ON Délibáb Terepfesztivál idején, de akkor főleg jó tudni, hogy ha a hajnali pusztára is kíváncsi vagy, akkor hol szállhatsz meg, hogy a nappal együtt ébredj. És ha már ott vagy, akkor nem árt tudni azt sem, hogy merre és hol ebédelhetsz egy jót... Segítünk: összeszedtük neked a szállásajánlatokat és az étkezési lehetőségeket.

2014-06-19

Garfield macska nem ünnepel a Brutálpályán...

De mindenki másnak örömhír, hogy épp a rajzmacska 36. születésnapján birtokba vettük a nyáregyházi motocrosspályát: gőzerővel épül már Brutálpálya. De hagyjuk is a kövér cicát, nézzünk inkább rá egy kicsit az előkészületekre! Például a Némó Nyomában vizesárka már szinte tökéletes, csak ti hiányoztok belőle! Még több kép kattintás után!

2014-06-19

A Mozgás Éjszakája Budapesten!

2014. június 28-án vár az első éjszakai mozgásfesztivál a Hősök terén és a Városligetben. Fuss a csillagokkal Budapest legszebb utcáin a 3, 6,5 vagy 10 kilométeres távokon! Utána pedig próbáld ki magad a többi sportágban is!

2014-07-01

XVIII. Nyárbúcsúztató Éjszakai Futóverseny

A Világjátékok Sport Alapítvány az előző évekhez hasonlóan, 2014. év szeptember 6-án tizennyolcadik alkalommal rendezi meg, hagyományosan nagyszámú résztvevővel Budapest minden bizonnyal leglenyűgözőbb és leghangulatosabb esti futóversenyét, a Nyárbúcsúztató Éjszakai Futóversenyt.

2014-06-19

Mai példaképünk: Paavo Nurmi, a finn csodafutó

Sok dolog miatt lehet ő a mai példakép, de hogy június 19-éhez kapcsolódjunk, így azt választjuk a példaképpé válás okául, hogy ma épp 90 éve, hogy a neves finn sportoló egy óra leforgása alatt világrekord időt futott mind 1500, mind pedig 5000 méteren az 1924-es Nyári Olimpiai Játékokon Párizsban.

2014-06-18

Új előfizetés, új játék: még mindig minden számmal nyerhetsz!

Megjelent a Spuri Futómagazin nyári száma, megvásárolható - és már elő is fizethetsz a következő négy számra, hogy az előfizetéseddel minden szám megjelenése után esélyed legyen megnyerni a jobbnál jobb nyereményeket. Nézzük hát, hogy a négyszer száz oldalnyi futást tartalmazó lap mellett milyen nyeremények várnak gazdára az őszi sorsoláson azok között, akik eddig előfizettek, vagy ezután fognak!

2014-06-18

Rengeteg interjú a K&H mozdulj! maraton- és félmaratonváltó hosszú filmjében!

Nem sokat teketóriáztunk, gyorsan belevágtunk, hogy elkészítsük a számos interjúval tarkított hosszabb beszámolót az elmúlt hétvége több mint 9 ezer embert megmozgató eseményéről, így láthattok a filmben szépségkirálynő jelöltet, láthatjátok a legidősebb ifjakat, megszólalnak olyanok, akik idén 42 évesek, és ősszel tervezik lefutni első maratonjukat, és másokat. Lássuk hát!

2014-06-18

Sok új futónagykövet!

Egyre több és több helyen van már "beépített emberünk", vagyis egyre több településen akad olyan sportszerető hölgy vagy úr, aki segít nekünk, és akinek mi segíthetünk, hogy a helyi futóéletet a lehetőségekhez képest egyre szervezettebbé és örömtelibbé tegye. Nézzük, kik a legújabbak!

2014-06-17

Pályacsúcs a Kazinczy 200-on

A Zemplén szépséges útjait járhatták akik a Kazinczy túrák távjai közül választottak az elmúlt hétvégén. A legfelkészültebbek akár 200 kilométert is megtehettek, amely távot ultra terepfutó számként is meghirdették a rendezők. A leggyorsabbaknak még 31 óra sem kellett a teljesítéshez.

2014-06-17

100 éves az olimpiai zászló

Idén ünnepli fennállásának 100. évét az olimpiák egyik legmeghatározóbb szimbóluma, az olimpiai zászló, melyet 1914-ben, Párizsban az Olimpiai Jubileumi Kongresszus alkalmával hozták létre az Olimpiai Mozgalom 20. évfordulójának ünneplése céljából.

2014-06-17

Budapest bajnokság, több jó eredménnyel

Az elmúlt hétvégén atlétikai nagyüzem volt az Ikarus BSE Sportcentrumban. A program gerincét a kétnapos, az Atlétikai Magyar Liga korcsoportos számaival és a nemzetközi Open - Schulek Ágoston Emlékverseny eseményeivel fűszerezett Budapest nyílt nemzetközi bajnokság adta.

2014-06-17

A 21. K&H mozdulj! maraton- és félmaraton váltó vidám pillanatai egy filmben

Egy minden eddigi, a verseny történetében eddig fennálló létszámrekordot megdöntő remek váltóverseny és egyéni félmaraton legszebb pillanatai láthatóak a frissen elkészült rövid filmben, amit minden további kommentár nélkül egyszerűen csak melegen ajánlunk nektek. Kattintás után látható a videó.

