2013-12-02

Megindult a regisztráció a New York Marathonra

Speciális hétfői ajánlattal ma megnyílt a lehetőség azok előtt, akik 2014-ben a Nagy Almában szeretnék teljesíteni a klasszikus távot.

2013-12-02

Magyar sikerek a 3. Adria Advent Maratonon

December elsején rendezték meg a horvát tengerpart népszerű nyaralóhelyén, Crikvenica városában a 3. Adria Advent Maratont, ahol ugyan a nagyvárosi maratonokhoz viszonyítva maroknyi mezőny gyűlt csupán össze, de a magyar kontingens mondhatni, aratott.

2013-12-02

Ultimate No Fear Trail Race, Red Bull LionHeart

A LionHeart versenyt tavaly hozta létre Ryan Sandes a Salomon ultra terepfutó versenyzője azért, hogy szülővárosát Cape Town-t is bekapcsolja a terepfutó események sorába. 2013-ban már hatalmas érdeklődés övezte a versenyt.

2013-12-02

BIACSI ILONA ÉS OSVÁTH RICHÁRD AZ ÉV PARASPORTOLÓI

Az év legjobb sportolóit, szakembereit is köszöntötték a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) pénteki közgyűlésén a Magyar Sport Házában.

2013-12-02

2014. ÉVI WADA TILTÓLISTA

A Magyar Antidopping Csoport a honlapján közzétette a 2014 évi WADA tiltólistát.

2013-11-28

Hét atlétánk indul a Mezei EB-n

Az idei Mezei Európa-bajnokságot december 8-án Belgrádban rendezik, amelyre egy egyéni indulót és egy csapatot neveztünk.

2013-11-28

Ki legyen 2013 magyar hegy- és sziklamászója?

A 4bakancs szerkesztősége nagy fába vágta a fejszéjét: szeretnék kiválasztani az idei év magyar hegymászóját valamint sziklamászóját és ebben a segítségetekre számítanak!

2013-11-28

Benépesült az egykori olimpiai falu Londonban

Londonban elfoglalták új otthonukat az új East Village első lakói, miután befejezték az első két lakóépület átalakítását. A 2012-es olimpián 23.000 sportolónak és résztvevőnek otthont adó terület óriási átalakításon ment keresztül és az utóbbi évben egyszerű alvóhelyből családok valódi otthonává változott.

2013-11-28

A teljes jamaicai antidopping bizottság lemond

Alig egy hónappal a WADA Jamaikában tett látogatása és soronkívüli, részletes átvilágítása után a helyi antidopping bizottság (JADCO) főtitkára és hivatalnokai lemondásukat jelentették be, lépésük az év végével hatályos.

2013-11-27

Még két részlet a Spuri Mozgásmagazinból

Már csak egyet kell aludni! Holnap végre megint látható lesz a Sport TV-n délután 5 órakor a Spuri mozgásmagazin, amiből most két újabb részletet mutatunk.

2013-11-26

Tényleg jólesnek az ilyen levelek...

Fót és Dunakeszi Futónagykövetei - no meg persze csapatuk együtt buliztak, s nem felejtettek el mesélni sem róla, sőt! Képet is küldtek! Nagyon szívesen olvasgatjuk ám az efféle leveleket, mitöbb, küldjetek csak nyugodtan! De előbb akkor olvassátok el ezt! Hátha ott is kedvet kaptok a csoportban való örömfutáshoz, ahol eddig csak magányosan róttátok a köröket...

2013-11-26

A december sem marad versenyek nélkül

Több színvonalas atlétikai eseményt tartogat az év utolsó hónapja is a sportág barátainak. Közöttük a legrangosabb a 8-án, vasárnap sorra kerülő Mezeifutó Európa bajnokság. A tavalyi különleges szentendrei helyszín, a Skanzen után idén Belgrád házigazda. A szövetség (MASZ) megkapta az első határainkon túli fedett pályás verseny időrendjét is.

2013-11-26

RIÓ 2016: LÉTSZÁMCSÖKKENTÉS ATLÉTIKÁBAN

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság legújabb döntése tovább nehezítheti a sportok királynőjének helyzetét az olimpián. Már nem az atlétika az ötkarikás játékok egyértelműen első számú sportága?

2013-11-26

Téli védőitalok

Különböző téli sportok űzése közben különösen fontos, hogy vigyázzunk az egészségünkre, elkerüljük a megfázást vagy egyéb megbetegedéseket, ehhez a legjobb módszer, ha megfelelő időközönként meglátogatunk egy-egy hüttét vagy menedékházat, ahol leguríthatunk egy vagy több finom védőitalt.

2013-11-26

Naszály Trail

Új verseny került fel az itthon is növekvő népszerűségnek örvendő terepfutás palettájára, múlt hétvégén első alkalommal került megrendezésre a Naszály Trail terepfutóverseny, amely a visszhangok szerint első rendezés ellenére tökéletesre sikerült.

2013-11-28

Pénteken megjavulunk! De aznap a BSI bizony zárva...

Jó kis csapat vagyunk, de azért miránk is ránk fér egy kis közös móka, ami összébb kovácsolja a BSI-nek elnevezett acélötvözetet. Hogy jövőre a lehető legjobb formánkat mutassuk, elmegyünk egy jó kis csapatépítő kirándulásra mindannyian, vagyis pénteken ZÁRVA leszünk, mint ahogyan a nevezési iroda is zárva lesz. De van ám jó hírünk nektek is: a 24 óra Bringa és a Telekom Vivicittá nevezési határidejét meg kitoltuk kicsit.

2013-11-26

Csütörtökön Spuri Mozgásmagazin!

Igen, újra hónap vége van - nézzünk bele a csütörtöki öt órakor kezdődő adás Intersport Túranapról szóló részébe!

2013-11-25

Mezei futó bajnokságok hétvégéje

Az elmúlt hétvége nem csak itthon, de külföldön is a mezei futó versenyeké volt. Az Egyesült Államok hatalmas presztizsű nemzeti egyetemi bajnokságát (NCAA) is most rendezték, illetve az óceán innenső oldalán is versenghettek a cross country szerelmesei, Hollandia és Belgium nagyszabású versenyein.

