MARATONMORZSÁK - KOMOLY A TÁV, KOMOLY A ZENE!

A 27. Spar Budapest Maraton ® szervezői az útvonalra szervezett változatos műfajú zenei pontokkal nemcsak a futóknak, hanem a szurkolóknak, városlakóknak is kedveskedni szeretnének. Az elmúlt évben a maratoni útvonal 28 pontján szólt zene, ezt idén sem szeretnénk alulmúlni és ezt ne vegyétek fenyegetésnek.

A Hősök terénél az Olof Palme sétányról rajtoló mezőnyt a Samba Batucada kongásainak vérpezsdítő ritmusaival és a szurkolók lelkes tapsával indítjuk hosszú útjára.

"Klasszikusok a klasszikus távon" - Európában egyedülálló klasszikus zenei kínálatunk legfontosabb mozzanatai:

  • Az Andrássy úton az Operánál az Operaház rézfúvósai az erkélyről köszöntik a futókat, a patinás intézmény kórusa pedig az épület lépcsőjén ad alkalmi koncertet a táv 2. és 3. kilométerénél kb. 9:35-től 9:55-ig.

  • A Bajcsy-Zsilinszky úton az Arany János utcai metró állomás közelében a Bank utcánál a széles sugárút közepén az európai hírű Honvéd Férfikar a'capella műsorát élvezhetjük a maratoni táv 4. kilométere után kb. 9:40 és 10:20 között.

  • A Kossuth tér - Alkotmány utca kereszteződésében felállított Fidelio színpadon a Liszt Ferenc Kamarazenekar vonósnégyese zenél a táv 6. kilométerénél kb. 9:50 és 10:30 között, majd ugyanitt a Four Bones Harsona Quartet és az Accord Vonósnégyes muzsikája kápráztat a maraton 38. kilométerénél.



fb share