2014-06-18

Nem sokára szebb, nagyobb helyen a Spuri Futóbolt és a nevezési iroda!

Jó hír! Két örvendetes jelenség, azaz a Spuri Futóbolt töretlen, és egyre növekvő népszerűsége, illetve a BSI eseményeire benevezők számának folyamatos emelkedése miatt úgy döntöttünk, hogy a következő néhány napban-hétben mind a boltot, mind pedig az irodát nagyobb helyre költöztetjük az épületen belül. A költözés miatt a jövő héten hétfőn és kedden mindkettő zárva lesz. A részletekért kattints!

2014-06-17

Spuri Futómagazin a számítógépeden!

Véded az erdőt, ahogy mondani szokás? Vagy szereted te is a metrón olvasgatni a híreket a telefonodon? Vagy csak egyszerűen nincs kedved papíron gyűrködni táskába, szatyorba a Spuri Futómagazin friss számát? Nos,ha igen a válasz bármelyik kérdésre, akkor neked találtuk ki a magazin digitális verzióját, ami egy rövid regisztrációt követően már olvasható is számítógépeden, de telefonodon is!

2014-06-17

Sok kiló Brutál érem várja leendő gazdáit

Megérkezett egy szállítmány nehéz vas. Malackás. Tudod, ugye, mit kell tenni érte? Lefutni életed legkeményebb 7 kilométerét a nyáregyházi pályán a Brutálfutás 3.0-n most hétvégén. Ha még nem neveztél, akkor siess; van még néhány érem, amire még nem jelentkeztek!

2014-06-16

23 és 24-én a BSI nevezési irodája zárva lesz!

A Brutálfutás hétvégéje után hétfőn és kedden, azaz június 23-24-én a BSI nevezési irodája költözés miatt zárva lesz, emiatt sem személyesen, sem pedig telefonon nem történik majd azon a két napon semmilyen ügyintézés. Az online nevezés természetesen azokon a napokon is akadálytalanul folyik majd. Nyitás: 25-én szerdán. A megértéseteket köszönjük!

2014-06-16

Több mint 9200 futó a Barátság versenyén!

Vasárnap hatalmas, rekordokat döntögető részvételi számok mellett rendeztük meg - most már nem újdonságként ható helyszínen - az 56-osok terén a 21. K&H mozdulj! maraton- és félmaratonváltót, erre a napra a futók hada tehát ismét elfoglalta a leánykori nevén Felvonulási térként ismert placcot. Csak most menetelés és felvonulás helyett a haladásnak egy másik formáját választotta a tömeg: a futást.

2014-06-13

Ranglistavezető eredmények az oslói Gyémánt Liga fordulón

Négy számban a világ idei legjobb eredménye született az atlétikai Gyémánt Liga-sorozat szerdai, oslói versenyén.

2014-06-12

Megjelent a SPURI Futómagazin nyári száma!

Friss, ropogós a Spuri futómagazin nyári száma, ami mától kapható a BSI nevezési irodájában, megtalálhatod a hét végén a SPURI sátorban, és amíg el nem fogy, most már minden eseményünkön! Új, friss tartalom - és természetesen új, friss előfizetői játék is van benne - és ha már itt tartunk, hamarosan kiderül, hogy kié lesz a tavaszi játék főnyereménye, a Suunto óra, és a többi szenzációs nyeremény!

2014-06-12

Ők is váltót futnak! 4. rész - Az Öregifjak-474 csapattagjai összesen 474 évesek!

Mielőtt valaki azt hinné, kifogytunk az érdekes csapatokból, kérjük, ne gondoljon ilyeneket! Már közel 9000 futónk van, olyan nincs, hogy ne volna mindig egy-egy érdekesség, ami a szemünk elé kerül. Itt van mindjárt az Öregifjak-474 csapata, ahol a hat ember átlagéletkora 79 év... Bizony ám - no most lehet eltátani a szájakat, mert ilyen is van!

2014-06-12

Mire figyelj a 21. K&H mozdulj! maraton- és félmaratonváltón?

Akármelyik távra is neveztél, van néhány fontos dolog, amit érdemes szem előtt tartani a hét végén akár a magad, akár mások érdekében. Ilyen dolog például a várható meleg, ami tavaly is hirtelen tört a futókra, de ilyen fontos dolog többek közt például a rajtszám helyes viselése. És mi még...! Kattints, és megtudod!

2014-06-12

Négy hónap múlva: 29. SPAR Budapest Maraton Fesztivál!

Pontosan négy hónap - három hetes ciklusokban edzve 6 ciklusnyi idő meg pár nap pihenő -, és újra itt van Magyarország legnagyobb szabadidősport-eseménye! Tavaly 21930 nevezővel, köztük 4900 maratonistával, hazánkon kívül 68 másik országból közel 3000 futóval! Idén is készülsz már? Ha nem futni, akkor szurkolni! Akárhogyan is: kár volna kihagyni ezt az ünnepet!

2014-06-12

Hegyifutó világkupafutam Ausztriában - Három magyar a TOP-10-ben

Az idei év első hegyifutó világkupáját a festői szépségű ausztriai Bludenz városában rendezték, ahol mi magyarok is szép számban, egy erős és egységes csapattal képviseltük hazánkat.