2013-11-25

Marmot24 ultra terepmaraton és kalandtúra

24 órás ultra terepmaratont és futófesztivált rendeznek Angliában 2014. augusztus 3-án. A Marmot24 elnevezésű versenyt már most fokozott érdeklődés kíséri a szigetorszgában, hiszen az angol terepfutók számára ez egy nagyszerű lehetőség lesz összemérni erejüket a világ számos országából érkező versenyzővel.

2013-11-25

Mezei futó OB és nyílt verseny

Gyulai Miklós (MASZ elnök) köszöntő beszéde nyitotta meg a 105. Mezeifutó Országos bajnokságot, melyet a Bókay-kertben a Magyar Hegyi -És Terepfutó Szövetség (MAHFUSZ) rendezte meg közösen a Lőrinc 2000SE-vel és a 18. Kerületi Önkormányzattal.

2013-11-25

Karácsonyi ötletek a BSI-től

Lassan célegyenesébe fordult a karácsonyi készülődés, már csak négy hét maradt arra, hogy megtaláld a tökéletes ajándékot családtagjaidnak, barátaidnak. De te csak ne pánikolj, hiszen segítünk: számtalan ötletünk van arra, hogy mivel lepd meg a többieket!

2013-12-10

Technikai póló turkáló a BSI-ben!

1000 Ft-ért egy technikai póló? Azám, 4 gombóc fagyi áráért hozzájuthatsz egy-egy jó darabhoz! Szerintünk ez jó. Hol máshol juthatnál ilyen olcsón edzőcucchoz? És szerinted? Még ha tél is: egy jó póló sosem árt... Pláne három. Négy. Hat.

2013-11-25

Lassan el fogják kapkodni a SPURI Futómagazint...

Nos, majdnem nem volt elég a téli SPURI Magazin legutóbb a Balatonnál, mert alig maradt abból a mennyiségből, amit elvittünk magunkkal. Lettünk is volna slamasztikában, ha elfogy! Most ugyan még van belőle, vehetsz, de ezért is érdemes előfizetni. Sőt: karácsonyi ajándéknak sem utolsó...

2013-11-25

Veresegyház, Békéscsaba - már félszáz településen van Futónagykövet!

Bizony, elértük az ötven települést, a 78 Futónagykövetet, s jönnek még a jelentkezések, de várjuk is őket! Ma bemutatjuk a békéscsabai Tóth Lászlót és a veresegyházi Erős Istvánt, akik friss erőt hoztak nekünk lelkesedésükkel.

2013-11-25

Ajánló

Csütörtökön, a Sport TV-n délután 5 órakor kezdődő Spuri Mozgásmagazin előzetesét láthatod most, melyben sorra vesszük az aktuális novemberi témákat. Nézd meg, ne csinálj magadnak akkorra más programot!

2013-11-22

Szigetszentmiklós új Futónagykövete: Simsik Zoltán

Bizony, a jelenlegi 77 Futónagykövetet tömörítő kis csapat egyik új tagja Zoli, aki eddig is hasonló tevékenységet végzett, mint egy BSI futónagykövet, lássuk be: nem is rosszul, mint az mindjárt kiderül, most csak ugyanazt fogja tenni, mint eddig. De innentől mi is segítünk neki. Ismerd meg őt!

2013-11-22

Gyere, leugrunk 10 percre Siófokra!

Hahó! Gyere velünk vissza Siófokra, a ködbe, idézzük fel a legjobb pillanatait a hétvégi 10. Intersport Balaton Maraton és Félmaraton filmjével! Lesz forralt bor, futás, tánc, lesz minden, ami volt is. Természetesen az elmaradhatatlan hattyúkkal. Tehát felkészültél? Akkor indulhatunk!

2013-11-22

SPURI Mozgásmagazin - már a novemberi jön!

Bizony, újabb hónap vége felé haladunk, ami azt is jelenti, hogy újabb adással jelentkezik a SPURI Mozgásmagazin a SPORT TV-n. Íme a tartalom.

2013-11-21

Balatontól Balatonig: télen se állj meg!

Siófokon ünnepélyesen belefutottunk a télbe a 10. Intersport Balaton Maratonon, s ugyancsak Siófokon hatalmas örömmel kifutunk belőle a következő márciusi SPURI Balaton Szupermaratonon. De mi történik a kettő között?

2013-11-21

Maratoni Visszhangok: A Víg a befutó - a Vígszínház filmje a díjátadóról

Nem csak mi forgattunk a Fut a Színház díjátadó ünnepségén, hanem például a Vígszínház is elkészítette saját - böszke - kis filmjét. Lehettek is büszkék, hiszen a kupát ők nyerték. nézzük csak, hogy ki mit mond a dologról!

2013-11-21

Újra van Székesfehérváron Futónagykövetünk - s mindjárt kettő is!

Volt egy kis üresedés, amikor Pecsenye barátunk sajnálkozva ugyan, de visszalépett fontosabb teendői miatt a fehérvári BSI Futónagyköveti posztról, de szerencsére nem jött hét szűk esztendő, ugyanis van szerencsénk bemutatni Fehérváron mindjárt két Futónagykövetet is, akik kvázi egymást váltva tudják a közös futásokat és egyebeket szervezni.

2013-11-21

Koko 2013 kilométere, azaz a főpróba

Kezdődött az egész 2013 január elején, amikor is Kovács "Koko" István elhatározta, hogy ebben az évben ő bizony megpróbálkozik azzal, hogy megfussa az évet, 2013 kilométert. Aztán február 13-án bemerészkedett az oroszlánbarlangba, hogy Kocsis Árpitól, a BSI versenyigazgatójától megkapja ezévi jelképes rajtszámát, a 2013-ast... aztán a dolgok megállíthatatlanul folyni kezdtek.

2013-11-21

Hogy fuss télen?

Jön a rossz idő. Persze ez relatív, mert mihez rossz? Síelők például nyilván örülnek a hónak, meg a hidegnek, a futók már kevésbé. A hidegben futásnál pár dologra érdemes figyelni, legalább is ha szeretnénk ilyenkor is jól érezni magunkat sportolás közben.

2013-11-21

Skyrunning világranglista 2013, Wermescher a legjobbak között

Megjelent az ISF (International Skyrunning Federation) Ultra ranking - a top 100 férfi és 50 nő, a világ egyik legkeményebb terepfutó versenysorozatáról, amely a világ minden részében megrendezésre kerül.
A világ legjobb női versenyzői között 20. helyen Wermescher Ildikó végzett 160,156 ponttal.

