8. FittAréna: soha nem látott rekordrészvétel!

A 8. FittAréna tizenegy teremben már közel kétszáz különböző óratípussal fogadta a program évről évre izmosodó, többezres közönségét. Azok számára, akik nem tudtak részt venni az eseményen a facebookon folyamatosan frissített képgalériával és flash videokkal jelentkeztünk, és így tartottuk a kapcsolatot.

Az órákon és programokon való részvételnek nem volt feltétele az edzettségi szint, a szakmai képzettség, bárki jól érezhette magát, aki azzal a céllal érkezett, hogy a legkiválóbb hazai prezenterek társaságában mozgással töltse a napot. A legkeresettebb órákon úgy nézett ki a terem, mint a legzsúfoltabb strandok a legforróbb napokon. Ha meleg rekord nem is, de részvételi rekord született a mai napon!

Az ország legnépszerűbb fitnesz- és aerobikoktatói tartottak profi órákat az 5700 lelkes résztvevőnek. Pillanatok alatt az ország messze legnagyobb fitnesztermévé alakult a SYMA Sport- és Rendezvényközpont. Soha nem jött össze ennyi résztvevő ilyen jellegű rendezvényen!

Az előadók? A világon bárhol nem csak tapsolnának nekik, de meg is irigyelnék őket. A nagyszínpados csapat: Szentgyörgyi Romeo, Katus Attila, Béres Alexandra (aki most testvérével, Rékával lépett fel), Rubint Réka és Schobert Norbert, Tatarek Rezső, Péntek Enikő és Varró Gyula, nem is beszélve Sifiről és a Kangoo csapatról.

Különleges attrakció volt az a pillanat, amikor az órájuk kezdete előtt Schobert Norbert bejelentette, hogy egyik rajongójuk, Horváth Máté fejébe vette, hogy mivel a Fittarénánal jobb alkalmat keresve sem találhatott volna, sok ezer irigykedő hölgy szeme láttára megkéri kedvese, Drahota-Szabó Petra kezét. Az "igen" után a pár a színpadon maradhatott, és ameddig csak bírta, együtt nyomta Rékával és Norbival.

A Riska Mozgástrendek teremben a 8 óra között az egyik látványosabb az UV fényes megvilágítás mellett végzett sparrow bag (homokzsák) edzés volt, ide csak fehér ruhában lehetett belépni, és a sötétben az UV lámpák kivételes hangulatot varázsoltak a szerek és az emberek köré. A küzdősportok termében ismételt Szentgyörgyi Romeo és Tatarek Rezső is, akik a nagyszínpad mellett itt is meghódították a rajongóikat. Óriási sikert hozott a most először létrehozott Brutál terem, mely elsősorban a férfiakat várta. Itt lehetett csatlakozni Szalka Andiék Hot Iron Cross órájának extrém kihívásához: egy időben 150-en mozgattak meg közel 3 tonnát, a kétkezes 20 kg-os súlyzókkal. Ezzel sikerült új magyar rekordot felállítaniuk.

A Body&Mind teremben a legújabb fitnesz-aerobik irányzatokkal lehetett ismerkedni, de különtermet kaptak az Indoor Cycling + Kranking és az evezőpad kedvelői is. Ezúttal is keresett volt a mindig népszerű Dance terem is, ahol nyolcféle stílusba kóstolhattak bele a hölgyek, miközben vadonatúj fellépőkkel ismerkedhettek meg.

Több nemrégen feltűnt kitűnőség is komoly sikereket könyvelt el. Elégedetten távozhatott Miló Viktória is, egykori karate, kung-fu és ökölvívó világbajnok, aki box órát tartott a GildaMax színpadon.

Őrület... A 60 napos, teljes testet átmozgató edzést nem véletlenül nevezték el Insanity-nek, azaz őrületnek. Megalakítója Shaun T, egy amerikai fitneszguru, aki 2009-ben adta ki azt a dvd-t, melyben minden napra jut egy kiadós, profi edzés. Erőnlét, állóképesség fejlesztésre, de persze fogyásra, alakformálásra is tökéletes. Az edzést Szabó Gergő vezette.

Előtérbe kerül a maximális testtudat, hiszen egyes típusoknál eszközök igénybevétele nélkül, kizárólag saját testsúllyal dolgoztattak a módszer elhivatott edzői. Egyikük az olimpiai bronzérmes, világbajnok kenus Zala György, aki saját testes köredzést és Cross traininget tartott.

A FittArénán a tavalyi sikert követően idén is alkalom nyílott látóként átélni, milyen érzés is egy teljesen elsötétített teremben részt venni az indoor cycling edzésen. Itt a Suhanj! Alapítvány óravezetői vezetésével negyven perces edzéseken a vaksötétben tekerhettek együtt a látássérült és az ép résztvevők.

Eddig még egyetlen rendezvényen sem volt arra példa bárhol is Európában, hogy kerekesszékes és ép oktató közösen tart Krank Fusion foglalkozást. A 8. FittArénán Tar Csaba mesteroktató együtt vezette az órát Schober László-Óriással.

A 8. FittAréna az egész napos mozgás mellett értelemszerűen az egészséges életmód további vonatkozásairól is szólt. A Fitnesz Park és Életmód Expon az érdeklődők 4000 négyzetméteren (tavaly 1500 négyzetméter volt) ismerkedhettek többek közt a fitnesz stúdiókkal, a legújabb fejlesztésű sporteszközökkel, sportruházatokkal, az egészséges táplálkozáshoz elengedhetetlen termékekkel, valamint szaktanácsadásokon, fittségi felméréseken alkothattak képet aktuális egészségi állapotukról.

fb share