Férfiaknál kenyai siker született Simon Muthoni révén, míg a hölgyeknél a többszörös hegyifutó világbajnok Andrea Mayr győzött magabiztosan.

2014-06-12

Így futtok Ti...

Egyre többen és egyre többen kütyüvel.

2014-06-12

Nagyszerű verseny Debrecenben

Az elmúlt évek hagyományait folytatva, a Debreceni Sportcentrum - Sportiskola rendezésében szombaton került lebonyolításra a korcsoport egyik legrangosabb hazai eseménye, a Nemzetközi Gyermek Atlétikai Verseny. A Gyulai István Atlétikai Stadionban, az egész napos rendezvényen ideális, nagyszerű időben szurkolhatott mindenki kicsiknek és nagyoknak.

2014-06-12

Keszthelyi Kilométerek kánikulában a pünkösdi hétvégén

Rekkenő hőségben került sor Pünkösdkor a Keszthelyi Kilométerek futóversenyre, ahol a kánikula ellenére az előzetesen regisztrált 1560 főből 1491 részt vett. A maratoni versenyszámot Berec Lajos és Földingné Nagy Judit nyerte.

2014-06-12

A tervszerű frissítés jobb időeredményhez vezet

Sok kutatást végeztek már a futás közbeni frissítéssel kapcsolatban, de a legtöbb ilyen vizsgálatot "steril" körülmények között, laborban végezték, az alanyok jellemzően futópadon futottak. Egy újabb tanulmány azonban a való világból vett mintát, svéd kutatók a Koppenhága Maraton résztvevőit tesztelték.

2014-06-10

Ők is váltót futnak! 3. rész - 25-en egy BAGázsból

A BAGázs Közhasznú Egyesület a társadalmi esélyegyenlőségért küzd. A sport is közel áll hozzá, hiszen például saját focicsapatuk is van - illetve június 15-én a K&H mozdulj! maraton- és félmaratonváltón 25 fővel képviselteti magát az egyesület. Mai csapatbemutatónk főszereplői tehát ők.

2014-06-10

Hangold össze az evést az edzéssel!

A nyár azért a többségünk számára mégiscsak aktívabb sportéletet, a családdal, vagy a barátokkal együtt mozgással töltött napokat, heteket jelent. Ilyenkor még egy-egy sportrendezvényen is hajlamosak elindulni az arra év közben nem nagyon jelentkezők is. Ezek kapcsán merülhet fel joggal a kérdés, hogy mi az egészséges és egy hosszabb kihívás kapcsán energiapótlás szempontjából is kívánatos étrend?

2014-06-10

Triple Enduroman Angliában, magyar sikerekkel

Az Egyesült Királyságban, az ultratriatlon szerelmesei összejöttek, hogy a klasszikus vasember táv háromszorosán mérkőzzenek meg. Természetesen ilyen viadal már elképzelhetetlen magyar résztvevők nélkül.
A mezőnyben ott volt két legendás ultratriatlonistánk, Szőnyi Ferenc és Rokob József és a 11,4 km úszásból, 540 km kerékpározásból és 126 km futásból álló verseny végén a dobogóra is felállhattak, a cseh Kamil Suran mögé.

2014-06-10

Vidékbajnokság, Zalaegerszeg

Néhány év szünet után a zalaegerszegi atlétika vezetői gondoltak egyet és felvállalták, hogy újra beindítják, a vidék bajnokságát. Azóta már sok víz lefolyt a Zalán, és az évek során sok gyermek és felnőtt atléta kapott sikerélményt Göcsej fővárosában.
Ebben az évben is a megyeszékhely atlétika klubjának, a Zalaszám Zalaegerszegi Atlétikai Club magas színvonalú rendezésében zajlott le a kettős verseny.

2014-06-10

Mercedes Utcai Futóverseny

Június 7-én rekordmezőnnyel rajtolt el a negyedik Mercedes Utcai Futóverseny. Az ötszáz résztvevő a Mercedes gyár 1-es kapujától indult, és a futók a Vasútkertben értek célba.

2014-06-06

Vasánap atlétika a tévében!

7. alkalommal rendezik vasárnap Marrakesben a Mohammedről elnevezett nemzetközi atlétikai versenyt, amelyet az Eurosport 2 élőben közvetít 20:15-22:00-ig.

Az esemény rendezői nagy neveket vonultatnak fel, hiszen nem titkolt vágyuk, hogy mihamarabb bekerülhessenek a Gyémánt Liga sorozatba.

2014-06-06

Új futófelszerelés a Cerbonával

Még tart a Cerbona játéka június 30-ig, ahol naponta 15.000 Ft-os ajándékutalványt sorsolnak ki! Nem kell mást tenned, csak egy promóciós Cerbona terméket vásárolj, és a blokk kódját töltsd fel.
Részletek: www.cerbona-jatek.hu

2014-06-06

Rajtszámátvétel a 21. K&H mozdulj! maraton- és félmaratonváltóra

A jövő héten kedden, szerdán, csütörtökön (vagyis 10-én, 11-én és 12-én) lesz lehetőség a 21. K&H mozdulj! maraton- és félmaratonváltó, a minimaratonváltó, valamint az egyéni félmaraton rajtcsomagjainak átvételére minden nap reggel 8 óra és este 8 óra között. A helyszín a BSI épülete mögötti nagy fekete épület, leánykori nevén az UFO hangár. Eltévedni nem tudsz, kövesd majd az útmutatást! Figyelem: a nevezési iroda június 13-án zárva lesz!