2013-11-21

Két maraton egy nap - egy győzelem

A múlt héten írtunk Michael Wardian nagy terveiről, aki egy napon belül akart két hivatalos maratont futni, ráadásul mindkettőt 2:30-on belül. Nos, ez utóbbi nem sikerült neki, de az egyik versenyt megnyerte.

2013-11-21

EA Coaching Awards-Tóthné Stupián Anikó

Októberi gáláján az Európai Atlétikai Szövetség, az EA Coaching Awards nemzeti kategóriában Edzői díjjal ismerte el Tóthné Stupián Anikó eddigi tevékenységét. A kezdetekről, a nagy pillanatokról, a tervekről beszélt a VEDAC eredményes szakembere.

2013-11-20

Futópad, vagy a hideg?

Mire jó a futópad? Jó-e egyáltalán? A hidegben futni jobb? Amatőrök és profik véleménye.

2013-11-20

Lottóval a hawaii IRONMAN-világbajnokságra?

1983-ban az IRONMAN egyik alapítójának, John Collins-nak a fejéből pattant ki az ötlet: a hagyományos kvalifikációs sorozat mellett esélyt kínálni bárkinek arra, hogy részt vehessen a hawaii IRONMAN-világbajnokságon. Ez az IRONMAN-lottó.

2013-11-20

Szombaton mezei OB Pestszentlőrincen

Sajtótájékoztatót tartottak a pestszentlőrinci Bókay-kertben szombaton sorra kerülő, 105. mezeifutó országos bajnokság szervezői. "- A Bókay-kert igazi sportpark, amely kiváló adottságokkal rendelkezik. Ezt az OB-t futófesztiválnak szánjuk, melyen az egyesületben sportoló távfutók mellett az amatőrök is kipróbálhatják magukat" - mondta az esemény főszervezője Stépán Zsolt.

2013-11-20

EDZŐKÉPZÉS ÉS FELKÉSZÜLÉSI VERSENY A TRIATLONISTÁKNÁL

Egymásra épülő, két eseményt rendezett meg az elmúlt hétvégén a TVK-Mali Triatlon Klub által működtetett ITU Akkreditált Edzés és Módszertani Központ, melyet a MOB Sport XXI. programja támogat, módszertani kereten belül.

2013-11-19

Amíg ti még a pihepuha ágyban pihentek a rajt előtt... (Videó)

A hét végén megörökítettük, hogyan "készül" a rajtegyenes egyik-másik alkalommal. Hiánypótló videófilmünkben most megláthatjátok, amit eddig nem mertetek megkérdezni: előbb rakjuk oda a molinót, és utána a belógó táblákat? Vagy fordítva? Ilyen, és ehhez hasonló izgalmas dolgokkal ismerkedhettek meg a filmből, ami új korszakot nyit nem csak a filmművészet, de talán a BSI kommunikációja fejlődésében is.

2013-11-19

A XVIII. Dobogókői Hegyi Futóverseny

Időpont: 2013. november 23. (szombat).
Helyszín: Pilis-Visegrádi-hegység, Dobogókő.
Mindent tudsz hát, mire vársz? Írd be a naptáradba nagy betűkkel: TEREPFUTÁS!

2013-11-19

Kapkodják a SPURI Futómagazint - most még van belőle, siess!

Nos, majdnem nem volt elég a téli SPURI Magazin a hét végén a Balatonnál, mert alig maradt abból a mennyiségből, amit elvittünk magunkkal. Lettünk is volna slamasztikában, ha elfogy! De ezért is érdemes előfizetni.

2013-11-19

Gyűjtsd Te is a Smart kilométereket, és nyerj egy SAMSUNG Galaxy Ace 3 okostelefont vagy egy SMART TV-t!

A Samsung Smart kilométereit gyűjtve nem csak olimpikonjainkat támogathatod egészen Rióig, de egy SAMSUNG Galaxy Ace 3 okostelefont is nyerhetsz. Regisztráltál? Sportoltál? Akkor tartsd meg ezt a jó szokásodat, s várd, hogy nyersz-e!

2013-11-19

Maratoni Visszhangok: "Anya első maratonjára készítette Máté fiunk"

Soós Elek küldte nekünk ezt a kis kedvességet a címben található kommentárral. Épp a régi papírokat, képeket pakolgatták, mikor rábukkantak. Szerintünk aranyos - mindenkinek ilyen emléket kívánunk!

2013-11-19

Lefutották a gepárdot a pásztorok

A gepárd a leggyorsabb szárazföldi állat, de két kecskepusztító egyedet könnyen utolértek és elfogtak egy kenyai-szomáliai közösség tagjai. Négyen indultak a nyájat megtizedelő ragadozók nyomába, és 6-7 kilométeren belül elfogták őket.

2013-11-19

Négy nap - négy verseny

Madarász Viktória és Rácz Sándor Kínában járt.
A világbajnokságot is megjárt békéscsabai atléták nemrégen érkeztek haza egy különleges, újdonságnak is mondható gyalogló versenyről.

2013-11-19

Elkezdődött a szavazás az év legjobb fogyatékos sportolóira

A Magyar Sportújságíró Szövetség (MSÚSZ) hétfőn elindította a szavazást az idei év legjobbjaira. A tavalyi évhez hasonlóan ebben az évben is öt kategóriában lehet szavazni: az év női és férfi sportolója mellett az újságírók szavazatai alapján díjazzák az év csapatát, edzőjét és szövetségi kapitányát is.

2013-11-19

2014 SALOMON Zugspitz Ultratrail előzetes

Németország egyik legnagyobb terepfutó versenye, amely Európában is a TOP versenyek közé számít, 2014-ben újabb távval egészül ki, hogy a terepfutók még nagyobb tábora találja meg a megfelelő kihívást.

2013-11-19

IRONMAN Arizona: Victor Del Corral duplázott

A férfiaknál a spanyol Victor Del Corral, a nőknél pedig a német Julia Gajer nyerte varásnap az idei IRONMAN Arizonát. A verseny magyar indulója, a 2008-ban első helyezett Major József a huszonegyedik helyen ért célba.