2014-06-06

IAAF Kölyök Atlétika bemutató New Yorkban

New York szívében, a Broadwayon az atlétika játssza majd a főszerepet június 11-én - jelentette be minap a Nemzetközi Atlétikai Szövetség. A "Nagy Alma" lakói, látványos bemutató keretében az IAAF Kölyök Atlétikai Programjával (IAAF Kids' Athletics) ismerkedhetnek meg közelebbről.

2014-06-06

Az atlétika csillagai Székesfehérváron

Az olimpiai bajnok kalapácsvető Pars Krisztián, minden idők második leggyorsabb futónője, Carmelita Jeter, a világbajnok gátfutó Jason Richardson, az olimpiai bajnok magasugró, Ivan Ukhov és világklasszis atléták egész sora vesz részt július 8-án Székesfehérváron a Regionális Atlétikai Központban, a Gyulai István Memorial - Atlétikai Magyar Nagydíj 2014 versenyen - jelentette be a szervezők csütörtöki sajtótájékoztatóján Spiriev Attila sportigazgató.

2014-06-12

Nincs szponzorod? Tervezz saját cuccot!

Ha valaki atlétikai versenyeket néz, nem lát túl nagy különbségeket a sportruházatban, nagyjából mindenki ugyanazokat az ergonomikus cuccokat viseli, legfeljebb a színekben van különbség. Az amerikai Maggie Vessey azonban teljesen egyedi stílust akar meghonosítani, a dizájn neki mindennél többet jelent.

2014-06-11

Japán dobok ütik a ritmust vasárnap!

A 21. K&H mozdulj! maraton- és félmaratonváltón azok a szerencsés váltótagok, vagy egyéni félmaratonisták, akik 13:30 és 14:00 között a Zichy Mihály út - Paál László út - Olof Palme sétány kereszteződésében futnak, a Taiko Hungary Japándob Egyesület rögtönzött műsorát is élvezhetik..

2014-06-11

Mit hol találsz a 21. K&H mozdulj! maraton- és félmaratonváltón?

Hatalmas tér az az Ötvenhatosok tere, de mi ellepjük az egészet a hét végén. Annyian leszünk, és annyiféle kiállító, látnivaló lesz, hogy a pályával, a színpaddal és egyebekkel együtt minden négyzetmétere foglalt lesz. Hogy el ne tévedj, nézd meg jól, mi hol lesz majd vasárnap a téren!

2014-06-11

Nevezz olcsóbban a héten hortobágyi eseményeinkre!

Egy hónap és egy nap, és már ott is vagyunk a Hortobágyon, hogy bringázzunk, fussunk és túrázunk - nameg együnk, igyunk, pihenjünk, bámészkodjunk egy jót a Hortobágyi Nemzeti Park olyan részein járva, amit csak nekünk nyitottak meg, máskor tilos a belépés. Ha nem akarsz lemaradni erről a hagyományosan jó hangulatú eseményről, igyekezz a nevezéssel: 15-éig még élnek a kedvezményes nevezési díjak!

2014-06-11

Kolonc a nyakadba. Kell neked!

Butálfutás 3.0 a jövő hét végén. Tudod, mit jelent ez... Idén harmadszorra küzdhetsz meg a versenytársakkal és az általunk gondosan felállított akadályokkal, hogy egy csodaszép, ám jó nehéz, az alkalomhoz illő súlyos vasláncon lógó Brutálérmet kapj. Kíváncsi vagy rá, milyet? Akkor kattints!

2014-06-11

Nyolcvan nap alatt...

Nyolcvan nap alatt meg lehet kerülni a földet. De mi sokkal jobbat ajánlunk neked: szerintünk kezdj el ezerrel készülni a Brutálfutás Budapestre, mert ha az augusztus 30-áig levő éppen 80 nap alatt nem erre koncentrálsz, bizony váratlanul ér majd a Velodrom meredek fala, mint gilisztát az ásó, aki arra jött rá, hogy nem csak, hogy vége van, de mindjárt négy is! Ja, és nevezz, amíg olcsó!

2014-06-11

Neked van már FUTÓTÁRSAD?

Már két hónapja elérhető és használható a Telekom kibővült ingyenes okostelefon futóalkalmazása, a Futótárs. A tudásában és küllemében is frissített magyar nyelvű applikáció helymeghatározás-funkció segítségével valós időben mutatja a futó aktuális helyzetét az okostelefon képernyőjén. Ingyenes, magyar nyelvű okostelefon-alkalmazás a kezdő és a profi futóknak - rajttól a célig.

2014-06-11

Hálóing & Pizsama Futóparty 13 km és fél13 km

Májusban a Miniszoknyás és Nyakkendős Futás bolygatta fel a belvárosi estét a turisták, járókelők nagy örömére. Több, mint 150 futó kocogott végig Budapest legszebb részein. Az utat végig nagy taps és ováció kísérte. Igazi vidám és figyelemfelkeltő futás volt.

2014-06-10

Közelítjük a létszámlimitet!

A június 15-én a K&H mozdulj! maraton- és félmaratonváltó keretein belül megrendezendő félmaratoni verseny létszámlimitjét 2000 főben állapítottuk meg. Jelenleg az 1800 főhöz közelít a félmaratonisták létszáma, ezért különösen fontos, hogy a nevezési határidőkre figyelj, illetve, hogy nehogy lemaradj véletlenül, időben nevezz a rendelkezésedre álló időben. Hogy mikor? Kattints, és olvashatod is.

2014-06-10

Bemelegítések a 21. K&H mozdulj! maraton- és félmaratonváltón

Meleg ide vagy oda, sportolás előtt bizony be kell melegíteni. És hogy a legjobb bemelegíteni? Hát együtt mozogva sok százan, sok ezren! A 21. K&H mozdulj! maraton- és félmaratonváltó versenyszámai előtt ebben segítséget is fogtok kapni a Szalka Andi Warm Up Teamtől. Lesz tehát közös bemelegítés a minimaraton-, a félmaraton- és a maratonváltó csapatoknak és az egyéni félmaratonistáknak is!

2014-06-16

Magyar sikerek a szerb bajnokságon

A hétvégén került megrendezésre a szerb 24, 12, 6 órás, illetve 100 kilométeres bajnokság Palicon. Sajnálatos, hogy a szépséges környezetben zajló esemény meglehetősen kevés futót vonzott, de ez semmit nem von le a résztvevő magyar versenyzők eredményeinek értékéből. Vajda Anita eredménye a legszebb, 215 km feletti eredményével toronymagasan nyerte a női 24 órást.

2014-06-16

FAIR PLAY FOTÓPÁLYÁZAT

A MOB Fair Play Bizottsága fotópályázatot hirdet a fair play témakörében.

2014-06-15

A 21. K&H mozdulj! maraton- és félmaratonváltó eredményei már a honlapon!

Majdnem olyan gyorsak vagyunk, mint a futók, a 21. K&H mozdulj! maraton- és félmaratonváltó eredményei már olvashatók a honlapon. A listáért kattints! >>>

2014-06-13

Szurkolj, fuss és bulizz az Élménykülönítménnyel!

Tegnap délután találkoztak, és együtt edzettek az Élménykülönítmény csapatainak zenész tagjai a Margitszigeten, akik vállalták, hogy a 21. K&H mozdulj! maraton- és félmaratonváltón csatlakoznak ahhoz a 150 futóhoz, akik futásukkal több mint 6 millió forint adományt akarnak összegyűjteni a súlyosan beteg gyermekek gyógyulását segítő Bátor Tábor Alapítvány számára. És, hogy ne múljon el a vasárnap buli nélkül, utána ingyen koncertet is adnak.

2014-06-13

Nézzük, kik nyerték a nyári SPURI előfizetői akció értékes ajándékait!

Nem kis nyereményhalmaz várt arra, hogy kisorsoljuk azok között, akik előfizettek az elmúlt egy évben a SPURI Futómagazinra. Értékes óra, technikai felső, mp3 lejátszó, félmaratoni indulás a 29. Wizz Air Budapest Félmaratonra. Megtörtént a sorsolás, Lássuk hát, kié lett egyik vagy másik nyeremény!

2014-06-13

160 év futótapasztalat: az Öregifjak-474 csapatának két tagja a tévében

Egészen friss anyag: Kenyér Imrével és Kiss Györggyel beszélgettek ma reggel a Digisport műsorán a futásról, a kezdetekről, a tervekről, a mindennapokról. A két futó különösen érdekes, hiszen ők is tagjai annak a csapatnak, ami hat fővel végigfutja a 21. K&H mozdulj! maratonváltót - és a csapat átlagéletkora bizony 79 év. Nézzétek meg a beszélgetést most nálunk!

2014-06-13

A K&H mozdulj! félmaratonváltó rajtjának megközelítése

A félmaratonváltó csapatok első futóit alapvetően a már zajló maratonváltó futói közé rajtoltatjuk, így már a rajthely megközelítése is gondot okozhat. Ebben próbálunk segíteni most egy ábrával, és egy részletes útmutatóval, hogy merről és hogyan álljanak a rajtzónába.

2014-06-13

Az aktív élet előnyei

Stresszesek a mindennapjaid, a munkád, vagy a gyereknevelés?
A legjobb módszer ennek kiküszöbölésére a mozgás! Ugyanis mozgás következtében, legyen az akár futás, akár egy kiadós séta, endorfin szabadul fel a szervezetben, melynek hatására jobb lesz a kedved és a közérzeted is.

2014-06-11

Hétvégén Éjszakai Félmaraton Orfűn

Fél-, és negyedmaraton Orfűn

2014-06-13

A Szépjuhásznénál lévő közkút kinyitásához kérjük a segítséged!

A tél elmúltával nem nyitották meg újra a kutat. Hogyan tudsz segíteni?

2014-06-06

91 évesen, 7 óra alatt futotta le a maratont

A 91 éves Harriette Thompson rekordidő alatt futotta le vasárnap a San Diego Rock 'n' Roll maratont. A 7 óra 7 perc és 42 másodperces idejével abszolút elégedett, különösen, hogy az idei versenyre nem igazán készült. Áprilisban még sugárkezelésre járt, bőrrákja van.

2014-06-06

22. Bükki Hegyi Maraton-Kisgyörgy Ádám Emlékverseny nemzetközi terep- futóverseny

Szombaton 22. Bükki Hegyi Maraton Miskolcon!