2013-11-18

Fél óra maraton, avagy egy monstre film a 28. SPAR Budapest Maratonról

Ha egészen véletlenül a Balatonnál voltál velünk a hét végén, s ezért ki kellett hagynod az M1 műsorán a majd' fél órás maratoni filmünket, akkor most pótolhatod. Íme, minden, ami idén maraton volt októberben nekünk. Jó szórakozást!

2013-11-18

Megvannak a hétvégi SPURI előfizetési akció nyertesei

A hétvégi 10. Intersport Balaton Maraton és Félmaratonon a jubileumra való tekintettel speciális előfizetési akciót hirdettünk, melynek során egy szombati vagy vasárnapi előfizetéssel 5 ember jóváírás formájában visszanyerhette a nevezési díját, további 5 ember pedig VOLVO ajándékcsomagot nyerhetett. Nos, ma megtörtént a sorsolás, közöljük a nyertesek nevét.

2013-11-18

Méltó befejezése a futószezonnak: közel 4800 fő ünnepelt velünk Siófokon

2013. november 16-17-én a jubileumi 10. Intersport Balaton Maraton és Félmaratonon ünnepélyesen elbúcsúztattuk a BSI idei futóidényét. No nem kell könnyes búcsúra gondolni, sőt! Volt a megszokott maraton 3 részletben (és egyéb versenyszámok), volt fürdőzés a tóban, amit a ködös partról szörnyülködéssel vegyes csodálattal néztek nagykabátos emberek. Volt ezen kívül aztán minden más is... minden, ami jó.

2013-11-18

Adidas Footscan az Örs vezér téri Spuri Futóboltban

November 19-én, az Adidas lábterheléses FOOTSCAN elemzést végez az ÖRS VEZÉR TÉREN TALÁLHATÓ Spuri Futóbolt előtt, 10 és 17:45 óra között. Mérd be a lábadat az Adidas FOOTSCAN System segítségével és tudd meg milyen számodra az ideális futó cipő!!

2013-11-18

Bolt ötödször, Fraser-Pryce először az év legjobbja

A szombaton Monacóban megrendezett gálán Usain Bolt és Shelly-Ann Fraser-Pryce kapta az Év legjobb atlétája elismerést.

2013-11-18

Világverseny helyszínekről döntött az IAAF

Az IAAF Tanácsa a 2016. évi Fedett pályás VB rendezési jogát az Egyesült Államok-beli Portlandnak, a két évvel későbbi, 2018-as fedett VB-t a brit Birminghamnek ítélte.

2013-11-18

A láthatatlan bukósisak

Két lány szerette volna, hogy ne kelljen nehéz, ronda sisakot felvenniük biciklizéshez. És ki is találták a megoldást.

2013-11-16

A szombati eredmények és fotók már a honlapon!

A linkekre kattintva találod a 10. Intersport Balaton Maraton és Félmaraton szombati résztávjainak eredményeit és fotóit!

2013-11-15

Öltözz, vetkőzz az időjárás szerint!

Az elmúlt napokban igen változatos volt az időjárás, és az lesz a közeljövőben is. Vasárnap még majdnem húsz Celsius-fokot mértünk, a hétvégén pedig már havazhat is. Fontos tehát, hogy a szabadtéri sportnál kellően fel legyünk készülve hidegre-melegre egyaránt – Kropkó Péter írása.

2013-11-15

Első maratonista nyerte az Athens Classic Maratont

Vasárnap került sor az igazi klasszikusnak számító Athens Classic Maratonra amely a görögországi Marathon városából rajtol és a görög fővárosban, az olimpiai stadionban ér véget. A meglehetősen nehéz, hullámzó pályán a kenyai Hillary Yego győzedelmeskedett 2:13:59-cel.

Két maraton egy nap - na de 2:30-on belül?

Michael Wardian sikeres amatőr futó nem mindennapi attrakcióra vállalkozik a hétvégén: két hivatalos maratoni versenyen szándékozik futni egyazon napon, ráadásul mindkettőn 2:30-on belüli idővel szeretne célba érni.

2013-11-15

Hogy ne a bokorban kelljen...

Mit szoktunk a bokorban egy verseny előtt? Nos, főképp - jobb híján - öltözni meg hát... a dolgunkat végezni. Ne tedd! Remek öltözők és mobil WC-k szolgálják majd a kényelmedet a 10. Intersport Balaton Maratonon a hét végén! Most szépen, részletesen el is mondjuk, mi hol található majd.

2013-11-15

Maratoni visszhangok: Futásbarát művészek találkája a Vígszínházban

A 28. SPAR Budapest MaratonŸ Fesztivál "Fut a színház" programjában már 22 színházi csapat indult, amit a verseny szervezői sikerként értékelnek, hiszen az elmúlt évben 13 csapat versenyzett ebben a kategóriában. Az ünnepélyes díjkiosztón szinte hiánytalanul megjelent minden csapat a Vígszínházban. Eszenyi Enikő adta át a kupákat a férfi váltók tagjainak, köztük az első helyezett Vígszínház stafétájának (Molnár Áron, Hamp Gábor, Józan László, Géczi Zoltán).

2013-11-14

Maratoni Visszhangok - összefoglaló az M1 műsorán

Már a múlt hónapban volt, de még mindig nem ért véget a hatása - hogy is érhetne, hiszen Magyarország legnagyobb ilyesfajta eseménye volt! A hét végén például a Magyar Televízióban lesz egy hosszabb anyag a 28. SPAR Budapest Maratonról, ennek az előzetesét nézheted most meg.

2013-11-14

Ott ne felejtsd magad a szállóban vasárnap!

Figyelem! Kérünk - és nem csak mi, hanem a szállodák vezetősége is - benneteket, hogy akármelyik általunk foglalt szálláshelyen is laktok, vasárnap délután 15 óráig hagyjátok el azt! Ha semmiképp nem tudtok ilyen "korán" még hazaindulni, akkor a Hotel Aranypart egyfajta "csomagszobát" tud biztosítani.

2013-11-14

Zahorán Ádám 3. az 50 km-es német futóbajnokságon

Zahorán Ádám új egyéni csúcsot futva a harmadik helyen ért célba a Bottrop város térségében rendezett 50 kilométeres német bajnokságon.

2013-11-14

Fenomenális mozgásművészeti vetélkedő a 10. Intersport Balaton Maratonon!