2014-06-04

Spuri Futóbolt - megérkezett az új Nike Air Zoom Pegasus 31

Megérkezett az új Nike Air Zoom Pegasus 31! Keresd a Váci úti Spuri Futóboltban!

2014-06-11

Spuri Futóboltok nyitva tartása a 21. K&H mozdulj! maraton- és félmaratonváltó hetében

A K&H mozdulj! maraton- és félmaratonváltó hetében megváltozik a Váci úti Spuri Futóbolt nyitva tartása.

2014-06-05

Hat perc Velencei-tavi bringázás - megnézed?

A hét végén sok percnyi anyagot tudtunk forgatni a 3. K&H mozdulj! kerékpáros napon, hiszen kicsik és nagyok, fiatalok és öregek egyaránt örömmel tekerték körbe a Velencei-tavat, és szívesen meséltek róla. Elkészültünk tehát a hosszú filmmel. Nézd meg velünk, hogy ki mivel, hogyan, miért volt ott, és hogy hogyan érezte magát - nézd meg, mi történt május utolsó napján Gárdonyban!

2014-06-05

Ezrek kékben Kaposvárott - videó

Vasárnap mindegy volt, hogy a győzelemért hajt-e valaki, vagy csak örömből szeretne futni, mindegy volt, hogy judo ruhában fut-e, vagy a legmodernebb futómezben, mindenkire egyformán jellemző volt a jókedv a 11. K&H mozdulj! futónapok kaposvári eseményén. De nem szaporítjuk a szót, nézd csak meg a saját szemeddel, hogyan is érezték magukat a futók!

2014-06-05

Rómában folytatódik a Gyémánt Liga

Tovább szeretné javítani a 100 méter idénycsúcsát Justin Gatlin amerikai sprinter az atlétikai Gyémánt Liga csütörtöki római viadalán.

A 2004-ben olimpiai bajnok futó egy nappal a verseny előtt elmondta, hogy ebben a szezonban egy mottója van, "csak menni előre", és ő most az eddigieknél gyorsabb akar lenni az olasz fővárosban.

2014-06-05

Megalakult a Magyar Atlétikai Szövetség Hegyi- és Terepfutó Bizottság.

Tájékoztatják az atlétikai szakosztályokat és a futókat, hogy 2014. május 16-án megalakult a Magyar Atlétikai Szövetség Hegyi- és Terepfutó Bizottság.

2014-06-05

Monspart Sarolta a szabadidősport helyzetéről

Az idén először díjazott szabadidősport kategóriában Fair Play trófeát kapott a napokban Monspart Sarolta egykori tájékozódó futó világbajnok, aki 2012 évvégén azért mondott le a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöki tisztéről, a Szabadidősport tagozatának vezetéséről, mert szerinte a szakág méltatlanul kevés figyelmet és főleg anyagi támogatást kap a magyar sportvezetéstől. A Népszava készített vele most interjút.

2014-06-05

Ők is váltót futnak! 1. rész - Hogy kerül a Hősök Tere az Ötvenhatosok terére?

Új sorozatunkban szemezgetünk a 21. K&H mozdulj! maraton- és félmaratonváltó nevezői közül... Most például nem tudtunk nem megakadni egy pillanatra, mikor megláttuk a nevezők között a Hősök Tere nevű csapatot. Először csak mókásnak találtuk a nevüket, mert az esemény éppen, hogy a szomszéd téren lesz, de aztán kiderült róluk, hogy ők egészen más hősöknek adnak teret. Ők azok, akik erejüket megfeszítve keresik a hétköznapi hősöket. De ha nem, akkor ismerd meg most őket!

2014-06-04

Nevezz a Brutálfutás 3.0-ra 2000 Ft kedvezménnyel június 19-ig!

1300 nevezőnk már van, de még akad 300 további rajthely a június 21-i, nyáregyházi Brutálfutás 3.0-ra. Mindezek tetejébe, még meg is hosszabbítottuk a kedvezményes nevezési lehetőséget június 19-ig, így minden új nevezőnek 2000 Ft-ot spórolunk, ha most adja le a nevezését (az alap nevezési díjból adott kedvezmény).

2014-06-04

Változott a K&H mozdulj! félmaraton váltó rajtidőpontja!

Újra felhívjuk a figyelmét azoknak, akik június 15-én félmaraton váltócsapatban szeretnének indulni az eseményen, és már legalább egy hónapja néztek utána az esemény kiírásának: egy változtatás miatt a félmaraton váltó rajtja 12 órakor lesz! Ez vonatkozik azokra az egyéni félmaratonistákra is, akik egyben egy csapat tagjai is.

2014-06-04

Ma még előfizethetsz - nézd meg, mi lesz a nyári spuriban!

Ma még előfizethetsz a következő négy Spuri futómagazinra, ugyanis június 4-éig meghosszabbítottuk az előfizetési időszakot, hogy semmiképpen ne maradj le a közelgő új számról - és a rengeteg nyereményről, amire minden előfizetőnek - réginek és újnak - esélye van! Lássuk most, miről is szól majd a hamarosan megjelenő új szám!

2014-06-04

Versenycsúcsok Eugene-ben - Rudisha visszatérőben

A hetedik helyen végzett a férfi 800 méter több mint egyéves kihagyás után visszatérő világcsúcstartója, David Rudisha szombaton, a eugene-i atlétikai Gyémánt Liga-versenyen.

2014-06-04

Tradíciók és újdonságok a Balaton Bajnokságon

A VEDAC idén is megrendezi nemzetközi atlétika versenyét, az 56. alkalommal kiírásra került Balaton Bajnokságot. Vasárnapra az erős mezőnyök mellett a szervezők jelentős újításokkal készülnek. A Magyar Atlétikai Szövetség idén új versenysorozatot hirdetett meg, Atlétikai Magyar Liga néven.

2014-06-04

A huszonhetedik Vidékbajnokság következik

Szombaton, június 7-én immár a 27. Vidékbajnokság helyszíne lesz Zalaegerszeg, amely egyúttal az Atlétikai Magyar Liga versenyeinek következő állomása is. A Városi Sportcentrumban 14,00 órakor kezdődő program 19 számban szólítja rajthoz az atlétákat és mellettük 60 és 800 méteren a Ki a leggyorsabb, ki a legkitartóbb gyermekdöntők is lebonyolításra kerülnek.

2014-06-04

Adománygyűjtő futás és fesztivál a 21. K&H mozdulj! maraton- és félmaratonváltón

Közel 150 sportoló és 6 hazai underground zenekar áll rajthoz, hogy futásukkal több mint 6 millió forint adományt gyűjtsenek a súlyosan beteg gyermekek gyógyulását segítő Bátor Tábor Alapítvány számára. Az eseményt követően ingyenes pikniken lazulhatnak a résztvevők a Dürer Kertben.

2014-06-04

Rajtszámátvétel a 21. K&H mozdulj! maraton- és félmaratonváltóra

A jövő héten kedden, szerdán, csütörtökön (vagyis 10-én, 11-én és 12-én) lesz lehetőség a 21. K&H mozdulj! maraton- és félmaratonváltó, a minimaratonváltó, valamint az egyéni félmaraton rajtcsomagjainak átvételére minden nap reggel 8 óra és este 8 óra között. A helyszín a BSI épülete mögötti nagy fekete épület, leánykori nevén az UFO hangár. Eltévedni nem tudsz, kövesd majd az útmutatást! Figyelem: a nevezési iroda június 13-án zárva lesz!

2014-06-04

A Spuri Szabadidősport Magazin második adása

Május 31-én volt látható az M1 műsorán a Spuri Szabadidősport Magazin legutóbbi adása. Ha akkor elszalasztottad volna, most nálunk megnézheted. Szó esik benne Magyarország legszebb futóversenyéről, mesélünk a K&H mozdulj! futónapokról, mesél Benne Lubics Szilvi ultrafutó, tanácsokat ad Szűcs Csaba magyar maratoni csúcstartó, és láthatóak még egyéb érdekességek is. Nézd meg nálunk az adást!

2014-06-03

Orangina - természetes, enyhén szénsavas, narancs gyümölcsital

Az idei évtől Magyarországon is kapható az Orangina prémium szénsavas narancs gyümölcsital, amely kiváló alternatívát jelent a minőségi termékeket kereső szénsavas üdítőital fogyasztóknak.

2014-06-03

Spuri Futóbolt - a Mio technológia már a Spuri Futóboltokba is megérkezett!

Eddz Szívből! - Vezeték nélküli kapcsolat. - Nagy terhelés mellett is meggyőzően pontos. - Maradj zónában! - Kényelem, forma, funkció.

2014-06-03

Akció: kedvezmény a 21. K&H mozdulj! maraton- és félmartonváltón a Magyar Autóklub Kártya tulajdonosoknak!

Még mindig van idő nevezni, ha eddig még nem tetted meg. Sőt! Ha rendelkezel Magyar Autóklub tagsági kártyával, és benevezel június 12-éig valamely távra, akkor a Magyar Autóklub biztosítja neked a Spuri Aranykártyás kedvezményt (kb. 20% kedvezmény az alap nevezési díjból). Még nem neveztél?

2014-06-03

Nézd meg a 21. K&H mozdulj! maraton- és félmaratonváltó pólóját!

Megmutatjuk a váltósok pólóját, és természetesen megmutatjuk az egyéni félmaratonisták kék felsőjét is. Ha mindenki felveszi ezt a pólót, csodaszép kékben tündökölhet majd a jövő héten kedvenc futóeseményeink egyik központi helye, az Ötvenhatosok tere.

2014-06-03

Itt a hétvégi 3. K&H mozdulj! kerékpáros nap rövid filmje

A hét végén harmadszorra is megtettük együtt az egy kört a bringánkkal a Velencei-tó körül. Ott voltál? Tetszett? Vagy nem voltál ott? És akkor kíváncsi vagy rá, milyen volt? Elkészült az esemény rövid filmje, ami remekül egészíti ki a még friss emlékeket. Akik pedig nem jutottak el idén a tópartra, azok számára némi kárpótlást nyújt. Lássuk hát!

2014-06-03

Már csak két futam nyitott a Brutálfutás 3.0-n!

A tavalyinál már mintegy négyszázzal többen jönnétek Nyáregyházára egy kemény, de vicces hét kilométeres pályát végigdagonyázni, nem csoda hát, hogy az első és utolsó futam kivételével mindegyik megtelt már. Persze a kalandkeresők és az igazán kemény leányok és legények nem ijednek meg egy 9 vagy 16 órakor kezdődő előfutamtól sem, igaz? Figyelem, június 19-éig még a jelenlegi áron választhatsz a két futam közül!