Figyelem! Csak semmi váratlan mozdulat! Jogod van hallgatni! Zenét. Jogod van táncolni. Pörögni a fejeden - vagy másén. Szeretjük a lábdobásos figurákat is. Dobáld a sajátodat vagy másét. Vonatozás, erotikus salsa futóruhában, breaktánc alkoholos befolyásoltság alatt. Minden játszik. És a zsűri minden díjazásra érdemes táncost vagy párt díjaz. És a zsűri szubjektív. Nagyon. És lefizethető! Akár többször is! Magyarul: TÁNCVERSENY a szombati bulibaaaaaaan! Részletek alább!

2013-11-14

Hogy erről arra-e, vagy arról erre, na és hogy mettől meddig a hét végén...

Három táv, három útvonal. Három különböző helyszínrajz a hétvégi 10. Intersport Balaton Maraton és Félmaratonon. Nézd meg, hogy merre veheted fel a rajtszámodat, hol futunk majd, hol kapod az érmet, nézz meg mindent, mit hol találsz!

2013-11-14

Fut a színház 2013 - 1. rész: a futók (videó)

A 28. SPAR Budapest Maratonon rengeteg színházi ember futott egyéniben vagy váltóban maratont, nézzük meg ebben a kis filmben, kik is voltak ők, s hogyan látták az esemény egészét, hogyan látták magukat és egymást.

2013-11-14

Már csak a Balatonnál veheted át a rajtszámodat!

A jubileumi 10. Intersport Balaton Maraton és Félmaraton igazi bulinak ígérkezik, hiszen ünneplünk, őszt búcsúztatunk, futunk, minden jót csinálunk. Ha nem vetted át a rajtszámodat eddig, akkor már csak Siófokon teheted ezt meg, s utána a hét vége már csak a futásé, a bulié!

2013-11-18

Szemelvények a Spuri Futómagazinból (2013 tél) - SPARTATHLON 2013

Van, aki ismeri Blue-t a futók közül. Van, aki Lukács Albertként ismeri. Van, aki pedig nem olyan rég ismerte meg mint a hőst, egyiket az idei 13 magyar közül, aki teljesítette a Spartathlon 246 kilométerét - amit nem mellesleg a hölgyek között Lubics szilvia nyert szenzációs eredménnyel. Blue mesél most az idei futásáról a Spuri Magazin téli számában. Olvassunk bele!

2013-11-13

Akarod vissza a nevezésed árát? Legyen nálad 3 ezres, aztán majd meglátjuk!

Ha már megjelent a Spuri téli száma, akkor azt jó szívvel ajánljuk. És ha már jubileum jön a hétvégén, akkor meg miért ne csináljunk valami rendhagyót? Összekötöttük tehát a kellemeset meg a... kellemeset. Gondoltunk egy nagyot, s kitaláltuk, hogy akik ezen a hétvégén fizetnek elő a következő négy számra, azok közül kiválasztunk 5 szerencsést, aki visszakaphatja* a 10. Intersport Balaton Maraton nevezési díját. És kiválasztunk 5 másik szerencsést is. Tetszik?

2013-11-13

Ma adidas Footscan a Váci úti Spuri Futóboltnál - a hét végén pedig a Balcsin!

Ugye nem felejtetted el? Ma az Adidas ismét lábterheléses FOOTSCAN elemzést végez a BSI-ben, a Spuri Futóbolt előtt 10-18 óra között. Mérd be a lábadat az adidas FOOTSCAN System segítségével és tudd meg milyen számodra az ideális futó cipő! Ha ma nem jutnál el hozzánk, akkor a hét végén a 10. Intersport Balaton Maratonon a vizsgálatot még megejtheted!

2013-11-13

Mezeifutó Magyar Liga Veszprémben

Kálovics Anikó és Bene Barnabás győztek. Stupián Anikó beszámolója.

2013-11-13

CSÜTÖRTÖKÖN NYITJÁK MEG A 2013-AS EZÜSTGERELY KIÁLLÍTÁST

A Magyar Olimpiai és Sportmúzeum kiállító épületében, a Papp László Sportaréna melletti SportAgórában, november 14-én, csütörtökön nyitják meg az "Ezüstgerely 2013 - Sport a kortárs magyar művészetben"- elnevezésű kiállítást.

2013-11-13

OROSZI ZSUZSANNA AZ ÉV NŐI VEZETŐJE ATLÉTIKÁBAN

Ritka megtiszteltetés érte Oroszi Zsuzsanna személyén keresztül a magyar atléta társadalmat: a verőcei illetőségű szakember ugyanis megkapta az Európai Atlétikai Szövetség (EAA) az "Év Női Vezetője" díját.

2013-11-13

Fedett pályás edzés lehetőség hétfőtől szombatig

Megnyílt az atléták előtt a Syma csarnok Budapesten.

2013-11-13

HITELESÍTETTÉK KIPSANG SZEPTEMBERI VILÁGCSÚCSÁT

A 31 éves hosszútávfutó szeptember 29-én 2:03:23 óra alatt teljesítette a klasszikus, 42,195 kilométeres távot, s ezzel honfitársa, Patrick Makau 2011-ben, ugyancsak a német fővárosban elért 2:03:38-as eredményét javította meg.

2013-11-12

Szemelvények a Spuri Futómagazinból (2013 tél) - Futómesterek: Lencsés Éva néni

Lencsés Évi néni. Aki néhányszor azt mondta, többet nem fut már ultrát. Meg már maratont sem. Aztán hetven felé elkísérte a lányát annak első maratonjára. A következő évben meg egy 24 órás versenyen körözgetett. Most azt mondja: félmaratonnál többet már nem... háááát... Olvassunk bele ebbe a cikkbe is!

2013-11-12

Szemelvények a Spuri Futómagazinból (2013 tél) - Futó vagyok: MICHAEL PALIN

A Monthy Python's Repülő Cirkuszának egyik alapító tagja úgy véli, a futás viccesebbé teszi. Nem mintha nem volna elég vicces így is, de ki tudja: a tapasztalat az tapasztalat. Olvassunk bele a Runner's Word cikkébe!

2013-11-12

A rajtok a 10. Intersport Balaton Maratonon

Mivel várhatóan nagyon sokan leszünk a hét végén, ismét előveszünk egy-két jól bevált praktikát annak érdekében, hogy ne alakuljon ka hatalmas tumultus a rajt után a nem egyforma tempóban futók miatt. Kérjük, figyelmesen olvassátok az alábbiakat!

2013-11-12

KITÜNTETTÉK A GYŐRI IRONMANT

A Városháza ezüst emlékérmét adta át Borkai Zsolt polgármester Rokob Józsefnek, aki a világ leghosszabb triatlonversenyén, az olaszországi Lonato de Gardában rendezett harmincszoros ironman-viadalon nyújtott emberfeletti, példamutató teljesítményt.

2013-11-12

A nap képe

Gólya kocog a margitszigeti futópályán.

2013-11-12

Bagolyvár Bakony Félmaraton

Az őszies időjárásban, varázslatosan színes erdőben, egy híján 100 futó teljesítette a terepfélmaraton távját a zirci Bagolyvár Étterem és Galériától indulva a csodaszép Cuha-szurdokon végighaladva, majd megérkezve a Cseszneki vár alatt lévő célba.

2013-11-11

Maratoni Visszhangok - Az első teljes maraton

Újabb történet érkezett arról, hogy a korábban elérhetetlennek tűnő célhoz hogyan közelített, s végül hogyan érte el valaki. Csővári Szabolcs ugyanis lefutotta élete első maratonját, aztán hagyta leülepedni az élményeket, hogy aztán egy remek beszámolóval örvendeztessen meg minket.

2013-11-11

Chipért érem - nem jó üzlet?

A hétvégi 10. Intersport Balaton Maratonon, fussad akármelyik távot is, ha végeztél, érem lesz a jutalmad. No persze nem ám csak úgy... a célvonalon áthaladva bizony előbb-utóbb meg kell majd állnod, leszerelned a chipet a lábadról, s ha azt visszaadtad nekünk, akkor kapod meg az érmet. Szerintünk jó üzlet, vagy nem? Neked végeredményben csak futni kell.

2013-11-11

Tudod, hova tedd az autódat?

Sokan autóval jönnek a hét végén a 10. Intersport Balaton Maraton és Félmaratonra. Akarva-akaratlanul is rossz helyen lehet hagyni a kocsit, ami később a futókat is zavarhatja, vagy épp az egész esemény végéig nem tudsz kiállni a helyedről, mert közben körbeépítettük azt a rendezvény kellékeivel. Megpróbálunk segíteni nektek abban, hogy véletlen se a futóútvonalra, pláne ne tilosba parkoljatok, mert utóbbit nem csak a futók nem szeretik, de a rendőrök sem!

2013-11-11

Pest megye beerősített

Bizony, Pest megyében tovább nőtt a BSI Futónagyköveteinek száma, Érden Czira Tamásné Panni, Dabason pedig Lorántfy László foglalja el ezt a posztot ezután. Ismerd meg őket is - és ha kedvet kaptál netán te is, akkor jelentkezz hozzánk Futónagykövetnek!

2013-11-11

Gyűjtsd Te is a Smart kilométereket, és nyerj egy SAMSUNG Galaxy Ace 3 okostelefont vagy egy SMART TV-t!

A Samsung Smart kilométereit gyűjtve nem csak olimpikonjainkat támogathatod egészen Rióig, de egy SAMSUNG Galaxy Ace 3 okostelefont is nyerhetsz. Regisztráltál? Sportoltál? Akkor tartsd meg ezt a jó szokásodat, s várd, hogy nyersz-e!

2013-11-11

Az év legjobb maratonfutói: Kipsang és Kiplagat

Az AIMS kiosztotta a 2013-év legjobb férfi és női maratonfutójának járó címet, amelyet 350 versenyszervező, mintegy 100 különböző országból szavazott meg. Wilson Kipsang és Edna Kiplagat a november 8-i AIMS Gálán vehették át díjazásukat Athénban.

2013-11-11

Milánó nyerte az AIMS zöld díját

Az AIMS a SuisseGas Milano Marathonnak ítélte az idén először kiosztott Green Award-ot, a zöld díjat.
A legkörnyezetbarátabb rendezésért járó trófeát november 8-án adták át Athénban.

2013-11-11

Az év ultrafutói

A 2013. év ultrafutói dr. Lubics Szilvia, és Lajkó Csaba.
Az év felfedezettje Maráz Zsuzsanna.
Gratulálunk!

2013-11-11

HARMINC GUGGOLÁSÉRT INGYEN LEHET METRÓZNI MOSZKVÁBAN

A moszkvai metróvállalat az Orosz Olimpiai Bizottsággal közösen szervezett akciót.
A Visztavocsnaja (Kiállítási) metrómegállónál felállított automata azoknak ad ki ingyenjegyet, akik vállalják a tornát.

2013-11-08

Maratoni Visszhangok - az álommaraton

Tovább szemezgetünk... Rábáné Baráth Andrea első maratonját álommaratonnak nevezte írásában. És ahogy megélte, az is maga az álom. És amit álmodott előtte, az meg a maraton, amit meg... na de nem zavarjuk össze a szálakat, olvassátok el az ő történetét!

2013-11-08

MEGJELENT A SPURI FUTÓMAGAZIN!

Igen, igen, megjelent a téli szám, a SPURI FUTÓMAGAZIN már kapható a BSI-ben a nevezési irodában, a SPURI Futóboltokban, s hamarosan a 10. Intersport Balaton Maratonon is! Vedd meg, aztán fizess elő a többire - hiszen folytatódik játékunk, mellyel minden számmal nyerhetsz!

2013-11-08

Jövő augusztusban: IRONMAN 70.3 Budapesten!

2014. augusztus 23-án féltávú, azaz 1.9 kilométer úszásból, 90 kilométer kerékpározásból és 21.1 kilométer futásból álló triatlon IRONMAN-versenyt rendeznek Budapesten

2013-11-08

Erdélyi Zsófia győzött a Dubai Women's Run-on

Erdélyi Zsófia a magyar női sík- és akadályfutás többszörös bajnoka hatalmas küzdelemben szerezte meg a 10 km táv győzelmét az Afrikai kontinens válogatott futói előtt a különleges Dubai Women's Run 2013 eseményen.

2013-11-08

Megjelent Usain Bolt önéletrajzi könyve

Usain Bolt elhatározta, hogy jövőre 19 másodperc alá viszi a 200 méteres síkfutás világcsúcsát – erről a kedden megjelent önéletrajzi könyvében írt a hatszoros olimpiai bajnok sprinter.