2014-06-03

Ultrabalaton belülről

Húzza a lábát, véres a trikója... Mégis miért? Mi értelme van ennek?
Héjja Péter UB beszámolója

2014-06-03

LONDON: BALOGH ZOLTÁN HATODIK

A hatodik helyen végzett Balogh Zoltán a londoni triatlon Világkupa-versenyen, ahol a világ legjobbjai is ott voltak a mezőnyben.

2014-06-03

Futónagykövetek, futónagykövetek, és még mindig csak újabb futónagykövetek!

Hadd mutassunk be ismét két futónagykövetet, akit még nem ismertek! Mindkettejük hölgy, ővelük elértük, hogy már hetven településen, és minden megyében van már a BSI-nek futónagykövete, szerveződhetnek a futó társaságok, cserélődhetnek a tapasztalatok, ki lehet tűzni a közös célokat... Indulhat az edzés!

2014-06-02

Ivan Cudin és Máténé Varju Edit az Ultrabalaton bajnokai

A hétvégén került sor a 8. Ultrabalaton futóversenyre és kerékpártúrára, ahol új bajnokokat avattak. A férfiaknál új pályacsúcsi született, Ivan Cudin javította meg a korábbi rekordot (bár azóta kissé módosult pályán) aki fantasztikus eredménnyel, 18 óra 30 perc alatt futotta körbe legnagyobb tavunkat. A nőknél Máténé Varju Edit győzedelmeskedett.

2014-06-02

Szép eredményekkel zárult a MEFOB

100 méteres síkfutásban Kaptur Éva és Kádasi Zalán, magasugrásban Sinka Noémi és Bakosi Péter, távolugrásban Schelmecz Fanni és Bánhidi Péter a MEFOB bajnok. 4x100m-es női váltóban az Eszterházy Károly Főiskola, /EKTF/ férfiaknál a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem /BME/csapata lett a legjobb. A felsőoktatási intézmények közötti pontversenyt atlétikában a Semmelweis Egyetem nyerte az Atlétikai MEFOB-on.

2014-06-02

Atlétikai centrum épül Miskolcon

Csütörtökön letették a Miskolci Atlétikai Centrum alapkövét. Az állami forrásból finanszírozott, 350 millió forintos beruházás kivitelezése a tervek szerint még az idén befejeződik a Miskolci Egyetem területén.

2014-06-02

Gyorsmérleg az Ifjúsági Olimpia európai válogatóján szerepelt magyar csapatról

"- Messzemenően túlteljesítette az előzetes tervezést a magyar válogatott"– foglalta össze röviden a bakui három napot Lengyák György, a csapat szakmai vezetője.

2014-06-02

Az idei eperszezon legjobb fitt receptjei

Sokszor a legegyszerűbb a legjobb. Az eper egy igen különleges ízzel, aromával rendelkező, rendkívül egészséges gyümölcs, amely már önmagában is jóízűen fogyasztható, de természetesen egy-két apró kiegészítővel a napszakhoz, illetve étkezéseinkhez igazíthatjuk tálalási módját.

2014-06-02

Levelet kaptunk...

Tegnap levelet kaptunk a Csillagház Alapítványtól, de a levél, amiben köszönetüket fejezik ki, leginkább benneteket, futókat illet. Az alapítvány a halmozottan fogyatékos mozgáskorlátozott gyermekek korszerű fejlesztésével, nevelésével, szabadidős tevékenységének támogatásával foglalkozik, és egy speciális, kerekes székes játszótéri hinta beszerzését tűzte ki célul a 19. Coca-Cola Testébresztő Női Futógála előtt...

2014-06-06

Idén újra K&H gyógyvarázs - gyerekjáték és gyerekkönyv gyűjtés

Emlékszel még, tavaly hogy volt? Idén megismételjük! K&H gyógyvarázs - ha jössz, ne gyere üres kézzel! Gyerekjáték és gyerekkönyv gyűjtés a 21. K&H mozdulj! maraton és félmaraton váltó alkalmából május 30-ától június 15-éig. Ha gyermeked már nem játszik vele, ha már komolyabb olvasmányok után néz. Ha már csak pakolgatod, mert igazából nincs szíved kidobni az oly kedves holmikat... Szerezz velük örömöt más kisgyerekeknek!

2014-06-02

A gárdonyi 3. K&H mozdulj! kerékpáros nap egy percben

Már meg is érkeztek az első mozgóképek a vasárnapi bringatúráról, mert olyan jól éreztük magunkat a rengeteg bringással a Velencei-tó partján, hogy nem tudtuk kivárni, amíg elkészülj az esemény klasszikus rövid filmje. Csak néhány villanás erejéig most nézd meg te is, merre tekergett a kék pólós mezőny szombaton, hogy néz ki az új kerékpárút, no és hogy hogyan repül egy profi biciklista!

2014-06-01

Kaposvár idén is a vidék futófővárosa

A délelőtti eső és sötét felhőzet is elvonult, hogy a nap süthessen a kékbe borult kaposvári Kossuth térre ezen a - naptár szerint - nyári délutánon, ahol 23 fokban közel 3200 résztvevő várta, hogy útjára indulhasson a város legszebb részein kijelölt 3,2 kilométeres körre.

fb share