2013-11-08

A SPORT SZEREPE AZ, HOGY HIDAKAT, NEM PEDIG FALAKAT ÉPÍTSEN

Thomas Bach, a NOB elnöke is felszólalt New York-ban, az Egyesült Nemzetek Szervezetének 68. közgyűlésén, november 6-án. A német sportdiplomata beszédében hangsúlyozta a sport kiemelt szerepét a társadalomban, mint az egyetlen olyan emberi tevékenység, amelyre univerzális törvények és globális etika vonatkozik.

2013-11-08

SPORTEGÉSZSÉGÜGY: KORSZAKOS FELFEDEZÉST JELENTETTEK BE

Új, eddig ismeretlen ínszalagot fedezhettek fel az emberi térd oldalán belga sebészek. Kutatásuk eredménye áttörést jelenthet a súlyos keresztszalag-sérülések kezelésében - jelentette be a Leuveni Egyetem.

2013-11-07

Megvannak a téli SPURI előfizetési akció nyertesei

A minap kisorsoltuk a téli Spuri Futómagazin előfizetési akciójának nyerteseit, akik professzionális futóórát, Wellness pihenést és egyebeket nyertek. Most közöljük a nyertesek nevét - és ne felejtsétek, a játék folytatódik! És akkor lássuk a szerencsések nevét!

2013-11-07

Spuri Futóbolt - akciós Timex pulzusmérős órák

A Spuri Futóboltokban (Váci út, Örs vezér tér és győri üzlet), 12 000 Ft-os kedvezménnyel vásárolhatók meg a Timex Ironman Road Trainer női és férfi karórák, többféle színben.

2013-11-07

November 13-án ismét adidas Footscan a Váci úti Spuri Futóboltnál!

November 13-án az Adidas ismét lábterheléses FOOTSCAN elemzést végez a BSI-ben, a Spuri Futóbolt előtt 10-18 óra között. Mérd be a lábadat az adidas FOOTSCAN System segítségével és tudd meg milyen számodra az ideális futó cipő!

2013-11-08

Maratoni Visszhangok - összefoglaló az M1 műsorán

Már a múlt hónapban volt, de még mindig nem ért véget a hatása - hogy is érhetne, hiszen Magyarország legnagyobb ilyesfajta eseménye volt! A jövő hét végén például a Magyar Televízióban lesz egy hosszabb anyag a 28. SPAR Budapest Maratonról, ennek az előzetesét nézheted most meg.

2013-11-07

ONLINE FUTÓSHOP A HERVISBEN

A Hervisben a hagyományos, üzletekben történő vásárlás kibővült az online vásárlási lehetőséggel, így jelentősen nagyobb árukészletből válogathatsz.

2013-11-07

Ne hagyd a verseny előttre - a jövő héten már átveheted a rajtszámodat!

A jubileumi 10. Intersport Balaton Maraton és Félmaraton igazi bulinak ígérkezik, hiszen ünneplünk, őszt búcsúztatunk, futunk, minden jót csinálunk. Minek vesződnél hát még a rajtszámátvétellel is, ha nem muszáj? A jövő héten már a BSI-ben is elintézheted ezt, s akkor a hét vége már csak a futásé, a bulié!

2013-11-07

Ajándékozz mozgást!

Szeretnél valami különleges dolgot ajándékozni barátaidnak, szeretteidnek születésnapjukra, névnapjukra - vagy most már akár karácsonyra is? Van egy remek ötletünk: add át neki a mozgás örömét díszesen becsomagolva! Nevezd be őket 2014-es eseményeinkre, vagy csak egyszerűen adj nekik BSI Mozgás ajándékutalványt, ami felhasználható a vásárlás napjától számított egy éven belül bármely BSI eseményre - egyre megy. Örülni fog neki, aki kapja!

2013-11-07

Még megnézheted a Spuri Mozgásmagazint!

Ha egy hete nem láttad, és azóta sem sikerült eljutnod az ismétlésekre a tévéig, ne aggódj, mert még mindig ismétli a Sport TV a Spuri Mozgásmagazint.

2013-11-07

24óra bringa 2014 - az idei árakon!

2014-ben is bírod 24 órán keresztül? Idén hatalmas sikerrel mutatkozott be az ultrakerékpározás hazánkban, hát nincs megállás. Meghirdettük a jövő évi versenyt, amire november 30-áig még a 2013-as árakon nevezhetsz.

2013-11-12

Intersport játék 2013/12

Játssz velünk, és tudj meg mindent az INTERSPORT áruházairól és kínálatáról! Válaszolj a kérdésekre helyesen, és nyerd meg a 3 darab INTERSPORT ajándékcsomag egyikét!

2013-11-06

Legyen jó angol kiejtésed!

Az Accent Mastermind Komplett Angol Videó Tudástár négyórás videó anyaga egyedülálló segítséget nyújt a helyes angol kiejtés és beszédértés elsajátításához.

2013-11-06

ŐK FUTNAK VERSENYT AZ ÉV NŐI ATLÉTÁJA CÍMÉRT

Az új-zélandi súlylökő Valerie Adams, a jamaicai sprinter Shelly-Ann Fraser-Pryce és a cseh gátfutó Zuzana Hejnova közül kerül majd ki az év női sportolója a Nemzetközi Atlétika Szövetségnél (IAAF).

2013-11-06

900-an regisztráltak a Nagy Hideg-hegy futásra

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség november 9-én, szombaton ismét megrendezi Nagy Hideg-hegyi futónapját. Hagyományosan ez a verseny szimbolizálja a kajak-kenusoknál a téli felkészülés megkezdését. A futásra idén is rengetegen, közel 900-an regisztráltak előzetesen.

2013-11-06

NY legidősebb női résztvevője egy nappal élte túl a versenyt

A vasárnapi ING New York Maraton legidősebb női résztvevője, a 86 esztendős Joy Johnson volt. Az idős hölgy lassan, de biztosan, idén 25. alkalommal teljesítette a versenyt, de a sors fintoraként csak egy napig örülhetett újabb maratoni érmének: hétfőn szállodai szobájában örökre elaludt.

2013-11-06

Hírességek a New York Maratonon

A new york-i a világ egyik leghíresebb városi maratonja, így nem csoda, hogy sokan választják nagy céljuknak a teljesítését. Nincsenek ezzel másként az amerikai hírességek sem, többek bakancslistáján szerepel(t) a Nagy Almában lefutott bő 42kilométer, akár csak saját maguknak bizonyítva, akár valamely jótékony célt támogatva. Természetesen híres magyarok nélkül sincs nagy maraton, ott volt a mezőnyben Miklósa Erika operaénekes és Kovács Kokó István olimpai bajnok ökölvívónk is.

2013-11-05

Amikor az egész csarnok együtt mozgott - FittAréna rövid film

Hiába költöztünk nagyobb helyre - az arénából a Syma Csarnokba -, ezt a helyszínt is simán megtöltöttük résztvevőkkel, kiállítókkal, s minden eddigi rekordot megdöntöttünk a résztvevők számát illetően a 8. FittArénán. Nézd meg, hogyan telt a múlt vasárnap!

2013-11-05

6 órás OB, Velence-Végetért az Optivita Ultrafutó Kupa

A hétvégén Velencén megrendezésre került 6 órás OB-val véget ért az Ironteam SE által életre hívott Optivita Ultrafutó Kupa egész éves versenysorozata. A sorozat összetett győztesei a szép kupák mellett pénzdíjat is vehettek át.

2013-11-05

HÁRMAN HARCBAN AZ ÉV LEGJOBBJA CÍMÉRT

A jamaicai sprinter Usain Bolt, az ukrán magasugró Bogdan Bondarenko és a brit középtávfutó Mo Farah közül kerül majd ki az év férfi sportolója a Nemzetközi Atlétika Szövetségnél (IAAF).

2013-11-05

Van már szállásod a jövő hét végére?

Hova, hova... Siófokra, a 10. Intersport Balaton Maraton és Félmaratonra! Hát persze, hogy oda: két napos buli, futás, távok tömkelege - csak hát valahol aludni is kell, nem? Nos, még mindig választhatsz ajánlatainkból péntekre, szombatra... ne kelljen túl messze lenned az események központjától! Nézd meg, mit kínálunk!

2013-11-05

A Kör, avagy egy pokolian kemény küzdelem a Börzsönnyel

Csanya és DonRazzino közös ötlete alapján jött létre a Börzsöny szebbnél szebb pontjait érintő 152 kilométer hosszú és 7100 méter pozitív szintemelkedést tartalmazó Kör. A futónak/túrázónak egyedül kell teljesítenie a távot, a szintidő 30 óra.

2013-11-05

A 100 leggyorsabb cipő New Yorkban

A sneakerreport.com összegyűjtötte az ING New York City Marathon első 100 befutójának cipőt.
Íme:

2013-11-05

Elég csak egy kis hógolyót elengedni a hegytetőn

Nincs megállás! Minél több futónagykövete van a BSI-nek, annál többen csatlakoznak hozzá, de ez csak jó a futóknak. Most például Budaörsön avattunk új Futónagykövetet dr. Zsigmondné dr. Falus Adrienn személyében. Ismerd meg őt!

2013-11-04

IRONMAN Florida: Csomor Erika harmadik

Ragyogó versenyt futott szombaton Floridában a triatlonsport magyar csillaga: Csomor Erika újabb kilenc órán belüli időeredménnyel harmadik lett a rangos IRONMAN-viadalon. A nőknél a holland Yvonne van Vlerken, a férfiaknál a spanyol Victor Del Corral szerezte meg az első helyet.

2013-11-04

15 hónapig futott a brit pár

Napi szinten maratoni távokat futva gyakorlatilag átszelte Dél-Amerikát egy brit pár. A rekordhosszúságú több, mint 10 ezer kilométeres út 15 hónapig tartott.

2013-11-04

ING New York City Marathon

A kenyai Geoffrey Mutai megvédte címét a férfiaknál a 43. alkalommal megrendezett New York Marathonon, Priscah Jeptoo negatív splittel ejtette ámulatba a közönséget és a versenytársakat egyaránt.

2013-11-04

Berlin rendezheti a 2018-as atlétikai EB-t

Berlin adhat otthont a 2018-as szabadtéri atlétikai Európa-bajnokságnak az Európai Atlétikai Szövetség (EAA) szombati döntése szerint. A német főváros egyedüli pályázóként nyerte el a rendezés jogát. Berlin 2009-ben világbajnokság házigazdája volt.

2013-11-04

Piros 85 - Kiss Miklós pályacsúccsal első

Az ország egyik legnépszerűbb ultratávú terepfutóversenyét rendezték az elmúlt hétvégén a Pilis útjain. A követendő turistajelzésről Piros 85 névre keresztelt teljesítménytúra útvonalán zajló azonos nevű futóverseny fantasztikus pályacsúccsal zárult, Kiss Miklós 7 óra 42 perc alatt teljesítette a 3205 méter szintemelkedéssel tarkított közel 89 kilométeres távot.

2013-11-04

Gyűjtsd Te is a Smart kilométereket, és nyerj egy SAMSUNG Galaxy Ace 3 okostelefont vagy egy SMART TV-t!

A Samsung Smart kilométereit gyűjtve nem csak olimpikonjainkat támogathatod egészen Rióig, de egy SAMSUNG Galaxy Ace 3 okostelefont is nyerhetsz. Regisztráltál? Sportoltál? Akkor tartsd meg ezt a jó szokásodat, s várd, hogy nyersz-e!

2013-11-04

8. FittAréna: soha nem látott rekordrészvétel!

A 8. FittAréna tizenegy teremben már közel kétszáz különböző óratípussal fogadta a program évről évre izmosodó, többezres közönségét. Azok számára, akik nem tudtak részt venni az eseményen a facebookon folyamatosan frissített képgalériával és flash videokkal jelentkeztünk, és így tartottuk a kapcsolatot.

2013-11-04

Hidegfront? Ugyan már! - VIDEÓ

Kicsit locspocs lett az idő, hideg is van, hár annál is inkább ajánljuk melegen a frissen készült Intersport Túranap filmet, ami még a napsütést, a pólós, napszemüveges kirándulást, a hagymás zsíros kenyeres sütkérezést idézi fel nekünk. Nézd csak meg, s melegedj fel a gyönyörű táj és a sok mosoly láttán!

fb share